Docent Burgerschap

Samen ondernemend leren! 

Samen met onze partners in de regio leiden wij onze studenten op tot goede vakmensen, tot maatschappelijk betrokken burgers, maar vooral tot mensen die weten wie ze zijn en wat ze kunnen. Dit doen we bij voorkeur in een praktische leeromgeving, waar we samen onze studenten opleiden voor de beroepen van de toekomst. Met ons onderwijs bieden wij oplossingen voor betekenisvolle vraagstukken in de samenleving, bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid of vitaliteit. Samen met onze studenten zetten we ons in voor een betere wereld. Hierin zijn we goed en streven we naar excellent.

We zijn trots op de sfeer en de begeleiding van de studenten in ons ROC. Studenten kiezen bewust voor het Alfa-college omdat ze zich door die sfeer en begeleiding thuis én gezien voelen. 

Het gaat bij ons niet alleen om het leren van onze student. Ook je eigen leren als medewerker staat centraal: samen ondernemend leren, van en met elkaar. Wij vinden het belangrijk dat jij je voortdurend ontwikkelt, vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. 

Docent Burgerschap (0,8 -1,0 fte)  Locatie Hoogeveen 

Herken jij je in het volgende?  

Jij verzorgt onderwijsactiviteiten m.b.t. burgerschap voor de opleidingen; Dienstverlenende Beroepen, Assisterende Gezondheidszorg, Uniform Beroepen en de Business School. Jij bent een enthousiaste en gedreven professional die onze studenten op het puntje van hun stoel krijgt. Jouw kennis en kunde over de actuele beroepspraktijk zijn voor onze studenten erg interessant. Jij krijgt energie van het zoeken naar verbindingen tussen het werkveld en het mbo onderwijs. Kortom, je bent een echte aanpakker én ondernemer binnen je eigen vakgebied! 

Wat breng je mee? 

  • Minimaal een tweedegraads onderwijsbevoegdheid; 
  • Ervaring in het onderwijs aan niveau 2 studenten is een pré;
  • Creativiteit in het stimuleren van leerprocessen; 
  • Aantoonbaar coachende vaardigheden en een probleemoplossend vermogen;
  • Zorg achtergrond is een pré. 

Wat kun je van ons verwachten? 

  • Wij bieden jou een veelzijdige en uitdagende baan, met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling. Zo krijg je bijvoorbeeld de mogelijkheid om opleidingen en online trainingen te volgen via onze eigen opleidingsacademie of daarbuiten; 
  • Voor (startende) docenten hebben wij een uitgebreid introductieprogramma waarin je jouw eigen ‘buddy’ toegewezen krijgt en diverse intervisiebijeenkomsten met andere nieuwe collega’s kunt bijwonen; 
  • Om goed te kunnen werken ontvang je een laptop en simkaart voor zakelijk gebruik; 
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. een 13e maand, fiets- en sportregelingen, bijdrage op je aanvullende ziektekostenverzekering en uitruil reiskosten);
  • Je ontvangt van ons een contract voor bepaalde tijd en een salaris met een maximum van € 4359,00 bruto per maand bij een fulltime benoeming (schaal LB CAO MBO). 

Lijkt het je wat? 

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan telefonisch contact op met Winfred Voorstok, opleidingsmanager, telefoonnummer: 06-12068597. 

Je sollicitatiebrief met curriculum vitae ontvangen wij graag vóór 17 juni 2021 via het online sollicitatieformulier op onze website www.alfa-college.nl. 

Wil je meer weten over onze strategische koers? Neem dan snel een kijkje op: www.samenondernemendleren.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.