Gezinshulpverlener

Vacaturenummer: v21.0273
Locatie: Provincie Friesland, regio drachten/Leeuwarden

De functie

Ben jij een ambulant gezinshulpverlener met kennis van LVB? En is werken met jeugd jou op het lijf geschreven?

Bij Reik zijn wij voor de afdeling Opgroeien en Opvoeden, voor 28-32 uur, op zoek naar een:

                                             Gezinshulpverlener

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Reik Opvoeden & Opgroeien, hét expertise- en behandelcentrum in het Noorden voor de begeleiding en behandeling van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Reik biedt ondersteuning bij wonen en werken, hulp bij opgroeien en opvoeding, training en behandeling.

Jij gaat met ingang van 1 oktober 2021 als Ambulant Gezinshulpverlener op detacheringsbasis werken voor FACT-jeugdteam in Drachten/Leeuwarden. FACT Jeugdteams zijn er voor probleemjongeren en multiprobleemgezinnen. In elk team werken professionals van verschillende organisaties samen, op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en jeugdzorg.

Wat ga je doen?
Je werkt in een multidisciplinair team binnen Fact Jeugd Fryslân, waarbij je jouw kennis over LVB en het methodisch werken met deze doelgroep deelt met collega's. Je biedt hulpverlening aan gezinnen met kinderen waarbij sprake is van een licht verstandelijke beperking bij de ouders en/of kinderen. Veelal is in het gezin sprake van complexe problematiek, bijvoorbeeld psychiatrische problemen bij ouder of kind, financiële zorgen, schulden, verslaving, sociaal isolement of opvoedkundige beperkingen. Gericht op het gezin stel je het persoonlijk plan op dat in overleg met de gedragswetenschapper definitief wordt vastgesteld. Je treedt handelend op in geval van acute probleemsituaties en bij crisis. Hierbij neem je beslissingen, initieer en coördineer je alle hulp en diensten, zowel met interne- als externe partijen. Samen met collega’s activeer je het gezin om zelf oplossingen te bedenken en op te pakken.

Wat vragen wij van jou?
Werken met deze doelgroep is jou op het lijst geschreven en de omschreven manier van werken past bij jou. Onder druk en in risicosituaties kun je weloverwogen en daadkrachtig handelen. Je bent zelfstandig, flexibel, proactief en creatief. Je kunt je goed inleven in jongeren en maakt gebruik van een breed palet van onderhandelingsvaardigheden. Daarnaast ben je gericht op samenwerking, verbinding, coaching en ontwikkeling en heb je een klant-, resultaat- en plossingsgerichte instelling. Je beweegt je gemakkelijk en plezierig in multidisciplinaire samenwerking en weet goed gebruik te maken van interne -en externe netwerken. Verder vragen wij:
* Een hbo opleiding zoals SPH, aangevuld met de post hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling of Praktisch Pedgagogisch Gezinsbegeleider;
* Enkele jaren ervaring werkervaring met de doelgroep;
* Kennis van intensieve ambulante gezinsbehandeling in gezinnen met meervoudige complexe problematiek;
* Kennis van de systeembenadering en van oplossingsgericht werken;
* Rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?
Een uitdagende functie op detacheringsbasis bij FACT-jeugdteam waarin je de kans krijg jouw kennis en ervaring in te zetten en verder uit te bouwen. Verder bieden wij jou:
* Salaris volgens de cao-gehandicaptenzorg, FWG 50 (min. €2425,- / max. €3624,- o.b.v. 36 uur);
* Een jaarcontract voor 28-32 uur per week, per 1 oktober 2021;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Werken voor een grote zorgorganisatie met talloze doorgroeimogelijkheden binnen o.a. Talant, Meriant, Reik en Wil;
* Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met via de onderstaande button 'solliciteren' en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Jan Geert Nutma, Manager, via 06–30034643. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Maya de Groot, Corporate Recruiter, via m.de.groot@alliade.nl of telefoonnummer 06-29242717.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij de sollicitatiegesprekken hebben gepland op: 25 augustus 2021.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald!