Corporate Risk Manager

Met de ontwikkeling tot energie-infrastructuurbedrijf speelt Gasunie een belangrijke rol in de energietransitie. Naast het transporteren van gas richten we ons steeds meer op andere energiedragers, waarbinnen waterstof een steeds belangrijkere rol heeft. Deze ontwikkeling vergt stevig risicomanagement om zowel kansen als risico’s mee te nemen in de strategiebepaling, besluitvorming en aansturing.

Wil je graag onderdeel zijn van de strategische ontwikkelingen en besluitvorming binnen Gasunie? Kun je goed zelfstandig werken en sta je stevig in je schoenen? Lijkt het jou een mooie uitdaging om risk management naar een nog hoger plan te tillen? En weet jij het belang van risk management met jouw enthousiasme en sterke uitdrukkingsvaardigheden uit te dragen? Dan zijn wij wellicht op zoek naar jou!

Als Corporate Risk Manager heb je een unieke positie in onze organisatie! 

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen, maar werken vanuit huis en/of op één van onze regiokantoren is mogelijk. We verwachten dat je minimaal 1 à 2 dagen in de week op ons hoofdkantoor in Groningen zal zijn en dat je de bereidheid hebt om regelmatig te reizen ten behoeve van projecten.  

Inzet
32-40 uur 

Wat ga je doen?
Als Corporate Risk Manager richt je je op het ondersteunen van de organisatie bij het verkrijgen van inzicht in kansen en risico’s. Je adviseert en faciliteert over de omgang met risico’s in grote projecten en projectenportfolio’s, en over het meenemen van strategische risico’s in de strategieontwikkeling en besluitvorming. Positief en constructief meedenken is daarbij het uitgangspunt.

Je fungeert als klankbord van de manager Corporate risk. In je dagelijkse werk zal je nauw samenwerken met collega’s van Treasury, Strategie en Business Development.  

Wat vragen we?

 • Er is geen voorgeschreven opleidingsrichting, maar je acteert in deze functie op WO-niveau.
 • Je hebt ervaring met (strategisch) risicomanagement en risico-gebaseerd denken.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van grote projecten en besluitvorming.
 • Je hebt actuele kennis van, en een duidelijke visie op, het vakgebied.
 • Ervaring op het vlak van (projecten)portfoliomanagement en scenarioanalyses is een sterke pré.

Daarnaast zoeken we vooral iemand met een bepaalde persoonlijkheid en manier van werken. Herken jij je in het onderstaande?

Je bent autonoom, standvastig, flexibel en leergierig. Je bent niet alleen onderzoekend en analytisch, maar ook zeker resultaatgericht. Je hebt geen moeite om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden. Je weet wanneer je door moet vragen, doet dat op positieve wijze, en onderbouwt je conclusies op een gedegen manier. Je communiceert (mondeling, schriftelijk, Nederlands, Engels) gemakkelijk op alle niveaus en weet complexe zaken begrijpelijk te maken. Ook heb je oog voor verschillende belangen en rollen. Vooral de Gasunie-belangen weet je snel te doorgronden zodat je doorziet op welke wijze projecten hierin passen en wil hieraan een positieve bijdrage leveren. 

Wat bieden we je? 
We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is ca. €66.467,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een goede pensioenregeling bij onze eigen Pensioenfonds;
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken. 

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Over de afdeling
Corporate risk management is met audit samengebracht onder één manager, maar is inhoudelijk daarvan gescheiden. De afdeling (dus incl. audit) bestaat uit 5 medewerkers. Gezien de grootte van de afdeling heerst er een collegiale en vriendelijke sfeer. Ondanks dat de werkzaamheden van audit en risk gescheiden zijn, ben je wel degelijk onderdeel van het team. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan voor 29 november je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 2 december laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 9 december in Groningen. Na maximaal 3 dagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de werkzaamheden van corporate risk management binnen Gasunie en de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Willemijn Pastoor: 06 1100 5360.
Heb je vragen over de procedure dan kun je contact opnemen met Cindy Snitjer (Recruiter): 06 3103 7689.

Voor indiensttreding moeten wij een VOG-verklaring ontvangen.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. We werken samen. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!