HR-Business Partner

Functie omschrijving

Wat zoeken we/ wat ga je doen?

Ambitie, resultaat en samen is waar een klantteam van AO voor staat. Een team waarbij resultaten voorop staan en samenwerking vanzelfsprekend is. Naast het aansturen van het team hou jij je bezig met het ondersteunen van de directeur en het managementteam. Jij bent daarbij strategisch raadgever én sparringpartner op het gebied van onder meer organisatie-inrichting, organisatieontwikkeling, verandermanagement en (persoonlijk) leiderschap. Met jouw uitgebreide kennis en ervaring van het HR-werkgebied en scherpe analyses breng je de directie en afdelingen verder in hun ontwikkeling. Waar nodig betrek je hierin andere HR-expertises. Je denkt kritisch mee, houdt een spiegel voor en stimuleert creatieve oplossingen. Dit doe je op onafhankelijke wijze met lef, overtuigingskracht én jouw strategische blik. Je focus ligt voornamelijk op organisatieontwikkeling en jij speelt een leidende rol in organisatie brede strategische HR-projecten. Dankzij je goede gevoel voor verhoudingen en je adviesvaardigheden, neem jij een stevige positie in als adviseur en durft dan ook tegen de wind in te adviseren. Af en toe sta je ook gewoon even met ‘je voeten in de klei’ om op operationeel HR-niveau praktisch mee te denken met wat de organisatie vraagt.

Functie-eisen

Om succesvol te kunnen zijn in deze rol beschik je over uitstekende communicatieve- en
adviesvaardigheden. Je hebt een proactieve klant- en resultaatgerichte houding. Jij weet
je staande te houden in een complexe en bestuurlijke omgeving waarbij je met gemak schakelt tussen onderwerpen, opdrachtgevers en stakeholders, zoals onder andere de medezeggenschap en de vakbonden. Je bent iemand die regie neemt, flexibel is en overzicht bewaart. Met andere woorden: je bent een stevige sparringpartner en stressbestendig!

Je bent een bouwer die graag een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de directies en DUO. Je schakelt gemakkelijk tussen een hoog tempo en diepgang. Zo voer je je adviserende en coördinerende taken zowel op tijd als kwalitatief goed uit. Je bent klantgericht en past je communicatiestijl aan je gesprekpartner aan om effectief samen te werken. Je voelt de sfeer van een organisatie goed aan, kent de waarde van een netwerk, en weet anderen met goede analyses en argumenten te overtuigen. Daarnaast heb je humor, kun je goed samenwerken en ben je prettig in de omgang.

 • Je hebt een WO- werk- en denkniveau en een opleiding in de richting van HR, bijvoorbeeld bedrijfskunde, personeelswetenschappen of sociale wetenschappen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als senior HR-adviseur en concrete ervaring met veranderprocessen, bij voorkeur in een ambtelijke omgeving.
 • Je beschikt over de juiste vaardigheden om HR-projecten op te starten en te leiden en hebt kennis van daartoe noodzakelijke regelgeving en beleidskaders.
 • schakelt interne (of externe) deskundigheid in, bewaakt de voortgang en de kwaliteit van de totale dienstverlening.
 • Je hebt kennis van reorganisatie- en plaatsingsprocessen.
 • Je bent resultaatgericht (begrijpt in welke dynamiek de klant zich bevindt) en neemt verantwoordelijkheid, noodzakelijk om gewenste veranderingen daadwerkelijk te realiseren.
 • (Functioneel) aansturen van een klantteam (HR-adviseurs en -consulenten) met behulp van de Agile werkwijze waarbij samen centraal staat.
 • Je kunt snel kennis in de business vergaren en analyseren.
 • Je kunt goed plannen en organiseren.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3919,- tot €5825,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Neem voor meer informatie contact op met Anke Dekker, manager Advies en Ondersteuning via 06 - 25 76 83 51.
 • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure. 
 • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (www.europass.eu).
 • Je kunt reageren t/m 29 juni 2022. 
 • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

HR

Als afdeling HR ontwikkelen we beleid én vertalen we rijksbeleid naar de DUO-organisatie. Onze HR-medewerkers weten de collega’s van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en andere departementen goed te vinden. Zo stemmen we het HR-beleid al in een vroeg stadium af. En zorgen we dat het ontwikkelde beleid goed aansluit bij de wensen en behoeften van DUO.

De afdeling HR bestaat uit twee teams: HR-Advies & Ondersteuning (AO) en Beleid, Organisatie en Ontwikkeling (BOO). De afdeling HR bestaat uit HR-adviseurs, organisatie- en ontwikkelingsadviseurs en ondersteunende medewerkers, verdeeld over de teams AO en BOO, op twee locaties (Groningen en Den Haag).
Onze afdeling is sterk in beweging. Dat heeft mede te maken met een aantal grote (maatschappelijke) ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan permanent leren & ontwikkelen als sturende kracht en succesfactor onder het personeelsbeleid, het hybride samenwerken als gevolg van de coronacrisis en het herijken van de koers die DUO vaart richting 2023.

Als HR-Business Partner kom je te werken bij het team AO.

Het team Advies en Ondersteuning (AO)

Als afdeling HR zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor een consistent en volledig strategisch HR-beleid. Het team AO bestaat uit vier klantteams gespiegeld aan de organisatie inrichting van DUO. De vacature is ten behoeve van het klantteam ICT. Als HR-Business Partner ben jij verantwoordelijk voor het dagelijks functioneel aansturen van dit team van HR professionals, namelijk de HR-adviseurs en HR-consulenten. Jij bewaart voor het klantteam het overzicht en weet te prioriteren. Vanuit het klantteam ben je voornamelijk de businesspartner voor de directeur ICT en het tactisch management. Je krijgt een prominente rol in het veranderprogramma ICT van de Toekomst en help je mee om over de drie sporen van ‘verzakelijken van de dienstverlening’, ‘optimaliseren van de samenwerking binnen ICT en daarbuiten’ en ‘stroomlijnen en wendbaar maken van de organisatie’ de directie toekomstbestendig te maken.


Reageer op deze vacature