Muziektherapeut Expertisecentrum

Heb jij een brede kennis van gespecialiseerde muziektherapeutische werkwijzen, methoden en technieken? Zoek jij de verbinding met collega muziektherapeuten en andere hulpverleners? Dan is het Cosis Expertisecentrum (CEC) op zoek naar jou!

Dit zijn wij

Cosis is een grote werkgever met een stabiele basis. Onze missie is ondersteuning bieden aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking om grip te krijgen op het leven. Met 220 kleine en grotere locaties zijn we in Groningen en Drenthe altijd dichtbij. Lees hier waar wij voor staan en gaan.

Binnen het CEC zijn ongeveer 250 medewerkers werkzaam, waaronder behandelaren, adviseurs, management en secretariaat. Het CEC is een van de vier clusters binnen Cosis en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en inhoud van de behandelexpertise. Van daaruit maken we de vertaalslag naar de praktijk in de overige drie clusters: Wonen, Kind Jeugd & Gezin en Ambulant. De specialisten werken op diverse kennisgebieden nauw samen met verschillende collega's.


Dit ben jij

Jij weet als geen ander hoe je de juiste snaar moet raken bij jouw cliënten met een verstandelijke beperking, psychosociale, gedrags- en/of psychiatrische problematiek. Met jouw creativiteit en flexibiliteit weet je altijd de juiste noten te vinden om de cliënten te begeleiden, behandelen en observeren.

Jij bent nieuwsgierig en wil de mens achter de cliënt ontdekken en begrijpen. Zelfs als zij moeilijk kunnen communiceren, weet jij als geen ander hoe je hun gedrag en behoeften kunt 'lezen'. In jouw behandeling combineer jij vakkennis met jouw eigen unieke stijl. Met deze aanpak help jij de cliënten naar een beter dagelijks leven.

Jouw expertise beperkt zich niet alleen tot de cliënten zelf, maar strekt zich uit tot het hele netwerk eromheen. Jij weet hoe je de stap kunt maken van behandeling naar het dagelijks leven van de cliënten. Kortom, als muziektherapeut weet jij als geen ander hoe je de juiste tonen kunt zetten om het leven van jouw cliënten te verbeteren.


Iets voor jou

Dan:

 • Heb je een afgeronde opleiding muziektherapie op hbo-niveau.
 • Heb je enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Is jouw kennis van relevante ziektebeelden op orde en weet jij de gevolgen hiervan met betrekking tot de uitvoering van de therapie.
 • Is een registratie als vaktherapeut vereist.
 • Ben je in het bezit van een auto, omdat je wisselende locaties gaat bezoeken.

Voel je gewaardeerd

Wanneer je komt te werken als muziektherapeut ontvang je van ons:

 • Een bruto maandsalaris van minimaal € 2.815,-en maximaal € 4.019,- volgens FWG 50 van cao- gehandicaptenzorg met ingang van 1 mei (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Een contract voor bepaalde tijd, voor de duur van de ziektevervanging.
 • De mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learnings (Goodhabitz).
 • Interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie met een afwisselend programma.
 • Ruimte voor initiatieven en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? 
Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op de website en kijk wat voor jou van toepassing is.


Voel je welkom en solliciteer

Wil jij aan de slag als muziektherapeut? 
Laat het ons weten door te solliciteren via de 'solliciteer' knop! Reageer vóór maandag 10 april 2023.

Heb je nog vragen of wil je meer weten? 
Neem contact op met Marieke Jager, teamcoördinator op telefoonnummer 06 822 622 70. Wordt er niet direct opgenomen, stuur een Whatsapp bericht met jouw naam en vraag. Marieke neemt zo snel mogelijk contact met je op.


Extra informatie:

 • Bij indiensttreding vragen wij voor jou een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan. De kosten hiervoor worden door Cosis vergoed.
 • Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Bericht voor recruiters en headhunters:

 • We begrijpen dat je voor deze vacature kandidaten wilt zoeken, maar we houden werving & selectie in eigen hand.
Solliciteren