Docent Infra

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Docent Infra (0,6–1 fte)
Locatie Admiraal de Ruyterlaan te Groningen 

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven vakman met ruime ervaring in maatwerk, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied! 

Wat ga je doen?

 • Je werkt samen met een klein team aan een didactische en onderwijskundige leeromgeving;
 • Je levert een bijdrage aan zowel het examineringsproces als de kwaliteitszorg;
 • Je bent in staat om contacten te onderhouden en aan te gaan met verschillende personen en instanties. Denk hierbij aan ouders, docenten, praktijkbegeleiders, uitvoerders, aannemers en maatschappelijke hulpverleners;
 • Je bent in staat om studenten te motiveren en te coachen tot een optimale leerprestatie;
 • Naast het vaktechnische ben je in staat op lessen burgerschap, loopbaan en rekenen te verzorgen;
 • Je levert een bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden. 

Je geeft les aan één of meerdere van onderstaande opleidingen:

 • Niveau 2 Opperman bestratingen en vakman gww (o.a. bestratingen, rioleringen, huisaansluitingen uitzetten en maatvoeren)
 • Niveau 3 Allround straatmaker en vakman gww (o.a. bestratingen, rioleringen, huisaansluitingen uitzetten en maatvoeren)
 • Niveau 4 Middenkaderfunctionaris Infratechniek (o.a. landmeten, verkeerskunde, weg- en waterbouw, rioleringstechniek, materialenleer, milieutechniek, rekenen, vaktekenen) 

Wat breng je mee?

 • Minimaal in het bezit van een niveau 3 of niveau 4 opleiding Infra;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als leidinggevende of uitvoerder bij een middelgroot of groot bedrijf in de infra;
 • Je hebt een lesbevoegdheid of je bent bereid een lesbevoegdheid te behalen;
 • Creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen. 

Wat kun je van ons verwachten?

 • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten);
 • Je ontvangt een contract van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4.359,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO). 

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan via de mail contact op met Lammert Postma, opleidingsmanager, e-mail: l.postma@alfa-college.nl.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 28 juni 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl. 

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.