Biblionet Drenthe

De ruim 40 Drentse bibliotheken lenen jaarlijks meer dan vier miljoen boeken, dvd's, cd's en tijdschriften uit. De bibliotheeksites worden bijna een miljoen keer per jaar bezocht. Daarvoor moet veel geregeld worden, dat is de kracht van Biblionet Drenthe. Wij staan achter onze bibliotheken en werken ten dientste van de inwoners van Drenthe.

Concreet levert Biblionet Drenthe de bibliotheken diensten op het gebied van o.a. managementondersteuning, automatisering/ICT, financiën, administratief beheer, transport en logistiek, marketing, drukwerk, onderzoek, personeelsbeleid, mediacollecties, leespromotie, schoolmediatheekwerk en informatieverkeer.

Met een bereik van ruim een derde van de inwoners is de bibliotheek een belangrijke basisvoorziening in iedere Drentse gemeente. Kennis, informatie, (media)educatie, lezen, cultuur en ontmoeting vormen op hoofdlijnen de kernfuncties van de bibliotheek. Voor het uitvoeren van deze kernfuncties in een plattelandsprovincie is een volwaardige ondersteuning door Biblionet Drenthe een absolute noodzaak.

Werken bij Biblionet Drenthe

Biblionet Drenthe is als organisatie volop in beweging en ontwikkeling. Het personeelsbeleid wordt gevoerd op basis van Human Resources Management, waarbij het streven is de persoonlijke kwaliteiten van medewerkers optimaal te benutten.

Klant- en resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid, flexibiliteit en zich inzetten voor het realiseren van de doelstellingen van de organisatie, zijn kernbegrippen voor de medewerkers van Biblionet Drenthe. Voor het personeel van de meeste bibliotheken in Drenthe is Biblionet Drenthe de centrale werkgever.

Biblionet Drenthe is gevestigd in Assen en heeft ca. 150 medewerkers, inclusief de medewerkers in de bibliotheken. Een groot deel daarvan werkt parttime. Daarnaast zijn er in de Drentse bibliotheken ongeveer 450 vrijwilligers werkzaam.

Meer informatie kun je vinden op www.biblionetdrenthe.nl
Of volg ons op twitter @biblionetdrenthe
Of op LinkedIn www.linkedin.com/company/biblionet-drenthe