Opleidingsplek tot Orthopedagoog Generalist

Vacaturenummer: v21.0009
Locatie: Heerenveen / Wolvega
Sluiting vacature: 31 januari 2021

De functie

Wil jij, naast diagnostiek, therapie en behandeling, mee blijven denken over de kwaliteit van onze dienstverlening? Waarbij je een bewuste keuze maakt voor de doelgroep ouderen met een intensieve zorgvraag?

Voor het behandelteam van Meriant voor de locaties Heerenveen en Wolvega hebben wij een vacature beschikbaar voor een:

Opleidingsplek tot Orthopedagoog Generalist

Waar ga je werken?

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Meriant. Meriant biedt ondersteuning en langdurige zorg aan kwetsbare cliënten, veelal ouderen met een intensieve zorgvraag. De zorg wordt georganiseerd in kleine teams met vertrouwde gezichten en samen met familie en vrijwilligers helpt Meriant mensen hun leven te leiden, zoals ze gewend zijn. Meriant biedt woonzorg en verpleegzorg in de provincie Friesland.

Als Orthopedagoog-Generalist in opleiding maak je deel uit van het behandelteam van Meriant en ben je onderdeel van het team gedragsdeskundigen. Je bent werkzaam op de psychogeriatrische afdelingen binnen de woonzorg (verpleeghuis) op de locaties in Heerenveen en Wolvega. Uiteraard werk je nauw samen met de andere behandeldisciplines en de zorg. 

Wat ga je doen?

In deze functie als Orthopedagoog-Generalist i.o. stel je persoonlijke behandelplannen op en ondersteun je de zorgteams in de uitvoering en toets je op inhoud. Je geeft behandeling binnen de context van de afdeling waar een cliënt woonachtig is. Hierbij leg je verbanden tussen de cliënt en zijn omgeving. Ook geef je advies en bied je ondersteuning aan medewerkers en naasten van cliënten op het gebied van benaderingswijze en gedragsproblematiek. Je maakt kennis met de rol van regiebehandelaar onder supervisie van een GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist. Ook draag je bij aan de beleidsontwikkeling van de vakgroep gedragsdeskundigen en naast de directe zorg lever je een belangrijke bijdrage aan de deskundigheidsbevordering. Hierbij ben je verantwoordelijk voor: 

 • Bijdragen aan een goede teamsamenwerking gericht op het behalen van kwalitatief goede zorg;
 • Onderhouden van in- en externe contacten gericht op uitbereiding van je kennis;
 • Zorgdragen voor de inzet van andere behandelaren of externe deskundigheid;
 • Actief deelnemen aan en/of het leiden van de multidisciplinaire overleggen.

Wat vragen wij van jou?

Dat je beschikt over een pioniersmentaliteit, want je bent namelijk één van de eersten die de opleiding tot Orthopedagoog-Generalist binnen de ouderenzorg volgt! Deze functie is nog relatief onbekend binnen de ouderenzorg en er zijn nog geen gebaande paden. Verder zoeken wij een collega met doorzettingsvermogen en een grote dosis enthousiasme die stevig in zijn schoenen staat. Naast de functie van GZ-psycholoog krijg je de ruimte deze functie mede vorm te geven en naar inzicht in te richten. Verder vragen wij van jou:
 • Een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of ontwikkelings-/klinische psychologie.

Wat bieden wij jou?

Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast en gespecialiseerd team van collega’s uit het gehele behandelteam en de zorg. Als Orthopedagoog-Generalist i.o. krijg je een breed takenpakket met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheden, maar uiteraard zullen je collega’s je ondersteuning bieden. Ook bieden we jou een lerende omgeving met veel ruimte voor ontwikkeling en delen van eigen inzichten. Verder bieden wij: 
 • Een betaalde opleidingsplek tot Orthopedagoog-Generalist met baangarantie binnen de organisatie;
 • Salaris conform de cao-vvt, FWG 60 (min. €3196,14 / max. €4744,40), na afronding van de opleiding FWG 65;
 • Een CAO verhoging van 3% in juli 2021;
 • Een dienstverband voor 28 - 36 uur per week;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioensregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitsverzekeringen;
 • Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 31 januari 2021 via onderstaande button ‘solliciteren’. 

Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mieke van der Horn, Orthopedagoog-Generalist, op 06-22860615.
Solliciteren