Adviseur HR Development

Vacaturenummer: v21.0349
Locatie: Trambaan 10, Heerenveen

De functie
Ben jij op de hoogte van de opleidingen in de zorg? En wil jij jouw kennis en expertise hierover inzetten om verder vorm te geven aan aan onze interne scholingsmogelijkheden?

Wij zijn, in verband met zwangerschapsverlof, voor het team HR Development bij Alliade in Heerenveen op zoek naar een gedreven:

                                                  Adviseur HR Development

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade bestaat uit verschillende zorgonderdelen: Talant, Meriant, Reik, Wil, BaanPlus, OuderenPsychiatrieFriesland en Alliade Opvoeden & Opgroeien. De vacature is bij Alliade binnen de afdeling HR die uit een 5-tal subafdelingen bestaat; Recruitment, HR-services, HR-advies, Vitaliteit, inzetbaarheid en Arbo en HR development. Jij wordt onderdeel van het team HR development dat bestaat uit 5 adviseurs HR Development, 5 praktijkopleiders, 5 trainers, 1 LMS beheerder en een senior coördinator HRD.

Momenteel is Alliade volop in ontwikkeling, er is veel beweging en ambitie om de best mogelijke zorg te bieden voor onze cliënten. Het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en het creëren van een lerende cultuur (continu verbeteren) is een belangrijk speerpunt binnen Alliade. De afdeling HR Development geeft mede vorm en uitvoering aan dit beleid. Gezamenlijk wordt alles geregeld als het om opleiding en deskundigheidsbevordering gaat, wat resulteert in het verbeteren van de kwaliteit van zorg én de ontwikkeling van onze medewerkers. Om een stevige basis neer te kunnen zetten, zoeken we een nieuwe collega die ons team kan aanvullen.

Wat ga je doen?
Als Adviseur HR Development geef je advies over (organisatie-)ontwikkelingsvraagstukken en opleidingsvragen. Bijvoorbeeld over de opleidingsmogelijkheden die al beschikbaar zijn of in de toekomst ontwikkeld moeten worden. Als adviseur geef je gevraagd en ongevraagd advies en doe je behoefteonderzoek om vanuit daar de benodigde opleidingen, cursussen en trainingen aan te kunnen bieden. Dit kan zijn voor zowel voor de leidinggevenden, de directie of de Raad van Bestuur. Tevens draag je bij aan de totstandkoming van de opleidingsplannen voor verschillende bedrijfsonderdelen, waarbij je ook de zorg draagt voor de realisatie. Verdere verantwoordelijkheden binnen deze functie zijn:
* Evalueren en (door)ontwikkelen of inkopen van opleidingsaanbod dat past bij de behoefte van de organisatie;
* Kwaliteits- en voortgangsbewaking van de in te zetten opleidingen, cursussen en trainingen;
* Geven van advies gerelateerd aan opleidings- en ontwikkelingsvraagstukken;
* Deelnemen of leidinggeven aan projecten die passen bij het ontwikkelen van medewerkers;
* Zorgen voor een up-to-date leeraanbod in het leermanagementsysteem (Netdimensions).

Wat vragen wij van jou?
Je bent een kritische, doortastende en proactieve collega met een goede dosis organisatiesensitiviteit! Jij bent de schakel tussen de opleiding en de organisatie. Hierbij wordt een beroep gedaan op jouw kwaliteiten m.b.t. het creëren van draagvlak en het om kunnen gaan met verschillende belangen. Verder is het belangrijk dat je een klantgerichte instelling hebt en over een groot aanpassingsvermogen beschikt. Verder vragen wij:
* Minimaal een afgeronde relevante hbo-opleiding, zoals opleidings- of onderwijskunde;
* Ervaring in het ontwikkelen van leerprogramma’s;
* Kennis van wet en regelgeving en de actuele ontwikkelingen in de zorg;
* Affiniteit met de zorg is een pré.

Wat bieden wij jou?
De mogelijkheid om je kennis en expertise in te zetten om het leren en ontwikkelen binnen een grote zorgorganisatie verder te brengen. En dat binnen een enthousiast en gedreven HRD team! Deze functie biedt je daarnaast de kans om je in de volle breedte van het HRD vak te ontwikkelen, want opleiden, bij- en nascholing en ontwikkelen staat hoog op de agenda binnen Alliade. Daarnaast bieden wij jou ook nog:
* Salaris conform de cao-gehandicaptenzorg, FWG 55 (inschaling op basis van ervaring, met een max. van € 4.211,- bruto o.b.v. 36 uur);
* Een tijdelijk contract voor 6 maanden, voor 28 uur per week;
* Naast vakantietoeslag ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%;
* Trainingen, cursussen en scholing op onze kosten;
* Reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding;
* Een aantrekkelijke pensioenregeling via PFZW;
* Kortingen op diverse collectiviteitverzekeringen en een collectieve inkomensverzekering arbeidsongeschiktheid.

Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Hebben wij je enthousiast gemaakt? Reageren kan tot en met 3 oktober 2021 via de onderstaande button 'solliciteren' en we nemen snel contact met je op!

Voor meer informatie of vragen over de functie kun je contact opnemen met Marieke Snijder, senior coördinator HR Development, via telefoonnummer 06-15482974. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Yannick Willemsma, Corporate Recruiter, via y.willemsma@alliade.nl.

Graag willen wij je alvast laten weten dat wij de sollicitatiegesprekken hebben gepland op: 7 oktober 2021.

Een geldige Verklaring omtrent Gedrag is verplicht en een voorwaarde voor benoeming: deze wordt door ons aangevraagd en betaald!