HRD adviseur

Vacaturenummer: v21.0024

Locatie: Trambaan 10 te Heerenveen

De functie
Ben jij op de hoogte van de opleidingen in de zorg? En wil jij jouw kennis en expertise hierover inzetten om verder vorm te geven aan aan onze interne scholingsmogelijkheden?

Wij zijn ter versterking van het team HR Development bij Alliade in Heerenveen op zoek naar een gedreven:

                                                                        HRD adviseur

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Alliade binnen de afdeling HR die uit een 5-tal subafdelingen bestaat; Recruitment, HR-services, HR-advies, Vitaliteit, inzetbaarheid en Arbo en HR development. Jij wordt onderdeel van het team HR development dat bestaat uit 4 HRD adviseurs, 5 praktijkopleiders, 3 trainers, 1 LMS beheerder en een senior coördinator HRD.

Momenteel is Alliade volop in ontwikkeling, er is veel beweging en ambitie om de best mogelijke zorg te bieden voor onze cliënten. Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en het creëren van een lerende cultuur (continu verbeteren) is een belangrijk speerpunt binnen Alliade. De afdeling HR Development geeft mede vorm en uitvoering aan dit beleid. Gezamenlijk wordt alles geregeld als het om opleiding en deskundigheidsbevordering gaat, wat resulteert in het verbeteren van de kwaliteit van zorg én de ontwikkeling van onze medewerkers. Om een stevige basis neer te kunnen zetten, zoeken we een nieuwe collega die ons team kan aanvullen.

Wat ga je doen?
Als HRD adviseur geef je advies over (organisatie)ontwikkelingsvraagstukken en opleidingsvragen. Bijvoorbeeld over de opleidingsmogelijkheden die al beschikbaar zijn of in de toekomst ontwikkeld moeten worden. Als adviseur geef je gevraagd en ongevraagd advies en doe je behoefteonderzoek om vanuit daar de benodigde opleidingen, cursussen en trainingen aan te kunnen bieden. Dit kan zijn voor zowel voor de leidinggevenden, de directie of de Raad van Bestuur. Tevens draag je bij aan de totstandkoming van de opleidingsplannen voor verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij je ook de zorg draagt voor de realisatie. Verdere verantwoordelijkheden binnen deze functie zijn:
* Evalueren en (door)ontwikkelen of inkopen van opleidingsaanbod dat past bij de behoefte van de organisatie;
* Kwaliteits- en voortgangsbewaking van de in te zetten opleidingen, cursussen en trainingen;
* Geven van advies gerelateerd aan opleidings- en ontwikkelingsvraagstukken;
* Deelnemen of leidinggeven aan projecten die passen bij het ontwikkelen van medewerkers;
* Zorgen voor een up-to-date leeraanbod in het leermanagementsysteem (Netdimensions).

Wat vragen wij van jou?
Je bent een kritische, doortastende en proactieve collega met een goede dosis organisatiesensitiviteit! Jij bent de schakel tussen de opleiding en de organisatie. Hierbij wordt een beroep wordt gedaan op jouw kwaliteiten m.b.t. het creëren van draagvlak en het om kunnen gaan met verschillende belangen. Verder is het belangrijk dat je een klantgerichte instelling hebt en over een groot aanpassingsvermogen beschikt. Verder vragen wij:
* Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding, zoals opleidings- of onderwijskunde;
* Ervaring in het ontwikkelen van leerprogramma’s;
* Kennis van wet en regelgeving en de actuele ontwikkelingen in de zorg;
* Affiniteit met de zorg is een pré.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wat bieden wij jou?
De mogelijkheid om je kennis en expertise in te zetten om het leren en ontwikkelen binnen een grote zorgorganisatie verder te brengen. En dat binnen een enthousiast en gedreven HRD team! Deze functie biedt je daarnaast de kans om je in de volle breedte van het HRD vak te ontwikkelen, want opleiden, bij- en nascholing en ontwikkelen staat hoog op de agenda binnen Alliade. Daarnaast bieden wij jou ook nog:
* Salaris conform de cao-gehandicaptenzorg, FWG 55;
* Een jaarcontract voor 32 uur per week;
* Een laptop en telefoon van de zaak;
* Een thuiswerkvergoeding van €2,00 per werkdag i.v.m. het huidige thuiswerkbeleid vanwege Corona;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,14%;
* Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan t/m 15 maart via button 'solliciteren'.

Heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Marieke Snijder, senior coördinator HR Development, via telefoonnummer 06-15482974.