Begeledier B - locatie d' Olde Beke in Schoonebeek

Cosis zoekt een begeleider B (28 uur voor bepaalde tijd tot in ieder geval het einde van het jaar)voor de locatie d’Olde Beke. Ben jij iemand die alles uit de dag van je cliënten weet te halen en net dat stapje extra wil zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor wie ben je er?
"Koen is een volwassen man en heeft een verstandelijke beperking. Hij woont in een woonvoorziening waar hij zijn eigen appartement heeft. Er is een gezamenlijke ruimte waar je met andere bewoners samen koffie kan drinken of kan eten, maar daar maakt Koen geen gebruik van. Overdag gaat Koen naar WDL. Koen maakt een onzekere en kwetsbare indruk. Hij vindt het fijn dat er altijd begeleiding aanwezig is. Als hij een vraag heeft of ergens mee zit kan hij dit met de begeleiding bespreken. Voor Koen is duidelijkheid belangrijk, zodat hij weet wat wel en wat niet kan. Koen kan gaan en staan waar hij wil en met de juiste ondersteuning kan Koen een heel gewoon leven leiden, ook als hij ouder wordt en daarbij misschien veel lichamelijke klachten heeft of geestelijk de dingen niet meer zo goed begrijpt"

Plaats Schoonebeek

Functie inhoud
Wie ben jij?
Je brengt veel tijd met onze cliënten door en kunt, ook als de omstandigheden ingewikkeld zijn, een vertrouwde en gezellige basis voor ze creëren. Je weet een gewone dag leuk te maken, samen met jou genieten onze cliënten van kleine dingen zoals een activiteit doen, een kort gesprek voeren of een wandeling maken. Maar daarnaast ook cliënten helpen met douchen, wassen enz. Heb je dagdienst dan kun je ook cliënten begeleiden naar een huisarts of ziekenhuis.

Je hebt humor en geduld, je bevordert de zelfredzaamheid van cliënten door ze zoveel mogelijk zelf te laten doen. Je kunt de cliënt en zijn gedrag goed lezen. Je speelt snel in op veranderingen in de omstandigheden, het gedrag of de hulpvraag. Een drukke werkdag kun jij zo indelen dat de cliënten dit niet opmerken, omdat jij de rust uitstraalt waaraan zij behoefte hebben. Je kunt een vriendelijke maar duidelijke structuur neerzetten om zo de cliënten met psychische beperkingen houvast te bieden.

Je kunt in je werk altijd terugvallen op een begeleider C en andere collega’s voor overleg en advies. Samen staan jullie voor een prachtig resultaat; zorgen dat onze cliënten (weer) grip op hun leven krijgen. Het gesprek aangaan vind je normaal, je overlegt met collega’s over wat je opvalt bij een cliënt, maar gaat ook het gesprek niet uit de weg over hoe jullie als team nog beter kunnen functioneren.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Je komt s ’middag op kantoor en krijgt overdracht van de dagdienst. Daarna verdeel je samen met de andere 3 collega’s de werkzaamheden voor die avond. Je gaat bij enkele bewoners langs om een praatje te maken en af te spreken wanneer je bij hun de verzorging komt doen. Je zet de maaltijd voor de etage waar je werkt in de stoomoven en daarna ga je samen met een collega Cees douchen  die door zijn intensieve hulpvraag en zijn postuur niet meer door 1 persoon te ondersteunen is. Je helpt hem met een passieve lift op een douchestoel, na het afdrogen help je hem op bed om te verzorgen, aan te kleden en je geeft hem zijn medicatie en pufjes. Jou collega gaat naar de huiskamer om daar met een aantal van de etage te eten en jij haalt de maaltijd van Cees op en blijft tijdens dat hij zijn maaltijd eet alert i.v.m. met slikproblematiek. Na de maaltijd leg je hem comfortabel neer en zet de tv voor hem aan. Je sluit aan bij de huiskamermaaltijd en helpt daar af te ronden en ruimt samen met bewoners af. Je gaat met 3 bewoners lopend naar de supermarkt om een boodschapje te doen en bij thuiskomst vul je een wasmachine, daarna ga je koffie zetten voor de huiskamer.

Functie-eisen
Wat vragen we van je?
Je hebt:
• een afgeronde opleiding op minimaal MBO niveau;
• minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
• affiniteit met ouder wordende cliënten;
• een rijbewijs/auto is wenselijk;
• een ondernemende, verantwoordelijke en kritische houding;
• een ‘geen zorgen voor, maar zorgen dat’-aanpak.

Je kunt:
• zoeken naar de beste bestaande of nieuwe oplossingen;
• open en heldere taal naar cliënten en hun familie spreken;
• plezier halen uit ‘net dat stapje extra zetten’ voor je cliënten en collega’s;
• uiteraard ook een Verklaring Omtrent het Gedrag overleggen.

Je bent:
• enthousiast om te werken met het netwerk van de cliënt en deze waar nodig uit te breiden;
• flexibel, want je hebt onregelmatige diensten en het kan ook weleens voorkomen dat je gevraagd wordt een collega te vervangen; •iemand die blijft investeren in zijn eigen ontwikkeling.

Aantal uren per week
Het betreft een functie voor 28 uur.

Wat bieden wij?
• Een locatie waarop je trots kunt zijn.
• Een team waarin teamprestatie en plezier in het werk vanzelfsprekend zijn.
• Dezelfde salarisschaal als je collega’s Begeleider B: minimaal € 1.707,- en maximaal € 2.546,- volgens FWG 30 van de CAO Gehandicaptenzorg (op basis van een fulltime dienstverband).

Leuke extra’s zoals:
• een actieve personeelsvereniging met een afwisselend programma;
• een sportieve impuls door middel van sporten met korting of een voordelig fietsenplan.

Interesse en sollicitatie Enthousiast geworden?
Solliciteer direct! Wil jij ook werken voor één van de grootste werkgevers van het noorden? Waarbij je werkt in een klimaat waarin verantwoordelijkheid en eigenaarschap voorop staat? En waar je volop kansen krijgt om je te ontwikkelen? Stuur dan een motivatiebrief en cv en wie weet word jij onze nieuwe collega! We ontvangen je sollicitatie graag uiterlijk op 26 mei a.s. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we niet in behandeling nemen.

Je kunt solliciteren via deze link. Vul het formulier in en maak je account aan. Via dit account kun je ook de voortgang van je sollicitatie volgen. Als je eerst meer wilt weten of vragen hebt over de vacature, bel dan met Tiny Bruins of Sanne Keuter op telefoonnummer 088-8789429.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid, waarbij interne kandidaten met voorrang zullen worden behandeld.  

Waar staan we voor?
Cosis helpt mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking grip te krijgen en houden op het leven. Je komt ons tegen in Groningen en Drenthe. Midden in de samenleving, voor korte of langere tijd en dicht bij de mensen die we helpen. ‘De bedoeling’ van onze organisatie is richtinggevend voor hoe wij ons dagelijkse werk doen. Daarbij staat de samenwerking tussen cliënten, het persoonlijk netwerk en de professional centraal. Onze vakbekwame, professionele en bevlogen medewerkers schakelen onze dienstverlening ‘op en af’ waar mogelijk of noodzakelijk. Samen maken we kleine stappen om de opgestelde doelen te behalen.

Woonvoorziening d'Olde Beke is gevestigd aan de doorgaande hoofdweg in Schoonebeek en op loopafstand van het plaatselijke winkelcentrum.

Er wonen 22 oudere bewoners die naast de begeleiding ook verzorgend en verplegend ondersteuning nodig hebben. Een vast team van medewerkers biedt de totale verzorging/verpleging, ondersteuning en begeleiding aan de bewoners, waarbij gebruik gemaakt wordt van de verschillende kwaliteiten en achtergronden van de medewerkers. (zowel pedagogisch als verzorgend geschoold).

Elke bewoner heeft een eigen appartement.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.