D66 Groningen

D66 – laat iedereen vrij, maar niemand vallen

D66 is met vijf raadsleden de op twee na grootste fractie van de gemeente Groningen en neemt deel aan de coalitie. Onze progressieve fractie zet zich in voor een bruisende en duurzame gemeente waar je prettig woont en de ruimte krijgt om jezelf te ontwikkelen.

D66 is een sociaal-liberale partij. We staan in een traditie van politieke vernieuwers die steven naar een vrije en rechtvaardige samenleving, waarin mensen zelf kunnen beslissen. Over hun eigen leven, maar ook – met elkaar – hoe we samenleven. Daarom kiezen wij voor een gemeente waar we iedereen vrij laten, niemand laten vallen en mensen de mogelijkheid bieden het beste uit zichzelf te halen.

In Groningen timmert D66 al meer dan vijftig jaar aan de weg, maar we werken ook nauw samen met onze collega’s in Provinciale Staten en in Den Haag. We zetten ons in voor kansengelijkheid, een groene toekomst, een woningmarkt die er is voor iedereen en het weer laten bruisen van ondernemend, studerend en cultureel Groningen.

In wisselende coalities hebben we in Groningen laten zien het verschil te kunnen maken voor onze inwoners. We werken vanuit ons verkiezingsprogramma aan een nog mooier Groningen, maar bereiden ons ook alweer voor op de volgende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

Raadsleden en ondersteuning van D66 krijgen veel ruimte om zelf initiatief te tonen, passend bij de dynamiek van de lokale politiek én onze kernwaarden van waaruit wij zelf ook naar de samenleving kijken.