Systeemtherapeut-FACT Jeugd Drenthe

              

Systeemtherapeuten opgelet! Kom jij FACT Jeugd Drenthe versterken met jouw expertise?

FACT Jeugd Drenthe

In het FACT Jeugd team in Drenthe worden menskracht, kennis en middelen vanuit Accare, Ambiq, GGZ Drenthe, Cosis, Yorneo, VNN gebundeld. Hierdoor wordt de hulp en ondersteuning voor de jeugdige en zijn of haar gezin herkenbaar als 1 vorm van ondersteuning aangeboden. De FACT Jeugd teams werken nauw samen met het gezin en het netwerk en kunnen de zorgintensiteit flexibel op- en afschalen. In die flexibiliteit en samenwerking ligt de sleutel naar verbetering van de situatie van de jeugdige en het gezin. De inzet van FACT Jeugd kan opnames en/of overlast voorkomen.

De kinderen en jongeren en hun gezinnen die zich wenden tot dit FACT Jeugd team ondervinden problemen op meerdere leefgebieden. Zij  lopen ernstig vast in hun ontwikkeling en komen er met de reguliere hulpverlening niet goed uit. Er kan sprake zijn van een psychisch probleem, gedragsproblemen, verstandelijke beperking, verslaving en/of gezinsproblematiek. Samen met ouders en de jeugdige doen we wat nodig is om ontwikkeling weer op gang te brengen.

FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment. Het is een flexibele, outreachende vorm van zorg, gericht op de eigen kracht van de jeugdige, het gezin en het sociale netwerk om hen heen. Het FACT Jeugd team is een multidisciplinair team bestaande uit verschillende disciplines. Het team biedt samenhangende hulp op allerlei gebieden: wonen, werk, school, (samen)leven, financiën en psychiatrische problematiek. Binnen het team wordt gewerkt volgens het FACT-model. Bij FACT jeugd wordt er gewerkt met een teamcaseload, het team werkt in hoge mate zelf organiserend.

Wat houdt de functie in?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ondernemende Systeemtherapeut die ons team komt versterken. Als behandelaar binnen het FACT Jeugd team in Drenthe lever je een belangrijke bijdrage aan het (weer) in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen. Je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van het kind en de ouders/verzorgers. Als ambassadeur heb je oog voor de sociale agenda en breng je creativiteit en kwaliteit in de regionale samenwerking.  Daarnaast heb je affiniteit met complexe (gezins)systemen, sociale psychiatrie en gezinsbehandeling. Je kent het systemisch denken en behandelen binnen verschillende psychiatrische problematieken zoals ADHD, gedragsproblemen, stemmingsklachten of klachten na nare gebeurtenissen.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde opleiding tot Systeemtherapeut (NVRG-erkend). Binnen het team heerst er een informele sfeer en vinden ze eigen ontwikkeling belangrijk. Je werkt samen met een enthousiast team van behandelaren. Je kunt zelfstandig beslissingen nemen binnen de context van de multidisciplinaire behandeling. Je hebt de kwaliteit om de verbinding vanuit jouw expertise naar het team te maken.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld volgens de salarisschaal CAO GGZ.

Je bent al in dienst van een van de betrokken moederorganisaties (Accare, Ambiq, GGZ Drenthe, Cosis, Yorneo, VNN), of zal bij een van deze organisaties in dienst komen.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Bort Hartog, Regiomanager Algemene Zaken, telefoonnummer 06-31363553

Solliciteren

Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Floor Grimberg (HR adviseur werving en selectie), telefoonnummer 06-86848479.

Je kunt solliciteren tot en met 1 september via www.zorgpleinnoord.nl of via www.accare.nl/vacatures Gebruik hiervoor uitsluitend onderaan de vacaturetekst de knop ‘solliciteren’. Je krijgt een ontvangstbevestiging per mail.