Verpleegkundige

Vacaturenummer: v22.0267
Locatie: WilgenStede in Wolvega

De functie
Heb jij passie voor de ouderenzorg? Wil jij jouw expertise daarnaast graag inzetten binnen een warm en betrokken team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meriant is voor de locatie WilgenStede in Wolvega, voor 24-36 uur, op zoek naar een:

                                 Verpleegkundige

Waar ga je werken?
Je komt te werken op WilgenStede, een woonzorgcentrum in Wolvega. Het unieke aan WilgenStede is de ontspannen sfeer waarin iedereen zich thuis voelt en het ons-kent-ons-gevoel. Wij bieden onze bewoners een thuis, waarin zij wonen en hun eigen keuzes blijven maken. Op WilgenStede wordt zorg geboden aan zo’n 35-42 bewoners met een zorgvraag zoals somatische en/of psychogeriatrische zorg. Binnen WilgenStede zijn drie afdelingen: de Bijebieter, de Protter en het Herenhoentie. Jij zult uiteindelijk gaan werken op één van deze afdelingen.

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Alliade Opgroeien en Opvoeden, Wil, Baanplus en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag.

Wat ga je doen?
Samen met het team run jij een gemeenschappelijke huishouding, waarbij je gezamenlijk uitvoering geeft aan de zorg en verpleegtechnische handelingen. Je bent de rechterhand van de zorgcoördinator en zorgt voor kwaliteitsbewustzijn binnen het team. Je bent trekker van een kwaliteitsgroep rondom een inhoudelijk thema. Ook instrueer en ondersteun je collega’s bij het geven van de verpleegkundige zorg, begeleid je stagiaires en onderhoud je contacten met bewoners en/of vertegenwoordigers van de bewoner.

Benieuwd hoe een werkdag eruit kan zien? Een verpleegkundige in opleiding neemt je een dagje mee op haar afdeling bij Meriant, waar ze werkzaam is als verzorgende:

05:00 uur: Mijn wekker gaat vroeg, omdat ik nog een stukje mag rijden en ik heb even tijd nodig om op te starten.

06:10 uur: Ik vertrek van Drachten naar Wolvega! Onderweg geniet ik van muziek en gek genoeg ook van het verkeer… Het went.

06:45 uur: Ik kom aan op de locatie. Ik start met koffie en dan de nachtoverdracht waarin we de bijzonderheden van de avond-/nachtdienst bespreken.

07:00 uur: Rapportage lezen, laptop en medicijntafeltje klaarzetten, agendapunten doornemen en met collega overleggen ‘wie wat gaat doen’.

07:10 uur: Start ADL zorg; de bewoners krijgen hun zorg, medicatie, eten en drinken. Als verpleegkundige word ik door een collega af en toe gevraagd om even mee te kijken of een handeling te doen.

10:00 uur: Tijd voor de koffieronde en daar is iedereen aan toe! We drinken samen met de bewoners koffie, kletsen met elkaar, luisteren muziek of doen een spel op de Illi-tv.

10:30 uur: We werken agendapunten bij, beantwoorden bellen van bewoners en ondersteunen zo nodig de woonleefassistenten bij hun werkzaamheden.

11:00 uur: Tijd voor de artsenvisite. De verpleegkundig specialist heeft een aanvraag artsenvisite van ons ontvangen. De punten die wij of bewoners willen bespreken worden hierin besproken, acties worden uitgezet en vervolgafspraken gepland.

11:30 uur: Medicatie delen en de bewoners ophalen voor de maaltijd.
12:00 uur: Gezamenlijke warme maaltijd.

12:30 / 12:45 uur: Iedereen in de rust en tijd voor de rapportages. Eventuele agendapunten bijwerken.

13:30 uur: Werkoverleg kwaliteitswerkgroep: Dementie en onbegrepen gedrag. Het doel is om de kwaliteit van zorg te evalueren, ideeën uit te wisselen en te bespreken waar collega's eventueel tegen aan lopen. Hebben we een casus waar we hulp bij kunnen gebruiken? Allemaal met betrekking tot dementie en onbegrepen gedrag.

14:30 uur: Medicijnen delen, bewoners ophalen voor de thee en de koffie, maar ook tijd voor een praatje of een spelletje.

15:00 uur: Overdracht met collega die de avonddienst heeft. Alle belangrijke punten worden overgedragen en als er tijd is drinken we samen een bakje koffie of kop thee.

Wat vragen wij van jou?
Als verpleegkundige motiveer je de bewoners tot zelfredzaamheid en lever je een bijdrage aan de verbetering van kwaliteit van zorg. Hierin weet je jouw collega’s mee te nemen in de afspraken die zijn gemaakt en nieuwe ontwikkelingen die er zijn. Je draait mee in het verpleegkundige rooster van Meriant. Je bent daadkrachtig, weet zelfstandig te handelen en beslissingen te nemen. Je bent daarnaast in staat om op je eigen handelen te reflecteren en kunt feedback geven en ontvangen. Verder beschik je over:
* Minimaal een afgeronde verpleegkundige opleiding mbo-niveau 4;
* Een inschrijving in het BIG-register.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende en uitdagende functie, in een warm en betrokken team. Je hebt zelf invloed op het rooster, want deze wordt samengesteld in overleg met je collega’s. Ook is er volop kans om je te ontwikkelen en door te groeien. Je kunt trainingen en cursussen doen, wij betalen! Daarnaast bieden wij:
* Salaris conform de cao-vvt, FWG 40 (inschaling afhankelijk van kennis en ervaring met een max. van € 3.159,- bruto o.b.v. 36 uur);
* Een dienstverband voor 24-36 uur per week;
* Een contract voor onbepaalde tijd;
* Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Reiskostenvergoeding.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met 24 juli 2022 via 'klik hier'.

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Ilse Blankvoort, clusterhoofd ouderenzorg, via telefoonnummer 06-20448393. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yneke Oenema, corporate recruiter, via y.oenema@alliade.nl of telefoonnummer 06-13851024.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag (VOG) is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!