HR Business Partners

Introductie en uren

De afdeling HR van Cosis is op zoek naar HR Business Partner voor circa 32 uur per week.

Wat vinden we belangrijk?

Als HR Business Partner begrijp je de strategische koers van de organisatie. Je vertaalt deze naar een integraal programma. Je voelt de cultuur aan en kunt op tactisch - en strategisch (organisatie- en veranderkundig) niveau meedenken en adviseren. Beleidsontwikkeling en - implementatie zijn bij jou in goede handen. Je schrijft niet alleen gemakkelijk, maar weet ook hoe je HR- en organisatiebeleid geïmplementeerd en geborgd krijgt binnen Cosis. Projectmanagement, op clusterniveau en organisatie breed, is een vast onderdeel van je werkpakket. De ene keer als projectleider, de andere keer als lid van een projectgroep. Teamontwikkeling, veranderprocessen, organisatievraagstukken en zo nodig complexe individuele casuïstiek hebben tevens jouw aandacht.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor een Clusterdirecteur en/ of een Manager van het Cosis Service Centrum en werkt nauw samen met andere disciplines zoals Business Control (voor integrale advisering). Naast jouw blik naar binnen (waarbij je kansen en knelpunten bespreekbaar maakt, interventies verricht) heb je óók je blik naar buiten gericht. Relevante ontwikkelingen buiten Cosis signaleer je actief en maken onderdeel uit van jouw (on)gevraagde adviezen. Zo nodig worden deze in samenhang gebracht met (vigerend) HR- of organisatiebeleid. Je onderhoudt hiertoe een actueel (in- en extern) netwerk.

Je werkt samen met verschillende disciplines binnen Cosis en geeft functionele aanwijzingen aan bijvoorbeeld een HR Adviseur, medewerker Salaris- en Personeelsadministratie e.d.

Cosis kent drie zorgclusters en aan de zorg ondersteunende clusters. De zorgclusters zijn Wonen, Ambulant en KJG (kind, jeugd, gezin). De ondersteunende clusters zijn het Cosis Expertise Centrum en het Cosis Service Centrum.

Plaats in de organisatie Je maakt als HR Business Partner deel uit van het team HR Advies & Projecten van de afdeling HR. De afdeling HR bestaat momenteel uit 3 teams, te weten: HR Concern, HR Expertise en HR Advies & Projecten. Voor de dagelijkse leiding van het team HR Concern en HR Expertise zijn Teamleiders aangesteld. HR Advies & Projecten, een team van circa 15 fte, valt onder de directe aansturing van de Manager HR. Binnen de afdeling HR werken circa 55 medewerkers.

Wat vragen we van je?

Je bent een deskundige en overtuigende gesprekspartner voor Clusterdirectie, Management en/ of concernniveau. Vanuit jouw vakmanschap ben je ondernemend en initiatiefrijk als het gaat om signaleren en het proactief aandragen, voorbereiden en uitwerken van (nieuwe) relevante onderwerpen. Hierdoor ben je in staat om een werkelijke bijdrage te leveren aan het realiseren van de strategische organisatiedoelen en aan het succes van Cosis. Als HR Business Partner ben je de organisatie- en veranderkundig partner en toon je lef.

Je onderhoudt contacten met belangrijke partners in- en extern en initieert samenwerking. Periodiek bespreek je de voortgang met de Manager HR over actuele en toekomstige ontwikkelingen.

Je beschikt over een afgeronde vakgerichte HBO plus opleiding, aangevuld met meerjarige vakgerelateerde ervaring. Je hebt affiniteit met de zorg en bent gewend om in een complexe organisatie te werken. Aantoonbare ervaring met organisatieontwikkeling, organisatieverandering (inzet verandermethodieken) en kennis van projectmatig werken zijn vereist. Ontwikkelingen binnen het aandachtsgebied en relevante wet- en regelgeving houd je actief bij.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Uitstekende analytische- en adviesvaardigheden bij het ondersteunen en adviseren van de Raad van Bestuur, Clusterdirectie en Management specifiek op de terreinen van organisatieontwikkeling en veranderkunde;
 • Zelfstandigheid bij het verrichten van werkzaamheden binnen de kaders van de organisatievisie, beleid en geldende wet- en regelgeving, waarbij helderheid van kaders niet altijd vanzelfsprekend is. Vakmanschap, pro activiteit en daadkracht zijn hiervoor vereist;
 • Om kunnen gaan met tegengestelde belangen en weerstand, het kunnen overbruggen van tegenstellingen. Inlevingsvermogen, volharding en standvastigheid zijn hierbij vereist;
 • Doorzettingsvermogen, ondernemerschap, organisatiesensitiviteit en lef zijn vereist bij het adviseren en bij het ontwikkelen van het tactisch/ strategisch personeels-en organisatiebeleid;
 • Integriteit is vereist bij het omgaan met gevoelige informatie van de gehele organisatie;
 • Sterk ontwikkelde uitdrukkingsvaardigheden;
 • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

Wat hebben we jou te bieden?

 • Een ambitieuze organisatie in een prachtige sector waarin je betekenisvol bent voor mensen met een beperking;
 • Een dienstverband voor 0,89 1 fte, voor onbepaalde tijd;
 • Inschaling in schaal FWG 60 CAO GHZ, minimaal € 3.289,- en maximaal € 4.799,- per maand o.b.v. een 36-urige werkweek;
 • Tegemoetkoming in reiskosten, vakantietoeslag, bijdrage in de pensioenopbouw, collectieve ziektekostenverzekering, ruime verlofregeling en hybride werken;
 • Je krijgt de mogelijkheid tot het volgen van cursussen, trainingen en E-learning (Goodhabitz);
 • Je krijgt interessante extra's zoals een eindejaarsuitkering, sporten met korting of een voordelig fietsplan en hebben we een ondernemende activiteitencommissie;
 • Ruimte voor initiatief en innovatie: jouw inbreng doet ertoe!

Ben je benieuwd of Cosis aansluit bij jou? Lees over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden op onze website.

Word jij onze nieuwe collega?

Enthousiast geworden? Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste zorgwerkgever van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om jezelf verder te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk voor 1 december 2021. De gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 10 december 2021.

Je kunt solliciteren via de button 'solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de inhoud van de vacature, bel dan met Gerda Helmens (Manager HR). Zij is te bereiken via het secretariaat HR op telefoonnummer 06 200 279 10. Of vraag de functiebeschrijving op via hetzelfde telefoonnummer.

NB. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Solliciteren