Begeleider koningspark 7B

Zoals onze collega Hamid zo mooi verwoord;

'Hier is het gewoon samen, dat vind ik zo mooi hier, die warme sfeer’.

Wil jij ook zulke collega's? Lees dan verder, want voor Koningspark 7b zijn we op zoek naar een;

Begeleider

Wat ga je doen?

Als begeleider zoek je aansluiting met het ontwikkelingsniveau van cliënten om samen de regie over het dagelijks leven te voeren en samen successen op te zoeken. Daarbij ben je in staat om je natuurlijke reactiepatronen bij te stellen om deze aansluiting te vinden.

Wie ben jij?  

 • Jij hebt een afgeronde MBO 4 zorg gerelateerde opleiding of je bent bezig met het laatste jaar van de opleiding;
 • Jij bent betrouwbaar, hiermee bedoelen we dat je doet wat je zegt en zegt wat je doet zodat de bewoners en ons team op je kunnen bouwen.

Wat kunnen onze collega's ons vertellen over Koningspark 7b?

Bij binnenkomst valt gelijk de huiselijke sfeer op, want koningspark 7b is een woongroep. Op koningspark 7b wonen cliënten die intensieve begeleiding nodig zijn. De cliënten zijn ons nodig om de dag door te komen. Dit doen we door structuur te bieden en door vanuit de onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie zeker ook erop uit te gaan met de cliënt. De complexiteit van deze groep is erg leuk. Geen dag is hetzelfde, want je bent je hele dienst aan het afstemmen op de cliënten en je past je begeleiding hierop aan. Soms moet je daar creatief in zijn, maar als de cliënt dan goed in zijn vel zit wanneer mijn dienst erop zit dan ga ik met een goed gevoel naar huis.

Wat daar ook zeker aan bijdraagt is dat ik weet dat mijn collega's van de opvolgende dienst de dienst goed oppakken. Vanwege de complexiteit van de groep is het belangrijk dat we als team op elkaar kunnen bouwen. We zijn een hecht team, we tonen interesse in elkaar en staan voor elkaar klaar. Je komt wat dat betreft in een warm bad. Wat we zoeken in een nieuwe collega? Iemand die rust uitstraalt, maar ook een beetje humor heeft.

De belangrijkste competenties voor deze doelgroep zijn 

 • Je kunt sensitief (onderkennen van en rekening houden met de gevoelen en behoeften van de cliënt) en responsief aansluiten bij de behoeften van de cliënt;
 • Je bent je bewust van de omgeving en je eigen houding;
 • Je geeft niet op en kunt de doelen bereiken ondanks tegenslagen; 
 • Je bent alert op spanningsbronnen en kunt deze voor zijn door het individuele dagprogramma, de dagstructuur in de tijd aan te gebruiken. Dit doe je onder meer door de omgeving te screenen en de potentiële spanningsbronnen van cliënten te kennen;
 • Je volgt de afspraken die gemaakt zijn in het team op en bent je bewust van het belang hiervan;
 • Je doet wat je zegt en zegt wat je doet;
 • Je begeleidt vanuit een ‘neutrale’ houding (zo weinig mogelijk emotie in je begeleiding, zoals in stem, toonhoogte, etc);
 • Je kunt cliënten gedragsalternatieven aanleren;
 • Je kunt veiligheidstechnieken toepassen, zodanig dat de cliënt en anderen inclusief jijzelf niet worden geschaad.

De Trans

De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking. Dit kan op allerlei vlakken: Wonen, werken, kinderdagcentrum of dagbesteding.  

Wij vinden het belangrijk dat onze zorg aansluit bij de wensen van de cliënt. Samen met de cliënt maken wij dan ook een ondersteuningsplan, waarin onder andere de wensen van de cliënt zijn opgenomen. De Trans begeleidt ruim 745 cliënten. Ongeveer 1100 medewerkers zetten zich dagelijks in om de zorg en begeleiding voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren. We hebben een divers zorgaanbod, met diverse doelgroepen; MVG, EMB, LVB, Ouderen en Kind & Jeugd.  

Wij zoeken friskijkers!  

Want in ons werk draait het maar om één ding: de beste zorg voor de cliënt. En wij geloven dat daar maatwerk en beweging voor nodig is. Daarom zoeken we collega’s die kritisch durven zijn, elkaar opzoeken en samen onze zorg naar een hoger niveau willen tillen. Collega’s die willen innoveren en durven te doen. Ben jij zo’n friskijker in de zorg? Beoefen jouw vak als zorgprofessional en bouw ook mee aan onze organisatie! 

Wat krijg je van ons?  

 • Een aanstelling voor onbepaalde tijd; 
 • Een salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 35.  Afhankelijk van je opleidingsniveau en ervaring. Salarisrange 2.258,- tot 3.198,- bij fulltime dienstverband.  Op korte termijn wordt de functie opnieuw ingeschaald in schaal 40 Salarisrange 2.537,- tot 3.432,- bij fulltime dienstverband. Tot die tijd ontvang je 10% toeslag op je salaris.
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%.  
 • Vakantietoeslag van 8% 
 • 144 vakantie uren bij fulltime dienstverband 
 • 57 uur balansverlof bij fulltime dienstverband. Dit kan geheel of gedeeltelijk als verlof worden opgenomen, geheel of gedeeltelijk in tijd worden gespaard of gedeeltelijk worden uitbetaald. 
 • FiscFree®! Hiermee kun je via je brutosalaris, vakantietoeslag of eindejaarsuitkering korting krijgen op bijvoorbeeld een nieuwe fiets, telefoon en laptop, maar ook op je sportcontributie en weekendjes weg of Bol.com en Coolblue bonnen.  
 • Persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt toegang tot meer dan 100 online trainingen! 

Voor ons staat leefplezier van de cliënt voorop, geldt dit voor jou ook?  

Stuur dan snel je CV en motivatie. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Annalies Kuipers, zorgmanager MVG via recruitment@detrans.nl.  Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Alkina Hajes, recruitment adviseur via  recruitment@detrans.nl.  

Je hebt tot 7 januari de mogelijkheid om te reageren. Aansluitend zullen de gesprekken ingepland worden.

 Het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure de Trans.