Arbo adviseur

Ben jij een ervaren Arbo adviseur die het een uitdaging vindt ons Arbobeleid op de kaart te zetten en te implementeren? Reageer dan vandaag nog en bouw met ons mee aan!  

De Trans biedt zorg en diensten aan mensen met een verstandelijke beperking en aan mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Dit kan op allerlei vlakken: van intensieve zorg tot ondersteuning thuis en van logeerzorg tot dagbesteding. De Trans stelt cliënten centraal omdat men vindt dat cliënten zo veel mogelijk hun eigen keuzes moeten kunnen maken. Het uitgangspunt van De Trans is dan ook: wat wil en kan de cliënt? De Trans begeleidt ruim 850 cliënten. Ongeveer 1100 medewerkers zetten zich dagelijks in om de zorg en begeleiding voor cliënten zo goed mogelijk te organiseren. 

Om het team van Mens & Arbeid te versterken zijn wij op zoek naar een: 

Arbo adviseur  

Binnen jouw rol als Arbo adviseur werk je nauw samen met je collega’s van de afdeling Mens & Arbeid, die zich bezighouden met HR-advies, leren en ontwikkelen, administratie en recruitment. 

Samen met onze zorgmanagers en HR-adviseurs lever je een actieve bijdrage aan het maken van het Arbobeleid. Je zet deze op de kaart zetten en bent verantwoordelijk voor de implementatie. Je levert een bijdrage aan het uitvoeren van de RIE en de implementatie van het Arbobeleid in brede zin, waaronder medewerker tevredenheidsonderzoek en collegiale opvang en stelt, samen met de verantwoordelijke leidinggevenden, op basis van de uitkomsten een plan van aanpak op en monitort de uitvoering.  

Daarnaast geef je binnen de Trans voorlichting over Arbo- en preventie gerelateerde thema’s en adviseer je leidinggevenden en HR-adviseurs gevraagd en ongevraagd. Je werkt samen met externe partijen zoals de bedrijfsartsen en een vertrouwenspersoon.  

Tenslotte onderzoek en registreer je arbeidsongevallen en gevaarlijke situaties en/of je ondersteunt hierbij. Je neemt deel aan een of meerdere projectgroepen. 

Dus dit ga je doen: 

 • De implementatie van het recent vastgestelde Arbobeleid 

 • Primair ben je verantwoordelijk voor de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E’s), ben je uitvoerend betrokken en voorziet belanghebbenden van analyses;  

 • Je begeleidt de Arbocommissies;  

 • Je vertaalt externe ontwikkelingen op Arbo wet- en regelgeving naar de implicaties voor de organisatie en je hebt een signalerende rol bij de naleving van richtlijnen en procedures;  

 • Je verricht beleidsmatige, adviserende en coördinerende werkzaamheden op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid;  

 • Je adviseert directie en het (lijn)management bij Arbo vraagstukken.  

Wat breng jij mee 

 • Een afgeronde hbo-opleiding, aangevuld met diepgaande kennis op het gebied van Arbo, wet- en regelgeving en RIE 

 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie of op de werkvelden Arbo en /of RI&E;Je weet Arbo wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk; 

 • Je bent goed in het verbinden van collega’s en afdelingen en om deze te inspireren en enthousiasmeren. 

Wij zoeken friskijkers! 
Want in ons werk draait het maar om één ding: de beste zorg voor de cliënt. En wij geloven dat daar maatwerk en beweging voor nodig is. Daarom zoeken we collega’s die kritisch durven zijn, elkaar opzoeken en samen onze zorg naar een hoger niveau willen tillen. Collega’s die willen innoveren en durven te doen. Ben jij zo’n friskijker in de zorg? 

 Wat krijg je van ons: 

 • Een contract voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. 

 • Het betreft een functie in een nieuw in te delen afdeling. Salaris conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 55. Salarisrange € 3123,- tot € 4575,- bij fulltime dienstverband. 

 • Eindejaarsuitkering van 8,33%. 

 • Deelname aan ons uitgebreide arbeidsvoorwaardenpakket. Bijvoorbeeld een fiets, telefoon of sportcontributie. 

 • Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. 

Voor ons staat veiligheid op de werkvloer en duurzame inzetbaarheid voorop geldt dit voor jou ook? 
Stuur dan snel je CV naar recruitment@detrans.nl. Als je vragen hebt kun je contact opnemen Gerda van der Kaap, Adviseur M&A, via recruitment@detrans.nl. 

Het verstrekken van een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de indiensttredingsprocedure de Trans.