Medewerker (hoger)beroepszaken

Functie omschrijving

Reguliere én hogerberoepszaken bij de rechtbank in goede banen leiden. Die uitdagende taak ligt er voor jou en je collega’s van het team Beroep. Als medewerker (hoger)beroepszaken vertegenwoordig jij de beslissingen die de Dienst Uitvoering Onderwijs neemt op bezwaarschriften.

Daarvoor zend je relevante stukken naar de rechtbank en schrijf je heldere juridische stukken met het standpunt van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Daarbij maak je onderscheid tussen hoofd- en bijzaken, oorzaak en gevolg en feiten en opvattingen. Je brengt alle aspecten van het vraagstuk in kaart en belicht deze vanuit verschillende invalshoeken. Hetzelfde standpunt verwoord je ook ter zitting bij de rechtbank, Centrale Raad van Beroep en Raad van State.

Ook communiceer je rechtstreeks met klanten en zoek je binnen de kaders de best passende en meest efficiënte oplossing. Daarnaast signaleer je politieke en mediagevoeligheden en onderhoud je interne en externe contacten bij DUO en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Je bewaakt de kwaliteit en advisering binnen DUO en het ministerie en draagt actief bij aan de verbetering van het gehele (keten)proces en andere ontwikkelingen binnen de organisatie.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau en je hebt een opleiding op het gebied van recht afgerond.
 • Je hebt kennis van bestuursrechtelijke wet- en regelgeving en jurisprudentie.
 • Je kunt inhoudelijke en procesmatige verbetervoorstellen signaleren en formuleren voor de producten en diensten van DUO.
 • Je hebt oog voor politieke en maatschappelijke verhoudingen.
 • Je neemt het initiatief, maakt nieuwe onderwerpen snel eigen en kunt anderen daarvan overtuigen.
 • Je bent een tactische denker en hakt knopen door.
 • Je beheerst verschillende gesprekstechnieken, maakt gemakkelijk contact en gaat tactvol om met emoties van klanten.
 • Je kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken.

Competenties

 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • oordeelsvorming
 • resultaatgerichtheid
 • integriteit
 • plannen en organiseren
 • zelfontwikkeling

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3344,- tot €5139,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Interne kandidaten hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Het gaat om een dienstverband voor bepaalde tijd, voor de duur van één jaar. Het is mogelijk om vanuit je eigen werkgever te detacheren gedurende deze periode.
 • Neem voor meer informatie over de functie contact op met Tineke Veldhuis, manager, via 06 – 25 76 93 95.
 • Heb je interesse in deze functie? Upload dan een motivatiebrief samen met jouw cv.
 • Je kunt reageren tot en met 8 december 2021. De gesprekken vinden waarschijnlijk in week 50 plaats, misschien online via WebEx.
 • Controleer regelmatig je ongewenste of spam-mailbox. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is dé schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo richten we ons meer dan ooit op de vraag hoe we onze klanten nóg sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; daarom staan innovatie en de nieuwste technologieën centraal in onze ontwikkeling.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten we dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Daarom investeren we in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen. En kun je rekenen op een goede werk-privébalans. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten, team Beroep

Jij werkt in het team Beroep op de afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten. De afdeling is onderdeel van de directie Onderwijsvolgers en bestaat uit twee afdelingsmanagers, medewerkers bezwaar, klachtfunctionarissen, medewerkers beroep, medewerkers procesvoering en medewerkers ondersteuning.

Elk team richt zich op eigen deeltaken. Jouw team behandelt (hoger)beroepszaken bij de rechtbank over de beslissingen die DUO heeft genomen op bezwaarschriften. Het team Klachten handelt de klachten af voor de directie Onderwijsvolgers. En het team Procesvoering houdt zich voornamelijk bezig met incassozaken van burgers.


Reageer op deze vacature