SAP Test Specialist

Functie omschrijving

Honderdduizenden studenten die elke maand op tijd hun studiefinanciering ontvangen. Daar heb jij als SAP-tester bij DUO in Groningen een belangrijk aandeel in. Want jij bouwt mee aan gebruiksvriendelijke systeemomgevingen voor de financiële en ondersteunende processen die uitbetalingen mogelijk maken. De voordelen voor jou? Volop autonomie en de ruimte om nóg meer kennis op te doen.

Dit ga je doen
Met je collega’s van het SAP Competence Center zet jij je in voor correct werkende en betrouwbare SAP applicaties voor met name interne klanten. Die applicaties optimaliseer je met behulp van verschillende technologieën en werkwijzen. Je specificeert scenario’s aan de hand van requirements en acceptatiecriteria en tilt testautomatisering binnen de organisatie naar een hoger plan. Daarmee voldoe je aan de steeds hogere kwaliteitseisen die we aan onze software stellen.

Daarnaast denken jij en je collega’s mee over het optimaliseren van het gebruikersgemak van SAP applicaties. Je registreert je bevindingen in Jira en adviseert over de kwaliteit van systemen. Daarbij kun je rekenen op veel zelfstandigheid én mogelijkheden om jouw kennis te verbreden en te delen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kennissessies, seminars en congressen? We moedigen je graag aan om deel te nemen aan SAP-trainingen, NoorderTest en Agile Testing Days!

Functie-eisen

Mede dankzij jouw initiatieven kunnen gebruikers altijd rekenen op betrouwbare informatiesystemen. Testautomatisering opzetten en inrichten? Dat is een uitdaging die jij graag aangaat. Ook vind je het leuk om mee te bouwen aan de toekomst van DUO. Je voelt de verantwoordelijkheid van de overheid goed aan en weet mensen te overtuigen van jouw ideeën. Daarnaast ben je technisch goed onderlegd en deel je jouw kennis met collega’s. Verder heb je:

  • Een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting van ICT.
  • Ervaring met SAP- en ketentesten en (front-end) testautomatisering.
  • Bij voorkeur ervaring met IntelliJ, Visual Studio Code, Cypress en/of Jira.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2957,- tot €4707,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

  • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure. 
  • Neem voor meer informatie contact op met Jurjen Sternsdorff, SAP test specialist, op telefoonnummer 06- 20151961.
  • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). Klik hier om te solliciteren.
  • Je kunt reageren t/m 6 oktober 2022. De gesprekken zullen op een nog nader te bepalen datum, wellicht fysiek op ons kantoor of via Teams, plaatsvinden.
  • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
  • Deze vacature is geschikt voor doelgroep banenafspraak. Tot de doelgroep banenafspraak behoren de volgende groepen mensen: mensen met een Wajong-uitkering, mensen met een WSW-indicatie, mensen met een WIW of ID-baan, mensen uit de doelgroep van de Participatiewet die niet WML kunnen verdienen.
  • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

SAP Competence Center (SAPCC)

Honderdduizenden studenten die elke maand op tijd hun studiefinanciering op hun rekening hebben. Dat kan alleen als de interne processen bij DUO helemaal op orde zijn. Als medewerker SAP-test draag jij hieraan bij door te zorgen voor correcte en gebruiksvriendelijke systeemomgevingen.

De directie Bedrijfsvoering ondersteunt alle onderdelen van DUO. Zij brengen kennis samen van organisatie, informatie, compliance, financiën, communicatie, huisvesting, post en printen. Het SAP Competence Center (SAPCC) ontwikkelt en beheert het SAP-systeem van DUO. Momenteel gebruiken we SAP onder meer voor de ondersteuning van de financiële-, logistieke- HR- en projectmanagement processen. Ook ondersteunt SAP de uitbetalingen voor bekostiging van scholen, de Wet studiefinanciering en voor de processen rondom inburgering en de lerarenbeurs. Het SAPCC zorgt dat de inrichting van SAP optimaal aansluit bij de eisen en wensen van de gebruikers en ondersteunt hen in het gebruik van het systeem.


Reageer op deze vacature