Regiebehandelaar met affiniteit voor forensische psychiatrie

Wie ben jij?

Wij zoeken bij voorkeur een GZ-psycholoog/orthopedagoog-generalist. Maar ben jij de psycholoog of orthopedagoog die al affiniteit heeft met de Forensische Jeugd en Orthopsychiatrie schroom dan niet om te reageren.

Waarom wil jij bij het FJP team in Zwolle komen werken? 

Wij bieden je een inspirerende werkomgeving waarbij jongeren/adolescenten centraal staan. Als behandelaar lever je een bijdrage aan het weer  in ontwikkeling brengen van kinderen en jongeren met complexe problematiek. Jongeren die bij de FJP komen hebben vaak te maken met politie en/of justitie. Tevens spelen systeemproblemen een rol. Door vanaf de start goed onderzoek te verrichten wordt er een helder beeld verkregen, zodat er een gedegen advies aan jongeren en zijn ouders/verzorgers kan worden gegeven. Behandeling samen met een systeem/relatie & gezinstherapeut maakt vaak deel uit van het advies. Het is dan ook van belang dat je niet alleen affiniteit hebt met deze doelgroep maar ook ervaring hebt in het doen van onderzoek en het fijn vindt om in een multidisciplinair team te werken. De master forensische psychiatrie is dan ook een pre.  

Daarnaast maak je gebruik van de best bewezen behandelmethoden en je levert maatwerk door aan te sluiten bij de specifieke vraag van de jongere en ouders/verzorgers. Accare biedt mogelijkheden om affiniteiten tot ontwikkeling te brengen. Als ambassadeur van Accare heb je oog voor de sociale agenda en breng je kwaliteit en creativiteit in de regionale samenwerking.

Binnen de polikliniek Zwolle zijn meerdere teams. Naast de FJP zijn er twee teams die zich richten op de Kinder- en jeugdpsychiatrie.

Wat ga je doen?

Je bent regiebehandelaar en werkt samen in een multidisciplinair team met o.a. psychiater, systeemtherapeut, psychomotore therapeut. Daarnaast geef je werkbegeleiding en supervisie waar nodig. Je werkzaamheden bestaan uit het doen van diagnostiek en behandeling en het medevormgeven van het behandeltraject. In de forensische diagnostiek is de primaire insteek een analyse van de recidiverisico's. We werken volgens de best bewezen effectieve behandelmethoden, waarbij de behandeldoelen overwegend vanuit de risicoanalyse opgesteld worden. De diversiteit en complexiteit van de doelgroep vraagt daarnaast om denken buiten de kaders van de behandeling. Je werkt vaak samen met de ketenpartners in de regio om de zorg zo goed mogelijk met elkaar vorm te geven. Tevens denk je als regiebehandelaar actief mee over het algemene beleid en draag je met je team hiervoor de verantwoordelijkheid.

Wie zijn wij?

Accare is een academische  en ambitieuze organisatie voor jeugd ggz, die haar medewerkers veel ruimte biedt voor eigen initiatief en vernieuwing. We werken vanuit 30 locaties in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Elk kind kan bij ons terecht ook in complexe situaties of bij een zeldzame aandoening. We behandelen een kind bij voorkeur in zijn vertrouwde omgeving, zodat het gewoon naar zijn eigen school kan gaan, kan sporten of afspreken met vrienden. Dat doen we in nauwe samenwerking met huisartsen, wijkteams en scholen. Onze aanpak sluit altijd aan bij de vraag van het kind en zijn ouders. We luisteren en nemen niet over. Het kind kijkt dus ook mee in zijn eigen dossier. We nemen zelden een kind op, alleen als het niet anders kan, maar dan  is opname een geïntegreerd onderdeel van een totaaltraject. We kunnen zo werken, omdat we een academisch centrum zijn, buiten de kaders durven denken en continu onderzoek doen naar onze behandelingen. Op die wijze innoveren we voortdurend naar de best bewezen werkzame zorg.

Accare is een organisatie waar de kwaliteit en zorg centraal staat. Het is een organisatie met lef die het durft om een hele eigen visie te hebben en daar ook voor gaat. Wij willen goede zorg leveren voor de jeugdigen en hun gezinnen zodat zij zo goed mogelijk kunnen deelnemen aan het ‘gewone' leven.Functie-eisen

Wat breng jij mee?

GZ-psycholoog/orthopedagoog generalist: Je bent een BIG geregistreerd GZ-psycholoog/orthopedagoog generalist en je beschikt over een AGB code. Je bent beschikbaar voor 24 per week en jouw vrije dag is niet op donderdag.

Psycholoog/orthopedagoog: Je bent afgestudeerd (doctoraal/master) in de psychologie/orthopedagogiek en je hebr een SKJ of BIG registratie. Je hebt al ruime werkervaring op het gebied van onderzoek en ontwikkelingsproblematiek. Een master forensische psychiatrie of werkervaring in het forensisch veld is een pre. Je bent beschikbaar voor 24 uur per week en jouw vrije dag is niet op donderdag.Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Accare biedt een uitdagende en professioneel ontwikkelrijke werkomgeving. Je krijgt als medewerker de ruimte voor ondernemerschap. Daarnaast is het de plek waar je je op je eigen vakgebied gedegen kunt ontwikkelen en waar je de kans krijgt om nieuwe ideeën in de praktijk te brengen.

Daarnaast bieden we:

  • Een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsplan, laptop, mobiele telefoon, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een reiskosten regeling. Ook zoeken we samen met jou naar een optimale werk/privé balans
  • In eerste instantie een jaarcontract; deze wordt wanneer we beiden het juiste gevoel hebben en tevreden zijn, omgezet in een vast dienstverband
  • Collega's vol passie die handelen naar onze kernwaarden: lef; volhardend en elke dag beter

Afhankelijk van opleiding en ervaring wordt de functie voor GZ-psycholoog/orthopedagoog-generalist ingedeeld FWG-functiegroep 65 CAO GGZ en de functie psycholoog/orthopedagoog wordt ingedeeld in FWG functiegroep 60 CAO GGZ.

Bij aanstelling wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd en er worden referenties ingewonnen.

Interesse?

Voldoe je aan het gevraagde profiel en lijkt het je leuk om ons team te komen versterken in Zwolle? Stuur dan je cv en motivatiebrief naar overijssel.regiodirectiesecretariaat2@accare.nl en dan plannen we direct een afspraak in om kennis te maken.

Vragen? Neem contact met ons op en wij vertellen je er graag meer over!

Ewald Poelhuis, e.poelhuis@accare.nl, of Henriëtte Ketterink, GZ-psycholoog, h.ketterink@accare.nl.

Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Marie Reinderink, directiesecretaresse, m.reinderink@accare.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen van deze vacature in je netwerk wel!

Reageer op deze vacature