Psycholoog / orthopedagoog forensische jeugdpsychiatrie

Over de functie

Op de polikliniek in Groningen levert Accare zorg aan kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Binnen de polikliniek zijn meerdere teams werkzaam die elkaar versterken ten gunste van de behandeling van de client. Het team forensische jeugdpsychiatrie (FJP) levert een bijdrage aan het weer in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met psychische problemen en complexe, externaliserende problematiek. Jongeren die bij het FJP-team komen hebben vaak te maken gehad met politie en/of justitie. Ook spelen systeemproblemen vaak een rol, ‘verkeerde vrienden', maar ook intergenerationele problematiek. Door vanaf de start goed onderzoek te verrichten wordt er een helder beeld verkregen van de samenhang in veroorzakende factoren zodat een gedegen behandeladvies kan worden gegeven. Dit is in de regel een vorm van individuele behandeling gecombineerd met systemische behandeling.

Het FJP-team is een nieuw team in Groningen, bestaande uit 9 collega's, waaronder gz-psychologen, psychiater, verpleegkundig specialist, orthopedagogen, PMT'er, systeemtherapeut, Relatie en Gezinstherapeuten (RGT). Bovenstaande disciplines werken samen binnen multidisciplinair overleg, waarin intakes en casuïstiek wordt besproken en gezamenlijk behandelbeleid wordt uitgezet. Daarnaast wordt er binnen de behandeling van een jongere altijd samengewerkt door verschillende disciplines, waardoor de verantwoordelijkheid voor het behandelproces breed gedragen wordt door het team.

Als psycholoog of orthopedagoog voer je diagnostiek en (deel)behandeling uit. In de rol van behandelcoördinator ben je verantwoordelijk voor de zorg en afstemming van de cliënt. Je gebruikt best bewezen behandelmethoden en levert maatwerk waar dat moet. Wekelijks is er ruimte voor intervisie, teamoverleg en je zal frequent werkbegeleiding ontvangen.

Hoe ziet onze organisatie eruit en wat kan je bij ons vinden?

Accare is een academische en ambitieuze organisatie voor jeugd-ggz met 27 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht, ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn of haar vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn of haar eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams, ziekenhuizen en scholen. Functie-eisen

Wie ben jij?

Je hebt een (master)opleiding Orthopedagogiek of Psychologie afgerond en ben je als zodanig geregistreerd in het SKJ-register. Je beschikt ook over een LOGO-verklaring. Je bent in staat om goed aan te sluiten bij je cliënt en zijn of haar systeem. Je bent verantwoordelijk en durft beslissingen te nemen. Daarnaast ben je zorgvuldig, flexibel, kritisch en betrokken.

Bij aanstelling vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Wij vergoeden deze kosten voor je. Ook kunnen we referenties inwinnen.

Wat bieden wij jou?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Het is dé plek waar jij je kunt ontwikkelen in jouw vakgebied. Je krijgt van ons vrijheid om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen. Want - zo geloven wij - alleen op die manier worden we elke dag een beetje beter in wat we doen.

Daarnaast bieden we jou het volgende:

  • Een salaris van € 3.241,- tot €  4.883,- op basis van 36 uur per week (CAO GGZ FWG 60);
  • De mogelijkheid om hybride te werken, met een goede thuiswerkvergoeding;
  • Fietsplan en bedrijfsfitness;
  • Een jaarlijks balansbudget van € 500,- (o.b.v. 36u of naar rato) dat kan worden ingezet voor opleidingen, verlof of als extra salaris kan worden uitgekeerd;
  • Direct een contract voor onbepaalde tijd;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%;
  • Per kalenderjaar 20 verlofdagen en 5 verlofdagen in de vorm van een levensfasebudget (op basis van 36 uur per week).


Arbeidsvoorwaarden

Solliciteren

Ben jij helemaal enthousiast geworden na het lezen van deze vacature en wil jij werken bij het FJP-team? Twijfel dan niet en solliciteer als psycholoog of orthopedagoog. Dit kan via onderstaande button, dus het is snel voor elkaar. Je kunt tot en met 9 april 2023 solliciteren. Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Ingmar Poortvliet via i.poortvliet@accare.nl! Heb je vragen over de procedure of zou je wellicht een gedeelte van je uren willen inzetten voor het FJP-team? Dan kan je contact opnemen met Bas Oudenhuijsen via b.oudenhuijsen@accare.nl!

Reageer op deze vacature