Senior Jurist

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG)

Functieomschrijving

Binnen BJZS is er een team Waardedaling & Immaterieel. Als senior jurist kom je te werken in dit team. Jouw primaire taken zijn 1) het uitwerken en inrichten van de afhandeling van schade in de vorm van immateriele schade, en 2) het inhoudelijk behandelen van complexe verzoeken tot toekenning van die schade, en 3) het behandelen van complexe bezwaar en beroep op het vlak van immateriele schade. Als senior jurist stel je daarmee het IMG in de gelegenheid om juridisch houdbare besluiten te nemen op aanvragen om schadevergoeding, en je werkt ten behoeve van de primaire processen of in de rechtsbeschermingsprocessen.

Daarnaast adviseer je het bestuur van IMG over de juridische dimensie van schademeldingen op met name het vlak van immateriele schade. Daarbij kun je denken aan:

 • Het behandelen van complexe aanvragen voor schadevergoeding, in beginsel op het vlak van immateriele schade.
 • Het juridisch adviseren van afdelingen die zijn betrokken bij de afhandeling van verzoeken om schadevergoeding voor primair immateriele schade.
 • Het opstellen van interne gedragslijnen met betrekking tot de afhandeling van verzoeken.
 • Het inrichten van het bezwaarproces, zoals het opstellen van modellen.
 • Behandelen van complexe bezwaren en beroepen.

Daarnaast verricht je coordinerende werkzaamheden. Dat kan zijn voor team Waardedaling & Immaterieel, maar ook voor andere werkzaamheden die coordinatie behoeven. Je coordineert op inhoudelijk vlak als aanspreekpunt met autoriteit. Je bent inhoudelijk adviseur voor de teammanager en de afdelingsmanager BJZS. Je vergezelt hen bij externe overleggen en je voert overleg met commissieleden over bestuurlijk-juridische vraagstukken. Tot slot zorg je ervoor dat de juristen goed voorbereid ter zitting verschijnen en vertegenwoordig je de commissie in zeer complexe zaken.

Functie-eisen

 • Afgeronde WO opleiding in Nederlands Recht.
 • Uitstekende actuele en goede kennis van het bestuurs- en het private schadevergoedingsrecht, in het bijzonder van: de schadevergoedingsprocedure (vergewisplicht, bewijslastverdeling, zorgvuldigheidsvoorschriften, in aanmerking komende schade) en de werking van een bezwaarprocedure.
 • Het kunnen opstellen van leesbare (juridische) teksten, adviezen of beslissingen op bezwaar of in primo.
 • De voortgang van je werk kunnen overzien en bij vragen tijdig kunnen overleggen met je leidinggevende.
 • Affiniteit met vraagstukken inzake immateriele schade.
 • Minimaal zeven jaar ervaring binnen de overheid, of als advocaat of jurist, en aantoonbare ervaring met coordinerende werkzaamheden.

Competenties:

 • Oplossingsgericht
 • Resultaatgericht
 • Analytisch vermogen
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit
 • Proactief en in teamverband zelfstandig kunnen werken

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 13
Maandsalaris: Min €4.551 – Max. €6.786 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?

Werken voor het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren