Tester GIS

Om alle uitdagingen die we bij onze afdeling op ons af zien komen met vertrouwen op te kunnen pakken, willen we het aantal testers binnen het GIS-team uitbreiden met een tester. Lijkt het je leuk om mede de geografische informatiesystemen verder te ontwikkelen en daarmee jouw steentje bij te dragen aan de realisatie van Gasunie’s Visie 2030? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet!

Standplaats: Groningen, waarbij gedeeltelijk thuiswerken in overleg mogelijk is.
Aantal uren per week: 32 tot 40 uur

Wat ga je doen?
Als tester beoordeel je kritisch of de gevraagde functionaliteit goed is gebouwd, voldoet aan de verwachtingen van de gebruiker en of de functionaliteit betrouwbaar werkt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de daarbij behorende documentatie, zoals testplannen en de rapporten over de testresultaten. Ook het ontwikkelen van kwalitatief goede testscenario’s, het schrijven van testscripts (o.b.v. de functionele ontwerpen) en het bijwerken van regressietesten behoort ook tot de werkzaamheden.

Tijdens de werkzaamheden worden er meerdere testen uitgevoerd, waarvoor de tester kan worden ingezet, zoals bijvoorbeeld systeemtest, systeem integratietest en ondersteunen/begeleiden van de acceptatietest. Je draagt zorg voor de voorbereiding en het klaarzetten van goede, representatieve testdata en -configuraties. Als ook voor de uitvoering van de testen en het vergelijken van de uitkomsten met de verwachte resultaten. Vervolgens leg je de testresultaten op correcte wijze (gedetailleerd en volledig registreren van bevindingen) vast in een testdossier.

Je bent breed inzetbaar. Naast testen kun je ook gebruikers ondersteunen in het gebruik van de GIS applicaties.

Wat vragen we?

 • Een afgeronde mbo-4 /hbo-opleiding, bijv.. richting ICT en minimaal 3 jaar relevante ervaring als tester.
 • Bij voorkeur het ISTQB certificaat.
 • Ervaring met het (geautomatiseerd) uitvoeren van testen en onderhouden van testscripts en testdata.
 • Kennis van testmethodieken, -technieken en -hulpmiddelen en deze kennis kunnen overdragen.
 • Kennis en ervaring met gangbare test tooling (Azure DevOps, TFS, Github e.d.).
 • Kennis en ervaring met Agile Scrum aanpak.
 • Kennis van GIS systemen.

Qua persoonlijkheid ben je gestructureerd in je werk en werk je nauwkeurig (in de juiste volgorde en op tijd). Je bent analytisch sterk en hebt een creatief denkvermogen om tot de beste oplossingen te komen. Je ziet op tijd dingen aankomen en denkt mee met het team. Door je sterke communicatieve skills ben je in staat om goede relaties op te bouwen, zowel binnen het team als met de business. Jij hebt als tester een belangrijke rol om de gebruikers te vertegenwoordigen. Met je flexibele en veerkrachtige houding weet je (on)voorziene projectactiviteiten tot een goed eind te brengen. Tot slot stel je hoge eisen aan jezelf en aan de resultaten die worden gerealiseerd.

Wat bieden we je?

Gasunie biedt een pakket met arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris tussen € 58.722 en € 72.049 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
 • Hier bovenop ontvang je een vaste 13e (vakantiegeld) en 14e maand.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast contract.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur), maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een thuiswerkvergoeding en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.
 • Een actieve personeelsvereniging en diverse clubs waar je lid van kunt worden.
 • kilometervergoeding van €0,21 per km voor maximaal 90 km (enkele reis) per bezoek aan de standplaats.

Wij zijn Gasunie
Bij Gasunie werken we elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 17.000 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. We zoeken continu naar de juiste optimalisatie of verbetering. Daarnaast bouwen we aan nieuwe assets om de klimaatdoelen te halen.

Over de afdeling
Binnen afdeling IV (Voortbrengen Assets) wordt in het GIS werkveld gewerkt met twee multidisciplinaire Agile Scrum teams ter ondersteuning van de processen voor geografische assetregistratie en geografische informatievoorziening. In deze teams wordt in nauwe samenwerking met de business nieuwe functionaliteit gerealiseerd, waarbij ook een deel van de capaciteit is gereserveerd voor ondersteuning van B&O van de applicaties. We hebben een gezamenlijk doel om een zo goed mogelijke ICT dienstverlening ter ondersteuning van GIS en Asset Management gerelateerde processen te realiseren. De afdeling IV bestaat uit circa 45 medewerkers, waarvan er 20 in het GIS domein werkzaam zijn. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 17 augustus je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 18 augustus laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 24 augustus in Groningen.


Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Auke Julius: 06 1100 5657 of collega Selim Yozgat 06 4006 8035. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met recruiter Harold Post: 06 1534 6364.

Het overleggen van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve krachten en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!