Begeleider B

 Begeleider B

Vacaturenummer: v21.0057
Locatie: Ieleane 15, Stiens

Heb jij ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg? En wil jij met jouw kennis een team in ontwikkeling komen versterken?

Talant is voor de locatie Ieleane 15 in Stiens op zoek naar een ervaren en bevlogen Begeleider B.

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Talant. Binnen Talant wordt zorg en ondersteuning geboden aan mensen met een grote mate van kwetsbaarheid en een verstandelijke beperking. Zij kunnen dag en nacht een beroep doen op Talant om hen te helpen hun leven te leiden, op hun plek in de samenleving.

Op de locatie Ieleane 15 in Stiens wonen 9 cliënten met een verstandelijke beperking, bestaande uit moeilijk verstaanbaar gedrag, stoornissen op het gebied van hechtingsproblematiek en/of autisme en aanverwante psychiatrische problematiek. Het niveau van de cliënten loopt van ernstig verstandelijk beperkt tot matig verstandelijk beperkt. Elke cliënt heeft een eigen ondersteuningsvraag- en begeleidingsstijl, maar de begeleiding is altijd gericht op het ontwikkelen en stimuleren naar zoveel mogelijk zelfstandigheid en/of het in stand houden van de huidige mogelijkheden. We gaan uit van kunnen en aankunnen en bevorderen de professionele hechtingsrelatie door een zinvol en gevarieerd programma te bieden. Het team op Ieleane 15 is te omschrijven als warm en hecht, tegelijkertijd heel erg in ontwikkeling door het doorstromen van enkele collega’s. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, eigen inbreng en zelfstandigheid waarbij de uitdaging is om dit binnen professionele kaders te doen. Er is gestart met het implementeren van de BRAVO methode en door middel van een ontwikkelplan wordt er gewerkt aan het maken van een kwaliteitsslag. Hier ligt dus een mooie uitdaging!

Wat ga je doen?
Als ervaren begeleider B zorg je samen met je collega’s voor de begeleiding, behandeling en ondersteuning van onze cliënten conform de uitgangspunten van het BRAVO begeleidingsmodel. Dit doe je door vanuit het dagprogramma vertrouwen te geven en samen met de cliënt de dag door te gaan. Je ondersteunt de behandelaar en het hoofd van de locatie en levert een bijdrage aan het opstellen, uitvoeren en bewaken van de behandelplannen. Ook ben je het aanspreekpunt voor onder andere verwanten en behandelaars van de cliënten en werk je nauw samen met verschillende disciplines. Tot slot kom jij met initiatieven en aanbevelingen voor het verbeteren van de zorg voor deze kwetsbare doelgroep. Werkzaamheden die verder bij deze functie horen zijn:

 • Zorgen voor een zinvol en gevarieerd dagprogramma;
 • Opstellen van de rapportage’s gericht op het behandelplan en dagelijkse overdracht;
 • Actief deelnemen aan overleggen met het team en eventueel met externe instanties.

Wat vragen wij van jou?
Je bent een teamspeler en in staat om team overstijgend te denken. Lastige situaties ga jij niet uit de weg en je beschikt over doorzettingsvermogen en creativiteit. Je hebt lef en durf, maar ook het vermogen om je kwetsbaar op te stellen. Daarnaast ben je in staat om een professionele hechtingsrelatie aan te gaan met de cliënt en methodisch te werken. Verder zoeken wij een collega die een gezonde dosis humor mee brengt, kan reflecteren en relativeren en die sensitief en responsief is. Verder vragen wij van jou dat je in het bezit bent van:

 • Een afgeronde zorgopleiding op minimaal mbo-niveau 4;
 • Ervaring als begeleider in de gehandicaptenzorg;
 • Aantoonbare ervaring met methodisch werken.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze vragen wij uiteraard voor je aan!

Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in een team met collega’s die met bevlogenheid hun werk doen. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, eigen inbreng en zelfstandigheid. Omdat je in de zorg nooit uitgeleerd bent, zorgen wij er met ons interne scholingsprogramma voor dat je kennis en vaardigheden up-to-date blijven en dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarnaast ontvang je:

 • Salaris volgens de cao gehandicaptenzorg, FWG 40;
 • Een dienstverband voor 24 tot 28 uur per week;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15%;
 • Onregelmatigheidstoeslag als je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend werkt;
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren bij je werk;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?

Hebben we je enthousiast gemaakt en wil je solliciteren? Leuk! We zien graag je reactie tegemoet. Solliciteren kan tot en met 7 maart 2021 via button ‘solliciteren’.

Heb je vragen over deze functie? Dan kun je contact opnemen met Klaske Faber, hoofd van deze locatie, via telefoonnummer 06-11658774.

Belangrijke datum: sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 11 maart 2021.