Begeleider B

Begeleider B

Vacaturenummer: v21.0055
Locatie: Molenerf 114 te Buitenpost

Ben jij betrokken bij je werk maar wel zelfstandig? En wil je bijdragen aan onze wens tot het leveren van persoonlijke zorg voor onze cliënten?

Talant is voor locatie Molenerf 114 te Buitenpost op zoek naar een enthousiaste Begeleider B.

Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, Baanplus, Support&Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij Talant. Binnen Talant wordt zorg en ondersteuning geboden aan mensen met een grote mate van kwetsbaarheid en een verstandelijke beperking. Zij kunnen dag en nacht een beroep doen op Talant om hen te helpen hun leven te leiden, op hun plek in de samenleving.

Door nieuwbouw op locatie Molenerf te Buitenpost is er de mogelijkheid ontstaan tot uitbreiding van het aantal cliënten. Dit is de reden dat wij opzoek zijn naar een B begeleider.
Binnen Molenerf geven we begeleiding en zorg aan 36 cliënten verdeeld over drie verschillende teams. Voor de teams ligt de uitdaging op verschillende terreinen. Een zorg team, een team dat veelal begeleiding geeft en een team waar veel cliënten vallen onder de GGZ zorg. Voor dat laatst genoemde team werkt zoeken wij een betrokken collega.

Binnen Molenerf wonen cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking. Deze vacature is speciaal gericht op diegene die affiniteit heeft met cliënten met GGZ problematiek. Je gaat vooral begeleiding bieden aan cliënten die heel zelfstandig zijn, maar wel een duidelijke behoefte hebben aan structuur en duidelijkheid. Dit moet jij ze bieden door te doen wat je zegt en zeggen wat je doet! Alle cliënten aan het Molenerf hebben hun eigen appartement. Daarnaast is er een steunpunt en een grote gezamenlijke woonkamer om samen te komen.

De locatie Molenerf bestaat uit twee delen, een nieuwbouwdeel en verder op in de wijk (ca.200 meter verder) zijn nog tien appartementen waar ook begeleiding wordt gegeven, beide locaties vallen onder de WLZ zorg. Leuk om te weten: de locatie heeft een binnentuin die komend voorjaar aangelegd wordt met mooie planten of kruiden.

Wat ga je doen?
Jij draagt als begeleider B positief bij in de begeleiding en ondersteuning van de cliënt. Dit is het doel waar wij ons dagelijks 100% voor inzetten. Er wordt geprobeerd de wens van de cliënt zo goed mogelijk vorm te geven door de cliënt te plaatsen in het voor hem/haar juiste aanbod, zodat de cliënt zich verder kan ontwikkelen. We zoeken iemand die het vaste team met enthousiasme en vol plezier wil aanvullen. Doordat het een klein team is zijn de lijnen kort en is flexibiliteit onmisbaar. Je werkt alle diensten en denkt mee in complexe situaties. Daarnaast vallen onder je verantwoordelijkheden:

 • Tijdens je werkdag sta je nauw in contact met je collega’s en denken jullie in mogelijkheden die passen bij de ontwikkeling van de cliënten;
 • Opstellen van een passend activiteitenprogramma per cliënt.
 • Opstellen van de rapportages gericht op het behandelplan en dagelijkse overdracht;
 • Je onderhoudt contact met de naasten van onze clienten;
 • Actief deelnemen aan teambesprekingen en verschillende werkgroepen, eventueel met externe partijen;
 • Meebrengen van expertise, kennis en deze delen met collega’s.

Wat vragen wij van jou?
Wij zoeken een zelfstandige begeleider B met een krachtige persoonlijkheid die zijn/haar mening durft te geven en feedback geeft en ontvangt. Een doorzetter die bewust kiest voor deze uitdagende, maar zeer gewaardeerde rol. Je bent enthousiast, leergierig en wil ook graag een steentje bijdragen binnen de processen. Dit, zodat jij onderdeel wordt van een team, dat elkaar op een efficiëntemanier kan ondersteunen en coachen bij de methodische behandeling van onze bijzondere cliënten. Ook is het belangrijk dat je overstijgend kunt denken, stevig in je schoenen staat en dat je een open mindset hebt. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde zorgopleiding op mbo niveau 4;
 • Affiniteit met GGZ cliënten.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is een voorwaarde voor benoeming, deze vragen wij uiteraard voor jou aan!

Wat bieden wij jou?
Je gaat werken in een team wat gewent is om goed met elkaar samen te werken, zowel de A als B begeleiders pakken de taken verdeeld op. Je maakt onderdeel uit van een groter geheel onder andere de nieuwbouw. Verder bieden wij jou:

 • Salaris volgens de cao-gehandicaptenzorg: FWG 40 begeleider B;
 • Een contract voor 24 uur per week;
 • Per juni 2021 een structurele loonsverhoging van 3,15%;
 • Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Onregelmatigheidstoeslag als je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend werkt;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Zelf kiezen uit voordelige fiscale arbeidsvoorwaarden, zoals: fietsplan, sportabonnement en sportkleding;
 • Friends & Family korting bij een nieuw telefoonabonnement van Vodafone;
 • Met het oog op de toekomst, een pensioenregeling via PFZW;
 • Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen;
 • Collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Esther Blaauw, hoofd Wonen Talant, telefoonnummer 06 - 52 40 64 47.

Herken jij jezelf in bovenstaande profiel? Aarzel dan niet en reageer direct! Reageren kan tot en met 3 maart via button 'solliciteren'.

Belangrijke datum: 17 maart 2021 vinden de sollicitatiegesprekken plaats.