Begeleider C Wooncentrum voor Doven Groningen

Ben jij een ervaren begeleider die zich graag gaat inzetten voor dove en slechthorende cliënten van De Noorderbrug? Zie jij de mogelijkheden die een cliënt heeft?

Jouw functie

Als begeleider C werk je in ons wooncentrum met cliënten met doofheid met bijkomende complexe problematiek. Samen met de cliënt maak je een SamenWerkplan waarin alle afspraken rondom begeleiding staan en waarin de doelen beschreven zijn waaraan gewerkt wordt. Jij bent het aanspreekpunt voor de cliënt en je onderhoudt het contact met alle betrokkenen (interne en externe zorgverleners, familie, vrijwilligers). Dit heeft als doel om cliënten te ondersteunen zodanig dat ze hun leven kunnen leiden waarbij ze hun mogelijkheden kunnen benutten. Jij biedt begeleiding en je voert ADL-activiteiten uit, zoals lichamelijke verzorging van cliënten. In het wooncentrum bieden we 24 uurs zorg, dus je draait ook mee in de avond- en weekenddiensten, tevens is er in de nacht een slaapdienst. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team.

Over Wooncentrum voor Doven en Slechthorenden Groningen

Ons wooncentrum is gelegen aan de Grote Beerstraat, met daarbij het Talentencentrum voor Doven en Slechthorenden in Groningen. Onze Cliënten wonen in het wooncentrum en daarnaast zijn er een aantal cliënten die buiten het wooncentrum wonen maar wel 24-uurs zorg van ons ontvangen.

Over De Noorderbrug

Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte, met de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. Lees meer over ons zorgaanbod op www.noorderbrug.nl.

De Noorderbrug is per april 2020 onderdeel van ’s Heeren Loo. Meer informatie kun je lezen op noorderbrug.nl/sheerenloo.

En dit is wat wij zoeken

 • jij hebt een relevante zorgopleiding afgerond op minimaal MBO niveau-4 en je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau
 • je bent bereid Nederlandse gebarentaal (NGT) te leren of je beheerst de NGT
 • jij hebt bij voorkeur ervaring en/of kennis van doofheid, slechthorendheid en de dovencultuur
 • je hebt kennis van groepsdynamiek en ervaring met gedragsproblematiek
 • je bent flexibel om in wisselende diensten mee te draaien in de 24-uurs zorg

Mensen met een auditieve beperking worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

Bij indiensttreding dien je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Wij bieden jou

 • een contract voor onbepaalde tijd, 28 – 32 uur per week, voldoe je nog niet aan de opleidingseis (NGT) dan start je met een jaarcontract
 • salariëring conform de cao gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 45 (minimaal € 2085,- tot maximaal € 3189,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • opname in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • mogelijkheden voor collectieve (ziektekosten) verzekering
 • mogelijkheid voor deelname aan het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (o.a. fietsenplan, fitness-/sportabonnement, aanvullende reiskostenregeling woon-werkverkeer)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Reageren

Enthousiast geworden over deze vacature? Solliciteer vandaag nog! Wij kijken uit naar jouw brief met daarin jouw motivatie. Je kan tot 28 september 2020 reageren via het sollicitatieformulier met toezending van je CV en sollicitatiebrief.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je bellen of whatsappen (ma t/m do) met Anke ‘t Mannetje (Teamcoach) op telefoonnummer 06 57133909.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.