Compliance & Integrity Officer

Als Compliance & Integrity officer ga jij Gasunie helpen te allen tijde integer te handelen en op een effectieve manier te voldoen aan relevante wetten en normen. Onze compliance ambitie is verwoord in ons compliance statuut. Wij zoeken een collega die ons compliance management systeem verder vorm wil geven en integriteit in de onderneming wil bevorderen. Om deze ambities te realiseren zoeken wij een nieuwe collega binnen de afdeling Corporate Legal & Compliance.

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen waarbij hybride werken de norm is.

Aantal uren per week

32 tot 40 uur per week. 

Wat ga je doen?

Je krijgt een unieke kans om ons corporate beleid voor compliance en integriteit verder vorm te geven en uit te voeren. Je helpt de organisatie om op een effectieve en efficiënte manier te voldoen aan relevante wet- en regelgeving en bent vasthoudend en creatief in de manier waarop je collega’s beweegt om hier een bijdrage aan te leveren. Je komt in aanraking met bijna alle afdelingen van Gasunie en werkt in hoge mate zelfstandig. Hiërarchisch val je onder de General Counsel en ben je onderdeel van de afdeling Corporate Legal & Compliance. Je hebt over compliance en integriteitszaken direct contact met de Raad van Bestuur van Gasunie. Compliance officers van business units zullen wat betreft hun compliance werkzaamheden aan jou rapporteren. Je coördineert de werkzaamheden samen met een privacy adviseur en een privacy & compliance adviseur. Verder werk je nauw samen met je collega’s van Legal, met de compliance officers van business units en met de afdelingen HR en Audit.

Als Compliance & Integrity officer ben je daarnaast verantwoordelijk voor:

 • Het (systematisch) identificeren van compliance risico’s.
 • Het coördineren van integriteitsonderzoeken.
 • Het opzetten en uitvoeren van een monitoringprogramma voor de naleving van regels en (effect van) compliance activiteiten.
 • Het opzetten en uitvoeren van een training en awareness programma op corporate niveau.
 • Het afstemmen en bijhouden van een overzicht van wet- en regelgeving en taakverdeling tussen afdelingen.
 • Het borgen dat compliance proces(sen) worden vastgelegd en bijgehouden.

Wat vragen we?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding Nederlands recht.
 • Je hebt minimaal tien jaar ervaring, waarvan tenminste vijf jaar in een compliance of integriteitsfunctie binnen een grotere onderneming die bij voorkeur opereert in een gereguleerde markt.
 • Je hebt kennis van en/of affiniteit met o.a. privacy regelgeving, frauderegelgeving, integriteitsonderzoeken en energiewetgeving.
 • Je hebt affiniteit met bedrijfsprocessen.

Als persoon ben jij open, enthousiast en initiatiefrijk. Je bent oplossingsgericht en je kunt goed samenwerken. Je hebt een eigen visie op de manier waarop gestelde compliance en integriteitsdoelen bereikt kunnen worden en met je overtuigingskracht laat je de organisatie hierin meebewegen. Je beschikt dus over uitstekende communicatieve vaardigheden op diverse niveaus en heb je uiteraard een uitstekende antenne voor niet-integer handelen.

Wat bieden we je?

 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum jaarsalaris van de schaal is € 80.000 bruto op jaarbasis (12 maanden).
 • Een vaste 13e en 14e maand.
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%.
 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken. Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750.
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone.

Wij zijn Gasunie
Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Jij gaat werken binnen de afdeling Corporate Legal & Compliance en valt hiërarchisch onder de General Counsel. De afdeling bestaat uit een General Counsel, 24 juristen, 1 privacy adviseur en 1 privacy & compliance adviseur.  

Wil je solliciteren?

Stuur dan uiterlijk 8 mei je cv en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 12 mei laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op dinsdag 17 mei in Groningen of digitaal (via Teams). Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel de General Counsel Sandra Melman op 06 3103 7316. Wil je meer weten over de procedure? Neem dan contact op met de betreffende recruiter Jelte de Haan op 06 4675 2273.

Voor deze vacature zullen wij een pre-employment screening uitvoeren.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!