Impactadviseur en projectleider

Met ons jonge en enthousiaste team zijn wij op zoek naar een collega om ons te helpen de positieve impact van organisaties te vergroten!

Wij zijn Alexander Impact

Alexander Impact helpt organisaties met het meten en verbeteren van hun social impact én hun impact op de planeet.
Wij zijn specialist in impactstrategie, impact meten en impactcommunicatie. Met een team van adviseurs en -onderzoekers met uiteenlopende achtergronden helpen we organisaties om in kaart te brengen welke impact zij maken en hoe ze hun impact kunnen verbeteren. Dat doen we door inhoud en een pragmatische werkwijze effectief met elkaar te combineren. En dat willen we samen met jou doen!

Wat ga jij doen?

Als impactadviseur en projectleider ben je verantwoordelijk voor verschillende advies- en onderzoekstrajecten. Denk aan trajecten voor overheden, grote en middelgrote bedrijven, non-profit organisaties en sociaal ondernemingen. Hierbij ben jij contactpersoon voor de klant, voer jij onderzoek uit samen met jouw projectteam, bewaak je de voortgang van projecten en adviseer je de klant.
Als projectleider heb je verschillende onderzoeks- en adviestrajecten onder jouw hoede. Jij bent het gezicht naar de klant, en bent verantwoordelijk voor een goed proces en eindresultaat. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van benodigd onderzoek. In de uitvoering werk je altijd samen met één of meerdere collega’s in jouw projectgroep. Collega’s zijn bijvoorbeeld betrokken bij het opstellen van een onderzoeksplan, het ondersteunen in onderzoeksuitvoering of het uitwerken van adviezen.

Als adviseur help je organisaties om hun impact te verbeteren. Jij bent degene die strategiesessies leidt met klanten, scherp en kritisch doorvraagt, en de klant begeleidt in het verbeteren van hun impact. Om de goede informatie boven tafel te krijgen zal je zelf ook onderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld in de vorm van het doen van interviews en het analyseren van data. Dit om jouw advies onderbouwd aan de klant over te brengen, en de klant vervolgens te helpen bij de implementatie.

Voorbeelden van projecten waar jij aan zou kunnen werken:

 • Een grote MKB-onderneming begeleiden om te komen tot een sterk onderbouwd en aantrekkelijk vormgegeven Sustainability Report.
 • Een onderzoeksteam leiden om de social impact inzichtelijk te maken van een overheidsproject rondom preventie van uitval van jongeren van school.
 • Het leiden van een impactstrategiesessie met het management van een kleine onderneming om tot een duurzaamheidsstrategie te komen
 • Het in kaart brengen van de CO2-footprint van een onderneming en concreet adviseren hoe deze te verkleinen.

Binnen het team van Alexander Impact krijg je veel ruimte voor eigen ideeën en om werkzaamheden op te pakken die passen bij de ontwikkeling of verdieping die jij zoekt. Binnen projecten werk je altijd nauw samen met collega’s, zodat we van elkaars kennis en expertise gebruik kunnen maken. Ook ben je nauw betrokken bij de ontwikkeling en innovatie van onze dienstverlening.

We werken gezamenlijk op een kantoor in de binnenstad van Groningen, en er is ruimte om je eigen werktijden in te delen of (deels) thuis te werken.

Wie wij zoeken

Een positief kritisch, integer, en gedreven persoon met hart voor maatschappelijke vraagstukken en duurzaamheid. Je werkt graag in een team, je bent proactief en je loopt niet weg voor het leiden van een (project)groep. Hierbij ben je niet bang om kritische vragen te stellen, ook al kan dat lastig zijn voor de klant. Nieuwsgierigheid en een brede interesse helpen jou om projecten en organisaties te begrijpen en de impact ervan te vergroten.

Wij zoeken altijd het spreekwoordelijke schaap met vijf poten. Maar: mocht je er slechts vier hebben, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom te reageren. We zijn benieuwd wat jij wilt betekenen voor ons en onze klanten! Wat wij zoeken in onze nieuwe collega:

 • Affiniteit met maatschappelijke vraagstukken en duurzaamheid
 • Expertise en ambitie in advisering en projectleiding; bij voorkeur 2+ jaar relevante werkervaring
 • HBO- of WO-denk- en werkniveau
 • In staat zelfstandig projecten te leiden en groepssessies te begeleiden
 • Kritisch, zelfredzaam en proactief
 • Communicatief vaardig in woord en geschrift

Wat wij bieden

 • De kans om uiteenlopende en interessante organisaties te helpen hun positieve impact te vergroten. Werk dat ertoe doet en waarmee je mensen en organisaties helpt!
 • Leuk, uitdagend en afwisselend werk. Met veel ruimte voor eigen inbreng en invloed op het werk dat je doet.
 • Veel ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Salaris afhankelijk van werkervaring en expertise €2.850 - €3.500 (o.b.v. fulltime)
 • Een sterk, gezellig en jong team.
 • Pensioenopbouw.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden met onder meer: een gezonde lunch op kantoor, opleidingsbudget, 27 vakantiedagen (o.b.v. fulltime), teamuitjes, flexibel je werk indelen en een laptop van het werk.
 • Een gave werkplek in het centrum van Groningen in een dynamische omgeving.

In gesprek?

Help jij ons mee de impact van organisaties te vergroten, en ons team te versterken? Stuur ons dan snel jouw motivatie en CV via en wie weet werken wij binnenkort samen!
Solliciteren kan t/m vrijdag 7 april 2023. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de tweede helft van april.