Heeft u een klus voor een Bikkel?

Zoveel mogelijk werk doen met jongeren die afstand hebben tot school, werk of maatschappij. Zodat ze werk- en levenservaring opdoen en hun kansen op een baan en op participatie een flinke boost krijgen. Daar werkt Stichting Goed Bezig in Groningen iedere dag voor.

Noorderlink maakte vorig jaar kennis met het werk van Stichting Goed Bezig, toen zij de fietsenstalling bij de Noorderlinkdagen beheerde. Stichting Goed Bezig werkt samen met partners uit het bedrijfsleven, veelal kleine, wendbare bedrijfjes, maar ook met grotere gevestigde namen, zoals de DUO, Belastingdienst, UWV en diverse gemeenten.
Zoveel mogelijk werk: de jongeren genereren het zelf met hun projecten, onder meer op het gebied van fiets- en scootertechniek (Bikkels & Bikes), autotechniek, hout en groen. Daarnaast doen ze structurele en incidentele klussen voor bedrijven. Zo beheren ze de rijwielstalling en het servicepunt in het gebouw van de DUO en Belastingdienst. De stalling houden ze schoon, netjes en veilig. En medewerkers die een lekke band, kapotte verlichting of andere reparatie hebben, krijgen aan het eind van de werkdag hun fiets weer gerepareerd mee naar huis.

Ook incidentele klussen pakken ze met beide handen aan. Het afgelopen jaar deden ze onder meer bouw-, inpak- en cateringklussen, hielpen ze Veilig Verkeer Nederland bij hun verlichtingsactie en verzorgden ze de tijdelijke fietsenstalling tijdens de Noorderlinkdagen.
Dit werkt heel goed, voor beide partijen. Voor het bedrijf/de instelling is het een mooie, concrete manier om invulling te geven aan zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om ruimte te bieden aan mensen die minder kansrijk zijn op de arbeidsmarkt. De begeleiding vanuit de stichting zorgt ervoor dat het bedrijf er nauwelijks werk aan heeft. Voor de jongeren is het een prachtkans om steeds meer werkervaring op te doen en zo een CV op te bouwen dat meer kans biedt op een reguliere baan. En om te ontdekken waar talenten en interesses liggen.

Heeft u een incidentele klus of structureel werk waarvoor u de Bikkels van Stichting Goed Bezig wilt inzetten? Neem dan contact op via 050-7370053, optie 2 of agnes@stichtinggoedbezig.nl.

Meer informatie vindt u op www.stichtinggoedbezig.nl