WO-psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG)

Bij de Centrale behandeldienst van Alliade is er per april 2024 een opleidingsplek beschikbaar voor:

                                   WO-psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog (PIOG)

Waar ga je werken?
Bij Alliade helpen we kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg en werk & dagbesteding. Met 6000 professionals in verschillende vakgebieden kijken we vooral naar wat wél kan. Waardevolle ervaringen opdoen en nieuwe herinneringen maken vinden we erg belangrijk. Samen met anderen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van onze ruim 7000 cliënten. Het geeft ze het gevoel dat ze ertoe doen en kunnen meedoen in de samenleving. Daar gaan we met elkaar voor!

In de ouderenzorg, gevestigd in Heerenveen, speel jij een rol als behandelaar. Je duikt in de behoeften van de cliënt en hun omgeving door je te verdiepen in achtergrond, levensgeschiedenis en psychisch welzijn van de oudere. Hieruit ontstaan behandeladviezen, variërend van individuele behandelingen tot benaderingsplannen. Je voorziet medewerkers en naasten van advies en ondersteuning met betrekking tot gedragsproblematiek en benaderingswijzen. Als waardevol lid van een multidisciplinair behandelteam, werk je samen met specialisten ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, vaktherapeuten, maatschappelijk werk, diëtiek, ergotherapie, fysiotherapie, en logopedie.

Wat ga je doen?
De GZ-psycholoog in opleiding volgt een 2-jarige opleiding, die is ontworpen in samenwerking met Synaeda vanwege de diverse kennisbehoeften. Deze vacature, gericht op volwassenen en ouderen (GZV&O), start in april 2024 en heeft een werkweek van 36 uur.

Tijdens de opleiding behaal je registratie als GZ-psycholoog, met zowel theoretisch als praktisch leren. Het theoretische deel komt van Stichting PPO in Groningen, en het praktijkgedeelte vindt plaats bij Synaeda en Alliade. Deze aanpak biedt deelnemers de kans om ervaring op te doen in verschillende omgevingen en met diverse doelgroepen.

Als Psycholoog in Opleiding tot GZ (PIOG) werk je met begeleiding van een opleidingsteam. Dit team bestaat uit je praktijkopleider, een ervaren GZ-psycholoog, een werkbegeleider die wekelijks ondersteuning biedt, en minimaal twee supervisors die wekelijks supervisie geven over verschillende vaardigheden. Een unieke kans om te groeien in een diverse en inspirerende setting.

Wat vragen wij van jou?
Je bent enthousiast, leergierig en uiteraard mag ervaring en/of affiniteit met de zorg en begeleiding van ouderen met een verstandelijke beperking niet ontbreken. Ook is het is van belang dat je zowel zelfstandig als in teamverband kunt werken. Verder vragen wij:
* Vooropleidingen zoals gesteld door de Postdoctorale opleiding GZ psycholoog;
* Bij voorkeur 2 jaar werkervaring als behandelaar;
* Ervaring en affiniteit met (cognitief) gedragstherapeutische behandelmethodieken;
* Ervaring met psychologisch onderzoek;
* Een LOGO verklaring;
* Rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende en afwisselende opleidingsplek binnen de twee dynamische organisaties waarbij de opleiding en supervisie in de tijd van de werkgever is. Deze opleidingsplek is verbonden aan de GZ- opleiding van PPO, locatie Groningen. Verder bieden wij jou:
* Een leer-arbeidsovereenkomst voor 36 uur, want daarmee kan je de opleiding in 2 jaar afronden;
* Salaris conform cao VVT met een max. van €5.456,77- o.b.v. 36 uur (inschaling afhankelijk van ervaring);
* Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Reageren kan tot en 29 november 2023 via de link ‘solliciteren’.

Heb je inhoudelijk vragen over de vacature? Neem dan contact op met Petra de Jong, praktijkopleider GZ via tel: 06-30137721 (werkdagen, ma, di en do) of mail naar pet.de.jong@alliade.nl. Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure dan kun je contact opnemen met Nynke Broersma (corporate recruiter) via ny.broersma@alliade.nl of
06-21808051

De sollicitatiegesprekken staan gepland op: Dinsdag 5 december 2023.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Deze vragen wij voor je aan.