Begeleider B Nachtzorg

Vacaturenummer: v21.0331
Locatie: Drachten

Ben jij een zelfstandige en ervaren Begeleider B? En wil jij het vertrouwde gezicht voor onze cliënten worden in de nacht?

Binnen de afdeling nachtzorg van Talant zijn wij voor locaties in Drachten, voor 20-24 uur, op zoek naar een Begeleider B Nachtzorg.

Waar ga je werken?
Deze vacature is bij de Nachtzorg in Drachten die onderdeel uitmaakt van de medische dienst. Op de groepen van Kind&Gezin (K&G) De Lanen, De Hoven en De Wouden wordt nachtzorg verleend door de vaste nachtdienst. Tijdens de nacht zit je dan ook alleen op locatie en ben je het aanspreekpunt voor de kinderen en jongeren. Op het terrein in Drachten zijn tijdens een dienst nog 4 medewerkers aanwezig. Indien nodig kan de hulp van deze collega’s worden ingeroepen.

Verder rouleer je diensten met nog 5 andere medewerkers, dit betekent dat je ook diensten draait op de andere nachtdienstlocaties zoals De Velden. Op de locatie K&G betreft het voornamelijk zorg aan kinderen en jeugd met een ZZP 6. Voor de overige locaties betreft de zorg van cliënten met ZZP 4 of hoger die 24 uur ondersteuning krijgen. Je krijgt op deze manier te maken met een brede doelgroep, waaronder intensieve begeleiding aangaande gedrag, ernstig meervoudige beperkingen en cliënten met psychiatrische problematiek.

Goed om te weten!
Nachtzorg is een unieke vorm van zorg en kenmerkt zich vooral door de veelzijdigheid. Ook heb je in de nacht voldoende tijd om aandacht te geven aan de zorgvraag van de cliënt. De visie van Nachtzorg is gericht op 'een goede nachtrust'. Hebben we je al nieuwsgierig gemaakt?

Wat ga je doen?
Jij bent het vertrouwde 'gezicht' in de nacht voor onze cliënten. Je geeft op zelfstandige, sensitieve en klantgerichte wijze uitvoering aan de zorg en dienstverlening aan cliënten bij zorgvragen in de nacht. Je krijgt te maken met een brede doelgroep, waaronder intensieve begeleiding ten aanzien van gedrag, ernstig meervoudige beperkingen en cliënten met psychiatrische problematiek. Hierdoor zijn de zorgvragen in de nacht divers, wat maakt dat je goed moet kunnen schakelen. Verder behoren de volgende werkzaamheden tot de functie:
• Wondverzorging, geruststellen en verschonen van cliënten;
• Wisselliggingen en begeleiden bij laatste levensfase;
• Zorgdragen voor een goede overdracht naar dagdienst, nachtdienst en zorgcentrale;
• Overleg met persoonlijk begeleiders van de locaties over de zorg in de nacht;
• Afstemming met zorg en andere disciplines bij afbouw M&M;
• Administratieve taken.

De werktijden zijn van 22.15 uur – 07.15 uur.

Wat vragen wij van jou?
Ten eerste is werken in de nacht voor jou geen probleem! Verder zijn wij op zoek naar een collega die de behoeften van anderen onderkent en rekening houdt met de invloed van eigen gedrag op anderen. Doordat je rust uitstraalt en helder en duidelijk communiceert kan jij cliënten goed ondersteunen bij de zorgvraag. Jij bent namelijk het geruststellende 'gezicht' in de nacht voor onze cliënten. Je durft hierbij ook daadkrachtig en zelfstandig te handelen. Daarnaast ben je communicatief vaardig en kun je goed in teamverband werken. Overige functie eisen:
• Een afgeronde zorgopleiding op mbo niveau 4;
• Kennis van medicatie toedienen, autisme, epilepsie, IBG en EMB cliënten;
• BHV geschoold en weerbaarheidstraining gevolgd of bereid dit te doen;
• Affiniteit met kinderen en jeugd.

Wat bieden wij jou?
Een mooie en uitdagende baan als Begeleider B Nachtzorg. Met veel afwisseling door de uiteenlopende zorgvragen die er bij deze cliënten kunnen voorkomen. Verder:
• Salaris FWG 40 gehandicaptenzorg (inschaling afhankelijk van ervaring, max. 2993,- o.b.v. 36 uur);
• Een jaarcontract voor 20-24 uur per week, met intentie tot verlenging naar onbepaalde tijd;
• Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
• Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
• Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
• Werken voor een grote zorgorganisatie met talloze doorgroeimogelijkheden binnen o.a. Talant, Meriant, Reik en Wil;
• Zelf kiezen uit (fiscale) arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement, sportkleding en Friends & Family korting bij Vodafone;
• Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
• Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met 19 september 2021 via deze link en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de vacature kun je contact opnemen met Petra Poppe, leidinggevende Nachtzorg Drachten, via telefoonnummer 06-20769453.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald! Daarnaast kan een assessment onderdeel uitmaken van het proces.