Site Reliability Engineer

Functie omschrijving

Zorg jij dat onze complexe Linux-systemen 24/7 blijven draaien?
Gaat het om infrastructuren, dan loopt DUO voorop. Hoe bijzonder is het om bij te dragen aan onze innovaties op dit gebied? Als engineer/beheerder ben je er verantwoordelijk voor dat de infrastructuren blijven draaien en continu beschikbaar en veilig zijn. Ga jij met het Continuous Delivery Linux Team mee naar de next level?

De meeste mensen kennen ons van de studiefinanciering. Maar wist je ook dat DUO in Noord-Nederland dé topspeler is als het gaat om ICT? Wij ontwikkelen en beheren honderden applicaties voor miljoenen gebruikers, en daar zitten geavanceerde en complexe infrastructuren achter. Als DevOps-engineer en Linux-beheerder werk je elke dag met de allernieuwste technologieën. Ook leuk: gaat het om jouw ontwikkeling en carrière, dan zijn de mogelijkheden bij DUO zo goed als onbegrensd. 

Je komt te werken bij het Continuous Delivery Linux Team. Wij zorgen dat de Linux-systemen, -applicaties en -diensten in verschillende omgevingen 24/7 op-en-top functioneren en veilig zijn. Dit doe je onder meer door het draaien van consignatiediensten en het oplossen van vragen die bij de servicedesk binnenkomen. Hiermee zorg je dat de dienstverlening blijft voldoen aan de serviceafspraken. We lossen problemen op en houden apps up-to-date. En dat gaat er nogal innovatief aan toe: gaat het om infrastructuren, dan loopt DUO landelijk voorop. Waar wij voorheen de vernieuwende ICT-organisaties volgden, komen zij nu bij ons kijken om van ons te leren. Zo is onze Continuous Delivery-pipeline een uniek staaltje innovatie. En we zijn nog lang niet klaar met pionieren en ontwikkelen.

Binnen het team ontwerp, bouw, test, beheer en onderhoud je de onderdelen van het Continuous Delivery-platform. Op dit moment werken we aan de modernisering van het platform. Hierbij wordt gebruikgemaakt van Openshift (Kubernetes en Docker) en worden onder andere technieken op het gebied van software defined networking, storage en compute gebruikt. We pakken het werk op een agile- en scrum-manier aan.

Samen met het team ontwikkel je hulpmiddelen die de ontwikkelaars en beheerders van de DevOps-teams ondersteunen bij de bouw, het beheer en het onderhoud van businessapplicaties die gebouwd zijn in Java. Denk aan hulpmiddelen op het gebied van softwareontwikkeling, deployment en kwaliteitscontrole en samenwerking. Ook bouw en onderhoud je een selfserviceportal voor de afname van infrastructuur die nodig is om Java-applicaties te laten draaien.

Functie-eisen

 • Je hebt hbo-niveau, bij voorkeur in de richting van ICT.
 • Je hebt (ruime) ervaring met Linux.
 • Je hebt ervaring met scripting, denk hierbij aan Python, Bash en Perl.
 • Je kunt werken volgens scrum en neemt deel aan de scrum-events.
 • Je kunt goed samenwerken in teamverband.
 • Je kunt je verdiepen in de producten van het Continuous Delivery-platform en in korte tijd expert worden op meerdere deelgebieden met behulp van de kennis van collega’s of leveranciers.
 • Je hebt de drive om zoveel mogelijk te automatiseren rondom het Continuous Delivery-platform.
 • Je kunt documentatie bijhouden op de Continuous Delivery Wiki.
 • Je hebt kennis en ervaring met container technologie.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van de producten Puppet, Saltstack en/of Ansible, Redhat Linux, Jira en Confluence, Openshift, HP Fortify, SonarQube en Black Duck Hub, Jenkins, Gitlab en Artifactory, XL-Deploy en -Release én het bouwen van Java-applicaties.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris: €2683,- tot €4313,- bruto per maand
Dienstverband: Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Uren per week: None tot 36 uur per week

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Bijzonderheden

 • Heb je vragen over de inhoud van de functie? Neem dan contact op met Dick de Vries op telefoonnummer 06-52534748.
 • Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Otto Oskam (Recruiter) op telefoonnummer 06-29577602.
 • Je werkervaring en kennis bepalen in welke salarisschaal je wordt ingedeeld.
 • Interesse in deze functie? Meld je dan aan via de solliciteer-button.
 • Een (online) ontwikkelassessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Je kunt reageren tot 29 september 2019.

Reageer op deze vacature