Product Owner

Ga jij als Product Owner met jouw afdeling zorgen voor het maximale succes van onze business? Informatie ophalen bij stakeholders zit in jouw natuur en je zoekt altijd naar verbeteringen. Daarnaast werk je graag in een dynamische omgeving waarbij je regelmatig bezoek brengt aan jouw team in Barcelona. Ben je gedreven om projecten succesvol te laten verlopen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als Product Owner bij Data B. ben je een belangrijke schakel tussen de business- en technische kant van onze organisatie. Je zorgt voor een uitstekende vertaling van klantwensen en behoeften naar ICT-specificaties (Epics, Stories).
Dagelijks heb je intensief contact met de stakeholders die richting geven op gebied van business, ICT, Security, Marketing en Sales. Je vertegenwoordigt de klant en maakt een duidelijke opdrachtbeschrijving voor het Scrum team. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Leek en ook daar sta je nauw in contact met diverse afdelingen. Jij overziet het geheel en weet processen, systemen, producten en klantwensen te concretiseren en deze kennis toe te passen in de tegenwoordige én toekomstige tijd. Het samenwerken en communiceren met developers en jouw interne opdrachtgevers is van groot belang. Als Product Owner bepaal je namelijk “wat” er moet worden gedaan, maar laat je de developers volledig vrij in “hoe” dit wordt gerealiseerd. Je neemt belangrijke beslissingen zodat het team maximaal en doelmatig presteert. Naast het rangschikken van de Product Backlog Items, is een duidelijke omschrijving van de items een essentiële taak. Je vertaalt de businesswensen naar Epics en Stories in de backlog. Met de businesswensen als uitgangspunt, organiseer je het refinement proces en betrek je het team hierin. Je maakt het team vertrouwt met begrippen en processen die voor onze bedrijfsvoering van belang zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld iDEAL, MijnOverheid en WOZ-belasting aanslagen. Het team werkt aan een mix van grotere, vernieuwende applicatie ontwikkel projecten en relatief kleinere onderhoudsprojecten. Door middel van de Epics en stories zorg je voor een goed gevulde backlog. Op basis van de wensen en prioriteiten, bereid je de sprintplanning voor.

 • Aan de hand van ‘review’ meeting aan het einde van een Sprint geef je feedback
 • Je bent verantwoordelijk voor het uitnodigen van de belangrijkste stakeholders
 • Jij houdt je bezig met het creëren van een visie op het eindproduct. Deze visie ligt besloten in de Product Goal;
 • Het op de voet volgen van de snelle ontwikkelingen binnen de markt
 • Het leren over – en het observeren en analyseren van – de markt
 • Je weet wat er speelt en je kunt goed de verschillende belangen tegen elkaar afwegen.
 • Je deelt belangrijke inzichten met de rest van het Scrum Team

Wie zoeken we?

Het gaat je gemakkelijk af om in een zeer dynamische en turbulente omgeving op een projectmatige wijze te werken. Jij weet de belangen van klanten goed te vertegenwoordigen. Bovendien beschik je over vaardigheden om een vertaling te maken van de businessbehoeften naar processen en systemen. Ook realiseer je dit in diverse ontwikkeltrajecten. Je bent een snelle denker, een echte teamplayer en van nature nieuwsgierig.
Ben jij in het bezit van -minimaal- een hbo-diploma? En heb je minimaal 3 jaar ervaring als Product Owner in een soortgelijke functie binnen een complexe, innovatieve en commerciële omgeving? Agile scrum methodiek is jouw tweede natuur? Beschik jij verder over:

 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal.
 • Goede communicatieve vaardigheden en ben je een sparringpartner voor ICT, business en externe instanties.
 • Stressbestendig en probleemoplossend vermogen.
 • Goede vertaalslag kunnen maken van de ‘abstracte’ visie naar uitvoerbare ‘brokken’.
 • Je kunt makkelijk schakelen.
 • Belangrijke afwegingen maken en beslissingen nemen.
 • Voldoende sociale vaardigheden om effectief samen te werken.
 • Eigenschappen om het team te motiveren en te inspireren.
 • Jij hebt geen problemen met zo nu en dan reizen naar Barcelona.

Wie wij zijn?

Wij zijn een zeer vooruitstrevend bedrijf op het gebied van het ontwikkelen van toepassingen waarmee wij onze dienstverlening kunnen verbeteren, nieuwe diensten kunnen ontwikkelen en kunnen anticiperen op ontwikkelingen in de markt. Om dit mogelijk te maken hebben wij ervoor gekozen om in een ‘near-shore’ constructie, in eigen beheer, onze toepassingen te ontwikkelen. Wij hebben sinds enkele jaren een ontwikkelteam in Barcelona, Spanje. Het Engelstalige team bestaat momenteel uit 8 personen, 6 ontwikkelaars en 2 QA engineers. Momenteel zoeken wij kandidaten om het team uit te breiden. Het team werkt volledig volgens Agile in sprints van twee weken. Het zelfsturende team organiseert de Scrum ceremonies waarbij je standaard de sprint planning, sprint review en de dagelijkse stand-up bijwoont.

Wat wij bieden?

Een afwisselende en verantwoordelijke functie bij een ambitieus, dynamisch en professioneel bedrijf waar jij écht het verschil kunt maken. Een uitdagende baan binnen een informele en groeiende organisatie waar je werkt aan uitdagende projecten.
Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, een markconform salaris, een resultaatafhankelijke winstdeling en een goede werksfeer. Ruimte voor studie, training en persoonlijke ontwikkeling.
Heb je interesse, stuur dan je motivatie plus cv naar Aleksandra Zimon .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Data B. Mailservice bv gevestigd in Noord Nederland, is dé specialist in het digitaliseren van documentstromen, het versturen van fysieke post, maar ontzorgt haar klanten ook door het aanbieden van online betaalmogelijkheden. Wij zijn een dynamisch bedrijf en in samenwerking met onze dochteronderneming in Barcelona werken we continu aan innovaties. Het team van Data B. bestaat uit enthousiaste professionals. Voor een groot aantal klanten verzorgen we iedere dag de digitale en fysieke documentstromen van ruwe data tot digitale of fysieke post. Dit varieert van het mailen en klaarzetten van digitale berichten in een beveiligde (DigiD) omgeving tot het printen en verzenden van fysieke poststukken. Ook ontwikkelen wij nieuwe producten in een complexe infrastructuur. Onze grote klantenkring bestaat onder andere uit overheidsinstanties, banken, grote verzekeringsmaatschappijen. Ook MKB, groothandels en drukkerijen weten ons te vinden. Wij streven continu naar vernieuwing en hoogwaardige kwaliteit om voor onze klant van grote toegevoegde waarde te zijn. Data B. staat voor kwaliteit en is ISO 9001, 14001, 27001 en ISAE 3402 type II gecertificeerd.