Docent Economie

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten wij ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent. 

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Wil jij samen met ons vormgeven aan de toekomst van circa 14.500 studenten? En spreken onze kernwaarden verbinden, vertrouwen en ondernemen jou aan? Dan zoeken we jou! 

Wij hebben per direct een vacature voor een; 

Docent Economie (totaal 0,6 fte – 0,8 fte)
Standplaats: Boumaboulevard, Groningen

Wat ga je doen?

Als docent economie ga je aan de slag voor onze opleiding binnen het vakgebied mbo Recht. Je komt terecht in een leuk team, bestaande uit een negen mensen die veel ervaring hebben in het werkveld en veelal academisch opgeleid zijn. Het is een team met veel structuur, maar waar ook veel gelachen wordt. Er wordt open en direct gecommuniceerd, men vertrouwt op elkaars expertise en heeft veel (eigen) verantwoordelijkheid.

Je zult veel contact hebben met studenten, met veel ruimte voor studieloopbaanbegeleiding, zodat je zult merken dat geen dag hetzelfde is. Je studenten volgen allen een studie op niveau vier, waarbij je het merendeel opleidt om door te stromen naar het hbo. Het betreft een hele leuke studentenpopulatie die zich vooral kenmerkt door een positieve, maar soms ook kritische houding. De studenten zijn veelal mondig en betrokken, waarbij je uitgedaagd wordt ‘het waarom’ goed uit te leggen.

Afhankelijk van je ervaring zal je eerst voornamelijk bezig zijn met coaching, stagebegeleiding en lessen Economie. Je kunt hierbij denken aan vakken financieel management en financieel rekenen. We leren je graag kennen en zorgen dat je lessen gaat geven die bij je passen. Het wordt ook erg gewaardeerd als je je eigen draai aan de lessen kan geven. Op termijn krijg je de mogelijkheid meer vakoverstijgend bezig te zijn, zodat je gaat innoveren en deel uit gaat maken van projectgroepen. Hierbij willen we graag dat je gaat meebouwen aan een vernieuwde opleiding. Je zult in deze functie ook veel samenwerken met collega’s binnen de locatie Boumaboulevard, vooral met de teams van Business Administration en Office & Management Support.

Wat breng je mee?

  • minimaal een relevante HBO opleiding, bij voorkeur een WO opleiding;
  • bij voorkeur een lesbevoegdheid, anders de bereidheid deze te halen;
  • kennis en ervaring vanuit een relevante beroepspraktijk en een netwerk in de regio;
  • creativiteit in het stimuleren van leerprocessen, enthousiasme over kennisoverdracht;
  • coachende vaardigheden, probleemoplossend vermogen en bij voorkeur humor.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten.
  • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen docentbegeleider toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen.
  • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten).
  • Je ontvangt van ons in eerste instantie een contract voor de duur van het schooljaar, met de mogelijkheid tot verlenging, met een salaris met een maximum van € 4.615,- bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB, CAO MBO).

Lijkt het je wat?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Adrie Oosterhof, Opleidingsmanager, via 06-23958435.

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag voor 5 december via het online sollicitatieformulier op onze site: Vacature Docent economie - Docent Economie - Werken bij (alfa-college.nl)

Hou alvast een gaatje in je agenda voor de gesprekken op 13 december.

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.