Vaktherapeut Beeldend

Over de functie

Door middel van beeldende therapie lever jij een bijdrage aan de observatie, diagnostiek en vooral behandeling van de cliënt. Dit doe je individueel, in klein groepsverband of met het gezin in samenwerking met een systeemtherapeut. Je stelt op basis van de behandelplannen het deelplan op en voert deze uit. Je werkt individueel met kinderen, maar ook met ouders én kind. Een belangrijk deel van je caseload zijn kinderen met hechtings- en trauma gerelateerde problematiek.

Je gaat aan de slag op de polikliniek in Emmen. In Emmen werken meerdere teams van ongeveer 14 professionals met elkaar samen. Als vaktherapeut word je verbonden aan één team, dit is je kernteam. De kinderen die je gaat behandelen komen uit alle teams. De locatie heeft verschillende zorglijnen, waarin meerdere disciplines samenwerken om de best mogelijke hulp te bieden, gebaseerd op kennis en wetenschappelijke inzichten. Het kan bijvoorbeeld gaan om gedragstherapie, EMDR, vaktherapie, gezinstherapie of ouderbegeleiding. De vorm waarin we die interventies aanbieden wisselt: in een groep of individueel, thuis of op één van onze locaties, op school, online of in een gecombineerde vorm. Onze diagnostiek en behandeling wordt multidisciplinair vormgeven.

Binnen Accare is er een Accare-brede vakgroep vaktherapie, vertegenwoordigd met alle disciplines uit de vaktherapie. Deze groep komt een twee keer per jaar samen, één keer digitaal en één keer face to face. Met elkaar worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van vaktherapie gedeeld, maar worden ook organisatorische zaken besproken. Daarnaast hebben de vaktherapeuten vanuit de regio Drenthe in een aantal digitale vergadermomenten per jaar ook onderling contact.

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding vaktherapie Beeldend.
  • Je bent bekend met Affectregulerende Vaktherapie (ArVT).
  • Je hebt ervaring in de kinder-en jeugpsychiatrie en bent bekend met complexe problematiek.
  • Je vindt het leuk om verantwoordelijkheid te dragen en weet goed hoe je ouders kunt betrekken bij de behandeling van hun kind. Ook kun je goed uitleggen wat je vak precies inhoudt.
  • Je werkt zelfstandig waarbij je ook overstijgend kunt kijken naar de gegeven behandeling.

Wat bieden wij jou?

  • Een salaris tussen de €2.527,- en €3.981,-, o.b.v. 36 uur per week, volgens CAO GGZ FWG 50;
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd; Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 23 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week);
  • Aandacht voor balans en vitaliteit. We hebben bijvoorbeeld een fietsplan, bedrijfsfitness en een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36 uur) dat kan worden ingezet voor een opleiding, verlof of extra salaris.

Over Accare

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in de vertrouwde omgeving en werken nauw samen met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen.

Solliciteren

Je kunt tot en met zondag 4 juni 2023 uitsluitend via de website solliciteren. De eerste gesprekken zijn gepland op donderdagochtend 15 juni 2023. Wil je aanvullende informatie over de functie? Neem dan contact op met Alida Hielema, directeur behandelzaken regio Drenthe, via het directiesecretariaat: secretariaat.directie.drenthe@accare.nl. Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en worden referenties ingewonnen.