Netwerk Engineer

Functie omschrijving

Met de nieuwste technieken werken in én aan een complex ICT-landschap. Dat doe jij als Netwerk Engineer bij ODC-Noord in Groningen, één van de vier landelijke rijksdatacentra en dé cloud dienstverlener binnen de rijksoverheid. Hier ben jij verantwoordelijk voor de backbone waarop al onze online diensten aan ruim veertig rijksorganisaties draaien. Kortom: een uitdagende job.

Dit ga je doen
Samen met je collega's van het Netwerkteam houd je ons basisnetwerk 24/7 operationeel én veilig. Dit doen jullie onder meer door volgens de scrum methodiek te werken aan items op de sprintbacklog. Verstoringen of incidenten in de netwerkinfrastructuur zoek je uit en je zorgt voor structurele oplossingen. Dient een interne klant een wijzigingsverzoek in? Dan zoek jij uit welke aangepaste of nieuwe functionaliteiten mogelijk zijn. Overigens werk je in voorkomende gevallen ook voor externe klanten, bijvoorbeeld bij een wijziging in het Rijksoverheidsnetwerk.

Steeds weer focus je op automatiseren en standaardiseren. Zo zorg je onder meer dat uitbreidingen in datavoorzieningen probleemloos en snel kunnen worden doorgevoerd. En uiteraard schrijf je alle aanpassingen eerst nauwkeurig uit, test je deze en voer je ze pas in als je honderd procent zeker weet dat ze voldoen aan onze hoge prestatie-, beschikbaarheids- en veiligheidseisen. Dat ons basisnetwerk nooit mag uitvallen is bij jou top of mind.

Functie-eisen

Dankzij je sterke analytische vaardigheden breng je complexe zaken snel terug tot de kern. Creatief als jij denkt en handelt, kom je vervolgens tot innovatieve oplossingen. Hierbij houd je rekening met ontwikkelingen die gevolgen kunnen hebben voor ons werk. Je gaat recht op je doel af en bent daarbij flexibel genoeg om je pad te wijzigen als de omstandigheden erom vragen. Bovendien blink je uit in proactiviteit en zoek je continu naar verbeterkansen en -mogelijkheden.

Verder heb je:

 • Hbo-niveau.
 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring.
 • Het CCNP- en CCSE-certificaat, of vergelijkbare certificaten.
 • Bij voorkeur ervaring met Python en clouddienstverlening.
 • Affiniteit met advisering en architectuur.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3608,- tot €5503,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: 36 tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer. Ook bieden we je de mogelijkheid om de voor jou belangrijke feestdagen te vieren zonder dat je daar een vrije dag voor hoeft op te nemen. Hemelvaartsdag en/of 2e pinksterdag kun je bijvoorbeeld inruilen voor een andere feestdag. Hierover maak je afspraken met je leidinggevende.

Bijzonderheden

 • Deze vacature staat doorlopend open. Wanneer je hebt gereageerd zul je binnen een aantal dagen worden gebeld voor een eventuele kennismaking. We zullen dan zo snel mogelijk een afspraak met je maken.
 • De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
 • Indien je vragen hebt over deze vacature mag je contact opnemen met Willeke Hofmann 06-11690345 (ook via WhatsApp te bereiken) of willeke.hofmann@odc-noord.nl
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu). 
 • Bij DUO streven we naar diversiteit en een inclusieve werkomgeving. Wij willen onze teams graag verrijken met collega’s van diverse achtergronden en culturen om onze dienstverlening nog meer te kunnen verbeteren. Zo kunnen we samen onze krachten, ervaring en inzichten bundelen en dragen we ons steentje bij aan een slim, vaardig en creatief Nederland.
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam-e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit ODC-Noord in deze map(pen) terechtkomt.
 • Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners via het Rijksinkoopstelsel. Acquisitie is niet gewenst.

SSO Noord

SSO-Noord bundelt generieke diensten op het vlak van bedrijfsvoering, zoals inkoop-, datacenters- en IT-diensten. We verkennen continu nieuwe samenwerkingsvormen voor het Rijk. Met onze hoogkwalitatieve diensten kunnen ruim veertig rijksorganisaties hun bedrijfsvoering efficiënt en effectief uitvoeren. Samen met hen dragen wij bij aan rijksbrede duurzaamheidsdoelen en aan maatschappelijk verantwoord inkopen. SSO-Noord is gerelateerd aan de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en ambitieuze werkgever in Groningen? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

ODC-Noord

Jij werkt binnen het Netwerkteam van ODC-Noord. ODC-Noord is dé cloud dienstverlener. Wij geloven in een efficiënte overheid. Vanuit onze datacenters leveren wij gestandaardiseerde, schaalbare en duurzame clouddiensten: solide en state of the art. ODC-Noord is een ambitieuze organisatie, met een groeiend aanbod van diensten en met steeds meer afnemers. ODC-Noord volgt kansen en mogelijkheden in de markt en deelt zijn innovatieve inzichten met zijn omgeving. Wij zijn oplossingsgericht, transparant, maken duidelijke afspraken en komen deze na. Wij werken vanuit een compacte en wendbare organisatie.

Het Netwerkteam bestaat uit zes collega's. Samen werken we aan het optimaliseren en operationeel houden van de ICT-backbone van alle dienstverlening van ODC-Noord. Ons team kenmerkt zich door de transparante manier van werken. We werken veel en graag samen, waarderen elkaars capaciteiten, en helpen elkaar waar nodig.


Reageer op deze vacature