Begeleider B Opvoeden en Opgroeien

Vacaturenummer: v21.0077

Wil jij als begeleider in de gehandicaptenzorg een belangrijke bijdrage leveren aan een goed en zinvol leven voor jeugdigen? En heb je kennis van of ervaring met de Triple-C methodiek?

Voor de nieuwe intensieve jeugdgroep van Talant Opvoeden en Opgroeien zoeken wij gedreven collega’s in de functie van:

                                       Begeleider B Opvoeden en Opgroeien

Waar ga je werken?
Jij komt te werken binnen Talant Opvoeden en Opgroeien op de nieuwe Triple-C locatie Rond 21 Jeugd in Beetsterzwaag. Op deze tijdelijke locatie, er wordt gezocht naar een beter bij de behoefte passende locatie in Drachten, wonen maximaal 4 jeugdigen van ca. 12, 13 en 14 jaar met een beperking en zeer moeilijk verstaanbaar gedrag waarbij zowel verbale als fysieke agressie voorkomt als uiting van angst en/of stress. Vanwege hun complexe zorgbehoefte komen deze kinderen op Rond 21 wonen waar ze, in een langdurige behandelsetting, de extra intensieve begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Om ze dat te kunnen bieden zijn we op zoek naar enthousiaste en gedreven begeleiders die bewust kiezen voor deze doelgroep en weten wat ze doen en hoe ze met deze jeugdigen moeten omgaan.

Wat ga je doen?
Als begeleider bied je de cliënten intensieve begeleiding volgens de Triple-C methodiek en structuur volgens het voor elk kind op maat gemaakte programma. Deze programma’s zijn leidend en de focus ligt daarin altijd op de groei en ontwikkeling van de kinderen. Hier is bij deze doelgroep met de juiste begeleiding namelijk nog veel resultaat in te behalen. Om dit te kunnen bereiken creëer je als begeleider een evenwichtig leefklimaat en een positieve leeromgeving en zorg je er daarnaast voor dat de clienten ook nog gewoon kind mogen en kunnen zijn. Uiteraard doe je dit allemaal samen met je collega’s! Omdat de tijdelijke locatie op het Rond 21 voor zowel de begeleiders als de kinderen nieuw is, wordt er gestart met 1 op 1 begeleiding. Zodra iedereen gewend is zal er toegewerkt worden naar meer groepsgericht werken. Naast de begeleiding van de jeugdigen is er in deze functie ook ruimte om actief mee te denken in de ontwikkelingen van de nieuwe locatie om de kwaliteit van de zorg te blijven verbeteren. Verdere werkzaamheden zijn:
* Bieden van zorg, ondersteuning en begeleiding aan cliënten bij hun dagelijks functioneren op de woning;
* Vertalen van de persoonlijke programma’s naar het dagelijks leven;
* Uitvoeren van agogische handelingen/interventies die passen binnen je bevoegdheid;
* Uitvoering geven aan het mulitdisciplinair opgestelde behandelplan;
* Aanspreekpunt voor verwanten, ouders en behandelaren;
* Actief deelnemen aan multidisciplinaire overleggen.

Wat vragen wij van jou?
Dat je bewust kiest voor een baan op een intensieve jeugdgroep als (Triple-C) begeleider en dat je weet wat het werken met deze doelgroep inhoudt! Naast het hebben van de juiste opleiding, en kennis van de normale ontwikkeling van jongeren, is het minstens zo belangrijk dat je over de juiste persoonlijkheid beschikt. Wij zoeken collega’s met een hoge mate van alertheid die stevig in hun schoenen staan, stressbestendig zijn, een flexibele instelling hebben, beschikken over creativiteit en kunnen reflecteren. Je bent jezelf, voelt je niet aangevallen en weet de balans te behouden tussen afstand en nabijheid. Je legt de focus op het gewenste gedrag van de cliënten en zoekt bij ongewenst gedrag naar positieve alternatieven. Ook denk je in mogelijkheden en ben je in staat methodisch te kunnen werken en denken. Verder vragen wij van jou:
* Een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo-niveau 4, zoals SPW of MMZ;
* Ervaring met de Triple-C methodiek of de bereidheid om hierin geschoold te worden;
* Basiskennis van hechtingsproblematiek;
* Basiskennis van de ontwikkeling van jeugdigen;
* SKJ registratie is een pré.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!

Wat bieden wij jou?
De kans om een nieuwe locatie vorm te geven met een team van professionals dat met gedrevenheid en passie voor de doelgroep een hele belangrijke bijdrage levert aan een goed en zinvol leven voor de jeugdigen op Rond 21! Daarnaast bieden wij jou:
* Salaris volgens de cao gehandicaptenzorg FWG 40;
* Een vast contract voor 24 tot 32 uur per week;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Onregelmatigheidstoeslag als je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend werkt;
* Een structurele cao verhoging van 3,15% per juni 2021;
* Reiskostenvergoeding en gratis parkeren bij je werk;
* Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
* Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
* Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
* Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid;
* Persoonlijke ontwikkeling door gerichte trainingen, cursussen en scholing op onze kosten.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben we je enthousiast gemaakt en is deze baan jou op het lijf geschreven? Twijfel dan niet een solliciteer uiterlijk 14 maart 2021 via  button ‘solliciteren’,

Voor meer informatie of vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Alida de Haas, Hoofd bij Talant Opvoeden en Opgroeien, via telefoonnummer 06-13722065 óf neem contact op met Sjoukje Bos, Gedragskundige, via telefoonnummer 06-25680062.

Let op: de sollicitatiegesprekken staan gepland voor vrijdag 19 maart 2021.