Service Owner

Functie omschrijving

Grote kans dat je DUO kent van de studiefinanciering. Maar wist je ook dat we in Noord-Nederland dé topspeler zijn als het gaat om ICT? We ontwikkelen en beheren honderden high-end applicaties voor iedereen in Nederland die met onderwijs, kinderopvang en inburgeren te maken heeft. Miljoenen klanten dus, voor wie jij als service-owner een belangrijke rol speelt. Je geeft in Groningen leiding aan enkele agile teams binnen Applicatiediensten.

Je geeft functioneel en operationeel leiding aan specialisten die verantwoordelijk zijn voor internet en applicaties en certificatenbeheer. Je zorgt voor afstemming – samen met je teamleden maak je beheertaken en LCM taken inzichtelijk, stel je prioriteiten en stuur je op de backlog – maar geeft de professionals de vrijheid om hun werk uit te voeren. Jouw doel: een applicatie-infrastructuur die up-to-date en hoog beschikbaar is. En waarvan de applicaties veilig toegankelijk zijn.

Voor de verschillende stakeholders ben jij het aanspreekpunt. Je vertegenwoordigt het klantbelang aan verschillende tafels. Je informeert en rapporteert aan de hiërarchisch manager van het team Applicatiediensten over de voortgang en relevante ontwikkelingen in het team. Kortom, een boeiende uitdaging waarin je schakelt tussen operationeel en tactisch niveau. En waarin je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen en door te groeien naar een managementpositie binnen DUO.

Functie-eisen

Als teamspeler en netwerker ben je gewend om mensen bij elkaar te brengen. Je legt dan ook makkelijk contact en stelt je klantgericht op. Ook kun je je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken en weet je anderen mee te nemen in je ideeën. Je neemt graag initiatief en toont durf. Daarnaast ben je je bewust van je omgeving en kun je hier goed op anticiperen. Verder ben je sterk in analyseren. En stel je je flexibel op. Dit laatste komt bijvoorbeeld van pas als in de toekomst mogelijk een andere verdeling van teams komt. Jij bent dan multi-inzetbaar over meerdere teams. Verder vragen we het volgende van je:

• Je hebt minimaal hbo-niveau.
• Je hebt kennis van ITIL processen, softwareontwikkeling, functioneel en technisch beheer.
• Je hebt ervaring met agile, scrum en continuous delivery.
• Je bent vaardig in ICT-beheer en -ontwikkeling en in het onderkennen en beheersen van
   risico’s.
• Je hebt ervaring met het functioneel aansturen van professionals.
• Je hebt ervaring met communiceren met stakeholders en in het hanteren van verschillende
   belangen (stakeholdermanagement).
• Je kunt goed projecten managen.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €3919,- tot €5825,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Met het IKB kun je een deel van jouw arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. De vakantie-en eindejaarsuitkering zijn hier onder andere in opgenomen. Iedere maand bouw je een deel op. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor medewerkers die minimaal 58 jaar én de laatste 5 jaar onafgebroken in dienst zijn bij de Rijksoverheid, en een vergoeding woon-werkverkeer.

Bijzonderheden

  • Rijksmedewerkers hebben voorrang in de sollicitatieprocedure.
  • Neem voor meer informatie contact op met Karien Heirman, via 06 – 46 05 55 54 of karien.heirman@duo.nl.
  • Interesse in deze functie? Mail dan een motivatiebrief samen met jouw (bij voorkeur) Europass CV (https://europa.eu/europass). 
  • Je kunt reageren t/m 18 januari 2022. De gesprekken zullen op een nog nader te bepalen datum, wellicht online via Webex, plaatsvinden.
  • Controleer regelmatig je ongewenste/spam e-mailmap. Het kan voorkomen dat mailwisseling vanuit DUO in deze map(pen) terechtkomt.

Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) werkt in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en is de schakel tussen iedereen die met onderwijs te maken heeft: studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers en overheidsorganisaties. DUO is volop in beweging. Zo houden wij ons meer dan ooit bezig met de vraag hoe wij onze klanten nog sneller, beter en kostenefficiënter 24/7 van dienst kunnen zijn. ICT speelt daarin een belangrijke rol; innovatie en de nieuwste technologieën staan in de ontwikkeling van DUO centraal.

Wil je deel uitmaken van deze vernieuwende en toonaangevende werkgever in Groningen en Den Haag? Natuurlijk weten wij dat onze organisatie alleen succesvol kan zijn als jij als medewerker alle kansen krijgt om te leren en te groeien. Niet voor niets investeren wij in jouw vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling met interessante traineeships en opleidingen, en kun je rekenen op een goede balans tussen werk en privé. Zo zetten we gezamenlijk de schouders onder het succes en de groei van de organisatie.

Infrastructuur & Exploitatie (I&E), team applicatiediensten

Als afdeling ICT Services zijn we verantwoordelijk voor ontwikkeling, instandhouding en beheer van de technische infrastructuur en voor de implementatie en exploitatie van systemen op de technische infrastructuur. Daarnaast leveren en ontwikkelen we de dienstverlening op deze infrastructuur volgens afspraken met de klanten. Onder technische infrastructuur valt de basisinfrastructuur, de digitale werkplek en bijbehorende diensten, en de ontwikkel- en productieplatformen voor applicaties en bedrijfstoepassingen. ICT Services bestaat uit de teams Werkplekdiensten, Applicatiediensten en Basis infrastructuur.

Team Applicatiediensten bestaat uit serviceteams en infrateams. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de continuous-development-ontwikkelstraten, het databasebeheer, de integratiestack, monitoring en logging, datamanagementtooling, internet en applicaties, en SAP-techniek en testautomatisering. De ruim dertig professionals van de afdeling zijn verdeeld over deze teams


Reageer op deze vacature