Begeleider B of zij-instromer locatie Reestlaan

"Cosis zoekt een Begeleider voor de locatie Reestlaan Meppel (minimaal 24 uur). Ben jij de begeleider met een stevige persoonlijkheid die zich niet zomaar omver laat blazen? Word je geprikkeld door de mens te (blijven) zien achter het complexe gedrag? En kun je handelen vanuit de Triple C-methodiek? Dan zijn wij op zoek naar jou!"

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je bent een begeleider die betrouwbaar is, consequent handelt en rust uitstraalt. Ritme is belangrijk voor de bewoners. Jij weet vanuit het ritme, van zowel de groep als van de individuele bewoners, te begeleiden en de regie uit te voeren terwijl je in contact en dialoog blijft met de bewoner.

Je werkt om tegemoet te komen aan de behoeftes van de cliënt, hierdoor kijk je anders naar probleemgedrag. Op het moment van agressie weet je de rust te behouden en sta je stevig in je schoenen, daar waar nodig kun je bewust terug handelen. Je ziet het als een uitdaging om de diensten waarin spanning heerst goed te laten verlopen en de onvoorspelbaarheid is juist het gene wat jou aanspreekt.

Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren. Je ziet het als een vanzelfsprekendheid om te kijken naar de oorzaak achter het probleem. Waarbij jouw doel is om, met een stukje relativeringsvermogen en passende humor, een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie richting de bewoner op te bouwen.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je hebt vandaag een late dienst, dus je dienst start in de middag. Je begint wat eerder omdat je als begeleider met een cliënt naar EMDR therapie gaat.  Hij vindt dit altijd erg spannend. Je hebt, in overleg met de andere begeleiding, de middag zo gepland dat jullie genoeg tijd hebben en niet hoeven te haasten.

Later in de middag komen alle bewoners terug van hun werkzaamheden. Bij het gezamenlijk thee drinken merk je dat twee bewoners anders op elkaar reageren als gebruikelijk. Samen met je collega weten jullie, door in contact te komen met beide bewoners, ervoor te zorgen dat de spanning niet verder oploopt en de rust in de groep te behouden. Vervolgens ga je samen met bewoner Lisa de voorbereidingen treffen voor het avondeten. Lisa vindt koken erg leuk, daardoor wordt ze wat drukker. Clemens komt binnen lopen en kan niet tegen die drukte. Omdat hij al een spannende dag heeft gehad, wordt het hem teveel en dit uit zich in agressief gedrag richting Lisa. Jij handelt en roept de hulp van een collega in om de rust te herstellen.

’s Avonds wanneer alle in hun appartement zijn, evalueer je met je collega wat er is gebeurd en rapporteert dit. Jij sluit je dienst af en je collega, die in de namiddag is gestart, blijft voor de nachtdienst en de ochtenddienst.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:

 • een werk/denk niveau minimaal op mbo 3;
 • een rijbewijs;
 • een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
 • ervaring in het omgaan met agressie;
 • kennis van en ervaring in het werken met de Triple C-methodiek is een pre;
 • doorzettings- en relativeringsvermogen, lef en een stevige persoonlijkheid;
 • een open houding en kunt onbevooroordeeld luisteren.

Je kunt:

 • open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
 • een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie aangaan richting de bewoners;
 • uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:

 • enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
 • flexibel, want je hebt onregelmatige diensten (incl. slaap- en nachtdiensten) en het kan voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen;
 • iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor minimaal 24 uren per week, definitieve uren in overleg.

Wat bieden wij?

 • Een locatie die volop in ontwikkeling is.
 • Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk gezamenlijke doelen zijn.
 • Collega's die net als jij, continue willen verbeteren.
 • Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B:minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- exclusief onregelmatigheidstoeslag, volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).
 • En als je jezelf onmisbaar hebt gemaakt, is er de mogelijkheid tot een vaste aanstelling.

Leuke extra’s zoals:

 • een eindejaarsuitkering conform cao Gehandicaptenzorg;
 • een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
 • een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsplan.

Interesse en sollicitatie
Enthousiast geworden? Solliciteer direct!
Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan uiterlijk op 31 mei aanstaande een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega!

Als zij-instromer krijg je passende coaching en (werk/studie)begeleiding. We willen dat je een vakgerelateerde opleiding gaat volgen. Daarbij verwachten we van jezelf een investering maar wij zullen ook bijdragen.

Je kunt solliciteren via de button ‘solliciteren' op deze pagina. Vul het formulier in en maak je account aan. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Lammert Talman (Locatiehoofd) op telefoonnummer 06-30078745, bereikbaar van maandag tot en met vrijdagochtend.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Jouw werkplek Woonlocatie Reestlaan biedt aan 24 mensen een woonplek. Er is sprake van een (licht) verstandelijke beperking, laag sociaal niveau, autisme, gedragsproblemen, psychische problematiek en soms verslavingsproblematiek.

De Reestlaan is gesitueerd aan de zuidrand van Meppel op de begane grond en eerste etage van een appartementencomplex. Iedere bouwlaag bestaat uit 12 appartementen en heeft 2 groepsruimtes. Een appartement bestaat uit een woonkamer met  keukenblok, een slaapkamer en een badkamer met douche en toilet. Op het terrein zijn meerdere andere zorgvoorzieningen aanwezig.

Als woonbegeleider werk je onregelmatig. De andere diensten zijn verdeeld over avond-, slaap-, nacht- en dagdiensten waarin de individuele en gezamenlijk dagprogramma’s van de bewoners leidend zijn voor de begeleiding. Overdag werken bewoners normaal gesproken tot 15.15 uur op een door Cosis geboden werkplek.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren