Reliability Engineer die het verschil kan maken bij Avebe Foxhol

Wie ben jij?

Als Reliability Engineer ben je de drijfveer achter het realiseren van onze lange termijn onderhoudsstrategie. Je bent in staat, en vindt het leuk om brede analyses uit te voeren op de effectiviteit van onderhoudsprogramma’s en hieruit een lange termijn visie te ontwikkelen maar ook om diepgaande technische onderzoeken (RCA’s) te faciliteren.

Wie zijn wij?

Avebe is een continue innoverend bedrijf dat een belangrijke speler wil worden in de ‘good food’ industrie. Dat betekent dat we als bedrijf continu in beweging zijn. Door de aard van de bedrijfstak hebben we een sterke band met onze omgeving en we hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Op onze operationele sites streven we ‘Operational Excellence’ na, dit doen we onder andere door ons continu verbeterprogramma ‘World Class Operations Management’. We hebben uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, denk aan het aantal vrije dagen, opleidingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenvoorziening.

Rol omschrijving

Op de locatie Foxhol zijn we binnen de afdeling Maintenance op zoek naar een Reliability Engineer. De afdeling Maintenance is verantwoordelijk voor al het onderhoud van technische installaties, systemen en apparatuur op elektronisch, meet-, regel- en besturingsgebied, op werkbouwkundig en op civiel gebied voor de locatie Foxhol.

De Reliability Engineer is de spil als het gaat om het optimaliseren van prestaties van onze installaties op gebied van veiligheid, technisch beschikbaarheid en onderhoudskosten. Om dit te realiseren voorzie je de Maintenance Engineers en de Maintenance Manager van analyses op onderhoudskosten en technische beschikbaarheid. Verder ben je de kartrekker van initiatieven die de technische beschikbaarheid van onze installaties vergroten en ben je expert op het gebied van het faciliteren van diepgaande technische onderzoeken (Root Cause Analyses), hierbij integreer je de inzichten van de verschillende disciplines om tot een resultaat te komen.

Kerntaken en verantwoordelijkheden

  • Het analyseren van operationele onderhoudsdata om de effectiviteit van onderhoud te beoordelen;
  • Faciliteren van Root Cause Analysis onderzoeken;
  • Concrete voorstellen voorleggen voor het verbeteren verhogen van de technische beschikbaarheid en het verlagen van onderhoudskosten;
  • Overleg met verschillende disciplines binnen de locatie, projecten, productie en maintenance.

Functie-eisen

  • Technische Bachelor of Master Opleiding;
  • Minimaal 5 jaar ervaring in vergelijkbare maintenance posities met duidelijke visie en missie waarde gedreven onderhoud;
  • Heeft een risico gedreven analytische instelling en ervaring met het faciliteren van multi-disciplinaire meetings;
  • Kennis van methodologieën zoals RCA, RCM, RBI en FMECA;
  • Praktische kennis en ervaring met SAP, SKF AMST  en MS Office programma’s;
  • Goede kennis van de Engelse en Duitse taal.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Joris Grotenhuis, 06-25714461

Solliciteren

Solliciteren kan via de website https://www.avebe.nl/werken-bij/

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.