Onderwijsadviseur Fries en meertaligheid

Als bevlogen Onderwijsadviseur Fries en Meertaligheid zet jij je in voor het primair onderwijs Fries in de meertalige context van Fryslân en de ambitie dat de scholen in Fryslân in 2030 een volledig aanbod voor Fries bieden (Taalplan 2030). Met jouw vakinhoudelijke kennis begeleid je basisscholen om Fries en meertaligheid in het onderwijs toe te passen. Dankzij jouw deskundigheid, positieve energie, humor en nieuwsgierigheid weet jij leerkrachten en scholen positief te verrassen.

Voor ons team  Fries en Meertaligheid zoeken wij op zeer korte termijn een enthousiaste, ambitieuze en doortastende

Onderwijsadviseur Fries en meertaligheid

Wat ga je doen

De adviseurs van het team Fries en Meertaligheid van Cedin begeleiden scholen bij het vormgeven en implementeren van een aanbod Fries in de meertalige context van Fryslân. Samen met scholen onderzoeken we op welke manier zij Fries en meertaligheid op hun school willen vormgeven en ondersteunen we bij de implementatie en borging van de gekozen route. Het uiteindelijke doel is dat elke school in 2030 een volledig aanbod voor Fries gerealiseerd heeft.

De adviseurs organiseren ook culturele evenementen voor het Fries, zoals het SjONG junior, een zangwedstrijd voor leerlingen van de basisschool en FeRstival, een voordrachtswedstrijd van Friestalige poëzie.

Daarnaast werken de adviseurs aan de redactie van de tijdschriften Tsjil en LinKk, waar ook zelf teksten voor worden geschreven. Onze adviseurs primair onderwijs begeleiden ook de drietalige scholen (3TS). Op deze scholen wordt Nederlands, Engels en Fries naast elkaar gebruikt, op zo’n manier dat kinderen in een rijke taalomgeving zeer vaardig worden in het leren van meerdere talen.

Wat neem je mee

We zoeken een adviseur die leerkrachten in het primair onderwijs op inspirerende en doelgerichte wijze kan begeleiden bij het aanbieden van een volledig aanbod voor Fries.  De adviseur zet zich ook in voor het begeleiden van de drietalige scholen en voor het organiseren van evenementen

Natuurlijk heb je een gedegen vakopleiding en werkervaring op het gebied van Fries en meertaligheid, bij voorkeur als (onderwijs)adviseur. Je vindt het een uitdaging te werken in een markt-, servicegerichte en dynamische organisatie, die zich richt op het primair onderwijs. Die doelgroep spreekt je aan. Net als wij leg je de lat hoog en ga je voor het beste resultaat. Je werkt transparant en benut kansen om te leren en je verder te ontwikkelen. Je bent adviesvaardig en in staat om mensen in beweging te brengen.

Wij zoeken jou als je:

 • een academisch denk- en werkniveau hebt; 
 • ruime ervaring in het (voortgezet)onderwijs hebt, ervaring met adviseurschap is een pré;
 • de Friese taal uitstekend beheerst, zowel mondeling als schriftelijk;
 • plezier beleeft aan het begeleiden van scholen bij veranderprocessen;
 • een teamspeler bent;
 • digitaal vaardig bent, waaronder sociale media en online gesprekken en scholing
 • kunt plannen en organiseren;
 • in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Over Cedin
Cedin is een organisatie van bevlogen professionals met hart voor onderwijs en zorg.  We adviseren scholen die de kwaliteit van hun onderwijs willen verbeteren. Daarnaast begeleiden en behandelen we kinderen en jongeren in de jeugdhulp, dyslexiezorg of leerlingenzorg. Ouders bieden wij een steun in de rug bij de opvoeding en leerkrachten kunnen op ons rekenen als leerlingen extra zorg nodig hebben. Zo brengen wij onderwijs en zorg samen in de driehoek Kind – School – Gezin.

Cedin is een stichting met een maatschappelijk doel. Wij geloven erin dat ieder mens zich kan ontwikkelen: talenten ontdekken en benutten, belemmeringen wegnemen, kansen creëren. Daar dragen wij aan bij, al 45 jaar lang. Wat we doen, doet ertoe. Dat maakt ons werk zo mooi!

Wij geloven dat iedereen zich kan ontwikkelen, altijd!
Onze collega’s houden ervan uitgedaagd en gestimuleerd te worden. Wij vinden het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen en de kans krijgen om ook hún talenten te laten bloeien. Persoonlijke groei, omdat het kán! Zo kan elke collega van Cedin allerlei (online) cursussen volgen en zijn er het hele jaar door intervisiebijeenkomsten waarin collega’s van elkaar leren. Dat geeft energie! Cedin gaat uit van eigen verantwoordelijkheid en werkt oplossingsgericht.

Dit hebben wij jou te bieden:

 • Een contract voor de duur van 1 jaar dat we bij goed functioneren omzetten naar een contract voor onbepaalde tijd;
 • Het aantal uren is minimaal 24 uur, de precieze omvang bepalen we in overleg met elkaar;
 • Het salaris is marktconform en afhankelijk van werkervaring en kennis;
 • Veel zelfstandigheid en vrijheid in de werkuitvoering, waarbij je bijvoorbeeld ook gedeeltelijk vanuit huis kan werken;
 • Persoonlijke groei door opleidingen en trainingen via GoodHabitz en het interne leerlandschap van Cedin;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen per jaar bij een fulltime dienstverband;
 • Cedin draagt 70% bij aan de pensioenopbouw bij pensioenfonds PFZW;
 • Laptop en een mobiele telefoon
 • Vergoeding voor de reis- en parkeerkosten, thuiswerken en werkplekinrichting.
 • Een passend inwerkprogramma
 • Je komt te werken in een klein, hecht team met bevlogen en gemotiveerde collega’s die jou graag willen verwelkomen.

Wil je reageren?

Ben je enthousiast en wil je solliciteren? We ontvangen je motivatie het liefst in een kort filmpje. Liever niet? Dan kun je jouw motivatie ook in tekst toesturen. Dat kan via: https://leesmeer.cedin.nl/ufzSa. We ontvangen je reactie graag vóór 11 april 2023

Wil je meer informatie?

Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Bernadet de Jager, regiomanager, via 06-12 74 06 38. Zij beantwoordt graag al jouw vragen.