Begeleider - Locatie 'Zuideres'

"Cosis zoekt een Begeleider KJG voor de kindergroep bij de Zuideres in Zuidwolde (20 uur per week). Ben jij iemand die goed is in de omgang met kinderen in de leeftijd van 8 tot 16 jaar? Heb jij affiniteit en ervaring met de verzorgende kant van het begeleiden en kun jij een duidelijke structuur bieden? Ben jij bereid om van 7:00 tot 10:00 uur of van 15:30 tot 20:00 uur te werken? En heb jij de nodige dosis humor en relativeringsvermogen? Dan zijn wij op zoek naar jou!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met de cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een puzzel maken, spelen in de zandbank of een rondje op de duofiets.

Je hebt humor en engelengeduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je communiceert met je cliënt met ondersteunende middelen en weinig taal. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Je werkt met ondersteunende communicatie en weet structuur te brengen in de dag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een Persoonlijk Begeleider KJG en andere enthousiaste collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt ’s ochtend s op je werk en begint de dag met een bakje koffie om de overdracht door te spreken met je collega die de nachtdienst heeft gehad. Na de overdracht richt je je samen met je collega je op de kinderen die hulp nodig hebben bij de ADL taken. Je haalt ze uit hun bedbox en ondersteund bij het wassen en aankleden. Vervolgens loop je naar beneden en je loopt met het kind naar zijn picto bord om het dagprogramma van de ochtend te bekijken. Ondertussen komt een van de cliënten, Chantal, binnengestormd want ze is al klaar met eten en moet nog wachten tot ze opgehaald worden voor de dagbehandeling.. Ze raakt in paniek, dit overkomt Chantal vaker. Je stelt haar gerust en helpt haar aan de activiteit om haar tijd in te vullen tot de bus er is. Later in de ochtend bespreek je dit met een Persoonlijk Begeleider KJG en proberen jullie te zoeken naar een oplossing, zodat Chantal hier minder vaak paniek en stress door ervaart. Aan het eind van je dienst, zorg je voor een goede overdracht.

De volgende dag werk je van 15:30 tot 20:00 uur. Je helpt dan bijvoorbeeld de cliënten in hun pyjama en met tanden poetsen. Zodra iedereen in bed ligt, zie jij nog werk liggen dat je in alle rust kan afhandelen.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een afgeronde opleiding op MBO niveau;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren;
 • een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:

 • zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • collega’s, cliënten, verwanten en gasten een welkom gevoel te geven;
 • plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je werkt vaak korte diensten in de ochtend of avond;
 • steeds nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 20 uur per week, verdeeld over 4 dagen.

Wat bieden wij?

 • Cliënten, bewoners en collega’s die blij zijn om jou te zien.
 • Een locatie waarop je trots kunt zijn.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
 • Collega's die net als jij alles uit de dag halen.
 • Een tevreden glimlach aan het einde van de dag.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • Bij goed functioneren een vast dienstverband.

Leuke extra’s:
Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden (voor meer informatie klik hier). Mocht je naast je werktijd nog zin hebben in een leuke activiteit zoals een stedentrip of een musical? Cosis heeft een actieve personeelsvereniging met een veelzijdig aanbod van activiteiten.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk 17 november aanstaande. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren’ op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Chantal Koster, Teamcoördinator op telefoonnummer 06 23922616. Bereikbaar op dinsdag, woensdagochtend en donderdag.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Cosis maakt gebruik van 'cliëntprofielen'. Binnen locatie Zuideres bieden we hulp aan de persona Samira en Priscilla. Ben je nieuwsgierig naar de persona's van Cosis, klik dan hier!

Wil je meer weten over Cosis en locatie “Zuideres”?
Breng een bezoek aan onze prachtige website en lees over onze organisatie en “Zuideres”.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren