Ergotherapeut

Vacaturenummer: v21.0224
Locatie: Heerenveen / Wolvega

Ben jij de zelfstandige, flexibele en ambitieuze Ergotherapeut met passie voor ouderenzorg? Stel jij de cliënt centraal om de zorg voor onze cliënten naar een hoger niveau te tillen?

Op de Centrale Behandeldienst van Alliade hebben wij voor de Meriant locaties in Heerenveen en Wolvega, voor 16-36 uur, een vacature voor een gedreven Ergotherapeut.

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. Jij komt te werken op de afdeling Advies & Behandeling. Deze afdeling valt onder de Centrale Behandeldienst die ondersteuning biedt bij specialistische behandeling van onze cliënten. Het team is thuis in alle aspecten van (para)medische behandeling.

Je komt terecht in een leuk en hecht team van 6 ergotherapeuten die behandeling bieden aan de cliënten binnen Meriant (psychogeriatrie, somatiek en dubbelzorg) en de 1e lijn in de regio Heerenveen en Wolvega. Er wordt multidisciplinair gewerkt, zoals in de eerste lijn met het ambulante team ouderengeneeskunde, en er is veel betrokkenheid in de wijk. Ook hebben we een eigen wijkzorgteam vanuit de thuiszorg.

Wat ga je doen?
Samen met je collega’s zorg jij ervoor dat cliënten zo lang en goed mogelijk kunnen functioneren, ondanks eventuele beperkingen. Bij het plannen van afspraken krijg je ondersteuning vanuit de Behandeloffice, zodat jij je kan richten op de zorg van de cliënt. Je behandelt en begeleidt cliënten die binnen onze zorgcentra wonen of revalideren, maar ook in thuissituaties vanuit onze 1e lijns zorg. Door de expertise van jou en het team kijk je samen waar de vraag ligt vanuit de cliënt. Doormiddel van de moderne therapiemateriaal speel je in op de behoefte van de client zodat de daadwerkelijk bijdraagt aan zijn/haar functioneren in het dagelijks leven. Verder ben je verantwoordelijk voor:
• Het opstellen van behandelplannen vanuit de intakegesprekken met cliënten;
• Geven van advies op eigen vakgebied aan behandelaars, zorgverleners en externe partijen;
• Voorlichting, advies en instructies geven over ergotherapeutische behandelingen en hulpmiddelen die ervoor zorgen dat de cliënten zo zelfstandig mogelijk blijven.

Wat vragen wij van jou?
Dat jij je verder wil ontwikkelen als ergotherapeut in de ouderenzorg en hoge eisen stelt aan de kwaliteit van het vak. Doordat je veel onderweg bent en de vraag elke keer anders is vergt dit zelfstandigheid en neem je verantwoordelijkheid vanuit je eigen expertise. Je beschikt verder over:
• Een afgeronde hbo opleiding Ergotherapie;
• Registratie in het kwaliteitsregister;
• Een rijbewijs en bij voorkeur een eigen auto.

Wat bieden wij jou?
Een afwisselende en uitdagende functie binnen een enthousiast en gespecialiseerd team en dat bij een grote zorggroep die volop in ontwikkeling is! Omdat je in de zorg nooit bent uitgeleerd hebben wij een groot aanbod van diverse trainingen en cursussen, zo blijven je vaardigheden up-to-date. En woon je niet in het noorden, maar ben je bereid te verhuizen voor deze baan? Dan kunnen wij ondersteuning bieden in het vinden woonruimte. Verder bieden wij:
• Een salaris conform de cao-vvt, FWG 55 (min. €2987,- / max. €4286,- o.b.v. 36 uur);
• Een jaarcontract voor 16 tot 36 uur per week, met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
• Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
• Reiskostenvergoeding;
• Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW.
• Fiscaal vriendelijk meerkeuze systeem arbeidsvoorwaarden waaronder fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
• Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
• Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
• Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
• Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan via deze link.

Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Annemieke Drenth, manager Centrale Behandeldienst, via telefoon 06-31 95 84 04. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Maya de Groot, Corporate Recruiter, op 06-29242717.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!