Programmacontroller

Functie omschrijving

DUO is dé schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Hierdoor liggen de uitdagingen voor jou als programmacontroller voor het oprapen. Vanuit deze rol ben jij aan zet als het gaat om het bewaking van de budgetten van grootschalige rijksprogramma’s met maatschappelijke relevantie.

Jij bewaakt en beheerst het budget, de planning én de scope van twee programma’s: Doorontwikkelen BRON en Grip op Gegevens. Het eerste richt zich op het vernieuwen van de onderwijsregisters, het bekostigingsproces en de gegevensuitwisseling tussen instellingen en DUO. En van de service die DUO biedt ter ondersteuning van processen in de keten. In dit ketenprogramma, dat loopt van 2014 tot eind 2022, werk je samen met uiteenlopende stakeholders binnen én buiten de organisatie. Denk aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, onderwijsinstellingen, softwareleveranciers en de inspectie.

Met het programma Grip op Gegevens verbeteren we het gegevensmanagement en de informatiehuishouding binnen DUO. Om de uitvoering van onze wettelijke taken vandaag, morgen en later te kunnen blijven garanderen en klaar te zijn voor de ontwikkelingen en trends op het gebied van data, moeten we voldoende grip op onze gegevens hebben. DUO heeft hier de eerste stappen al in gezet en beleid opgesteld rondom de noodzakelijke vervolgstappen.

In beide programma’s ben jij de linking pin tussen de administratie-afdeling van DUO en het programma. Zonder jou geen financieel inzicht. Jij bent namelijk degene die analyseert, controleert en de voortgangsrapportages opstelt. Ook ben je het aanspreekpunt voor het programmamanagement. Samen bespreken jullie de financiële resultaten en eventuele afwijkingen, en je adviseert over budget, scope en planning. Je hebt veel autonomie in je werk en geen dag is hetzelfde. Met jouw expertise, gedrevenheid en ervaring help jij DUO om het risicomanagement te optimaliseren.

Functie-eisen

 • Je hebt wo-niveau en een relevante opleiding gevolgd, zoals (bedrijfs)economie, controlling of accountancy.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met controlwerkzaamheden rondom ICT-projecten.
 • Je hebt kennis van Prince II en MSP-project- en programmabeheersing.
 • Je bent bekend met – of bereid om kennis op te doen als het gaat om – de planning- en controlcyclus van DUO en de administratieve inrichting van onze projecten. Denk hierbij aan tijdschrijven, ATB-bestellingen en factuurafhandeling.
 • Je bent je bewust van je omgeving, weet wat er speelt in de organisatie en kunt goed netwerken.
 • Je kunt goed analyseren en de voortgang controleren.
 • Je kunt zowel schriftelijk als mondeling je advies uitbrengen en beschikt daarbij over overtuigingskracht.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3279,- tot €5039,- bruto per maand
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
Uren per week: 32 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar zijn én de laatste vijf jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
 • Neem voor meer informatie contact op met Marjan Hoogers, manager planning en control, via 06 - 48 13 75 08.
 • Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Susan Schreijer, HR-adviseur, via 06 – 16 13 57 39.
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass-cv (www.europass.nl).
 • Je kunt tot en met 7 december 2020 reageren.
 • De gesprekken vinden op een nog nader te bepalen datum plaats, online via Webex.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Reageer op deze vacature