Docent Economie, rekenen en Microsoft Office

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst.

Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen.

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak.

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou!

Docent Economie, rekenen en Microsoft Office (0,7 fte)  Locatie Boumaboulevard Groningen

Herken jij je in het volgende?

Jij bent een enthousiaste en gedreven docent met ruime ervaring in maatwerk, die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen de realistische beroepspraktijk en het mbo onderwijs. Daarbij ben je vooruitstrevend en ontwikkel je nieuwe lesmethodes. Je beschikt over een grote mate van betrokkenheid bij onze studenten, je bent namelijk ook coach van een klas. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied!

Wat ga je doen?

 • het verzorgen van lessen economie, rekenen en computervaardigheden binnen onze administratieve opleidingen richting secretarieel niveau 3/4;
 • het ontwerpen van lesmateriaal en organiseren van projecten;
 • je levert een bijdrage aan zowel het examineringsproces als de kwaliteitszorg;
 • je levert een bijdrage aan buitenschoolse activiteiten en diverse contactavonden.

Wat breng je mee?

 • minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid, of een relevant hbo-diploma en de bereidheid een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te behalen;
 • creativiteit in het stimuleren van leerprocessen;
 • aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?

In deze functie ben je onderdeel van het onderwijsteam administratie niveau 3/4. Dit team bestaat uit een 15-tal enthousiaste en gedreven vakdocenten die elk verantwoordelijk zijn voor hun studenten van aanmelding tot alumni.

Met deze collega’s draag je je steentje bij aan onderwijsontwikkeling en examinering binnen jouw expertise. Samen met al deze collega’s ben je onderdeel van de locatie Boumaboulevard in Groningen. Deze locatie is volop in ontwikkeling om samen met elkaar te leren en onderwijs (nog) beter en mooier te maken!

Wat kun je van ons verwachten?

 • wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten;
 • voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen;
 • om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik;
 • we keren een 13e maand uit, je kunt gebruik maken van een fiets- en sportregeling, er zijn collectieve verzekeringen, je kunt deelnemen aan ons Fit for Life programma;
 • je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging of een vaste aanstelling met een salaris met een maximum van € 4218,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Leonie Harleman, opleidingsmanager Zakelijke dienstverlening, e-mail la.harleman@alfa-college.nl

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 6 juli 2020 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl.

De gesprekken vinden plaats op woensdag 8 juli a.s.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat het sollicitatiegesprek omgezet wordt in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.