Dienst Uitvoering Onderwijs

Wat doet DUO

We voeren wetten uit. Zo simpel is het. Alles wat we doen heeft direct of indirect met onderwijs en de financiering daarvan te maken
We willen het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Dan gaat het heel concreet om de kinderen in de schoolbanken. Of inburgeraars. Of om geld voor hogescholen en universiteiten. Alles wat met onderwijs en ontwikkeling te maken heeft, daar willen wij aan bijdragen. Daar hebben we goede mensen voor nodig. En ook als werknemer krijg je bij DUO alle kans om je verder te ontwikkelen.

> Werken bij DUO

Missie

De missie van DUO is kernachtig vervat in onze slogan: samen maken we onderwijs en ontwikkeling mogelijk. Wij willen ontwikkeling, in wat voor vorm dan ook, mogelijk maken en ondersteunen.

Onze visie

DUO helpt het onderwijsveld. We helpen leerlingen, studenten, ouders, docenten, scholen, universiteiten, beleidsmakers, gemeenten, noem maar op. We verzamelen kennis van het onderwijs voor een goede en moderne dienstverlening.
DUO wil een goede werkgever zijn voor veel verschillende mensen, met hun verschillende kwaliteiten.

Onze organisatie is:

  • Transparant en betrouwbaar 
  • We maken concrete afspraken die we nakomen. 
  • Klantgericht en toekomstgericht 
  • Wij willen gemak en duidelijkheid voor onze klanten en werken continu aan verbetering. We zijn nooit tevreden en leunen dus nooit achterover. 
  • Verbindend 
  • We brengen onderwijs en ontwikkeling voor iedereen binnen handbereik.

De sollicitatieprocedure

Als je bij ons solliciteert, laten we je niet eindeloos in spanning. Natuurlijk gaan we zorgvuldig met alle sollicitaties om. En natuurlijk duurt het bij de ene functie misschien iets langer dan bij de andere. Maar we doen ons best om supersnel uitsluitsel te geven.

> De sollicitatieprocedure van DUO

Van technisch bedrijfskundige naar functioneel ontwerper

Marloes Dijkstra, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen als technisch bedrijfskundige, werkt bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het begon allemaal met het bezoeken van de DUO ICT markt. Daar schreef Marloes zich in voor een IT-masterclass. Binnen no-time werd ze klaargestoomd voor een carrière als functioneel ontwerper.

> Lees verder ...

Gamification op Connect.frl

Hoe leidt het Serviceteam Testautomatisering van DUO nieuwe collega's op? Één van de belangrijkste hulpmiddelen daarbij is Gamification. Wil je weten hoe? Jurian en Jarsto vertellen erover op 11 december tijdens Connect.frl in Leeuwarden. Een dag vol inspiratie, innovatie en fun!

> Lees verder ...