De normaalste zaak van de wereld

Charter diversiteit ondertekend

Werk is voor iedereen belangrijk. Het geeft je financiële ruimte, het zorgt voor een gevoel van 'erbij horen' en het helpt je jezelf te ontwikkelen. En het fijne is dat iedereen mee kan doen. Ongeacht wat je gelooft, op wie je verliefd wordt of hoe je eruit ziet. Toch?

Helaas is dit nog niet de werkelijkheid. Daarom ondertekende Noorderlink op 10 juni 2021 het Charter Diversiteit en Inclusie. We blijven het belang van Diversiteit en Inclusie op de agenda zetten tot het voor iedereen de normaalste zaak van de wereld is. Tot er voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt is.

Commitment

De ondertekening van de Charter is een initiatief vanuit de Gemeente Groningen die graag een afspiegeling wil zijn van de samenleving. Maar dit is een thema dat overal speelt en iedereen aangaat. Daarom hebben ze meerdere partijen bereid gevonden om deze commitment met elkaar aan te gaan. Naast Noorderlink en de gemeente waren er nog 8 andere organisaties die het Charter ondertekenden en de wens is dat dat er in de toekomst nog veel meer worden.

Bewust van vooroordelen

Michiel Kahmann, hoofd P&O UMCG en lid Algemeen Bestuur Noorderlink: 'Je denkt misschien dat je iedereen gelijk behandelt, maar is dat ook echt zo? Het is heel belangrijk om het erover te hebben. Om elkaar bewust te maken van de vooroordelen die er zijn en dat die opgeheven worden.'

Henk Eggens, directeur Noorderlink: “We tekenen om te laten zien dat ook een kleine organisatie aan diversiteit en inclusie kan werken. We houden ons niet met quota en dergelijke bezig, daar zijn we veel te klein voor, maar alles wat we doen staat in het teken van zo toegankelijk mogelijk zijn voor iedereen en dat te leven en we blijven ons inspannen om het onderwerp onder te aandacht te brengen tot het gewoon is”

Lees meer over de ondertekening van de charter bij Diversiteit in bedrijf en op de website van de Gemeente Groningen.