Applicatieontwikkelaar GIS

Om alle uitdagingen die we bij onze afdeling op ons af zien komen met vertrouwen op te kunnen pakken, willen we het aantal ontwikkelaars binnen het GIS team uitbreiden met een Applicatieontwikkelaar. Lijkt het je leuk om mede de geografische informatiesystemen verder te ontwikkelen en daarmee jouw steentje bij te dragen aan de realisatie van het Digitale Ambitie programma en Gasunie’s Visie 2030? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! 

Waar ga je werken?
Je standplaats is Groningen 

Inzet
Fulltime 

Wat ga je doen?
Als Applicatieontwikkelaar ben je verantwoordelijk voor het realiseren van nieuwe GIS-functionaliteit en lever je een belangrijke bijdrage aan alle fasen van het ontwikkelingsproces, van analyse tot implementatie en ook bij het oplossen van issues in het beheer en onderhoud. Je weet goed de vertaling te maken van functionele wensen naar een technische oplossing. Je ontwikkelt, configureert, test en draagt zorg voor implementaties. Je overziet het landschap van GIS/Geo applicaties en legt verbindingen hiertussen om het gezamenlijke doel van het team voor de eindgebruikers te realiseren. Waar nodig adviseer je over nieuwe toepassingen of over wijzigingen in bestaande toepassingen. 

Daarnaast signaleer je knelpunten en mogelijkheden voor verbetering in het eigen aandachtsgebied en lever je ondersteuning aan technisch beheerders door het analyseren van achterliggende oorzaken van incidenten. De verbeteringen/oplossingen hiervoor ga je vervolgens implementeren.

Wat vragen we?

 • Aantoonbaar HBO ICT werk- en denkniveau, met minimaal 3-5 jaar ervaring als ontwikkelaar;
 • Kennis van ontwikkelmethodieken en één of meerdere ontwikkelomgevingen;
 • Kennis en ervaring met software architectuur;
 • Kennis en ervaring met gangbare ontwikkeltools (Azure DevOps, TFS, Github e.d.);
 • Praktische kennis en ervaring met databasesystemen zoals Oracle en SQL Server;
 • Kennis en ervaring met GIS systeem of systemen, zoals ArcGIS, G/technology, FME, is een pre.

 Qua persoonlijkheid ben je gestructureerd in je werk en werk je nauwkeurig (in de juiste volgorde en op tijd). Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan de resultaten die worden gerealiseerd. Analytisch ben je sterk en je hebt een creatief denkvermogen om tot de beste oplossingen te komen. Je ziet op tijd dingen aankomen en denkt mee met het team. Door je sterke communicatieve skills ben je in staat om goede relaties op te bouwen, zowel binnen het team als met de business. Met je flexibele en veerkrachtige houding weet je (on)voorziene projectactiviteiten tot een goed eind te brengen. Je vindt het leuk om met de business de mogelijkheden van nieuwe pakketten en werkwijzen te onderzoeken om zo een bijdrage te leveren aan het steeds verder digitaliseren van de processen. 

Wat bieden we je?
We bieden je een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:

 • Een salaris dat afhankelijk is van de kennis en kunde die jij meebrengt. Het minimum van de schaal is  €50.729,- bruto op jaarbasis (12 maanden);
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
 • Een vaste 13e en 14e maand;
 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2%; 
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd;
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken; om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je van ons een vergoeding van maximaal € 750,-;
 • Een werklaptop/-iPad en een iPhone. 

Over Gasunie
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. 

Over de afdeling
Binnen afdeling IV (Voortbrengen Assets) wordt in het GIS werkveld gewerkt met twee multidisciplinaire Agile Scrum teams ter ondersteuning van de processen voor geografische assetregistratie en geografische informatievoorziening. In deze teams wordt in nauwe samenwerking met de business nieuwe functionaliteit gerealiseerd, waarbij ook een deel van de capaciteit is gereserveerd voor ondersteuning van B&O van de applicaties. We hebben een gezamenlijk doel om een zo goed mogelijke ICT dienstverlening ter ondersteuning van GIS en Asset Management gerelateerde processen te realiseren.

De afdeling IV bestaat uit circa 40 medewerkers, waarvan er 15 in het GIS domein werkzaam zijn. 

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 6 februari je CV en motivatie in via de website van Gasunie. Rond 9 februari laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken op 16 februari in Groningen of via Teams. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Auke Julius: 06 1100 5657. Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Cindy Snitjer (recruiter): 06 3103 7689.

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. We werken samen. Engineers, business developers, ICT’ers, managers, administratieve kracht en dispatchers, samen en met de nodige energie koersen we richting 2030. Dit willen we bereiken met medewerkers vanuit diverse achtergronden, opleidingen en nationaliteiten. Wij zijn een organisatie waar we geloven dat elkaars verschillen, kwaliteiten en talenten ons sterker maken. Een organisatie waar iedereen ertoe doet en zichzelf mag zijn. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!