Henniëlle blogt: Verbouwen of verhuizen - weer verliefd op mijn baan!

“Wow, dat was weer een verhelderende twee uur! Mag ik even bij jullie mijn verhaal kwijt?” Na elke sessie van Persoonlijk Impact Programma storm ik met veel lawaai bij mijn collega’s de kamer op. Mijn hoofd zit vol en er moeten verhalen uit!

Sinds een paar weken doe ik het Persoonlijk Impact Programma bij Special Forces met Eric Datema. Een individueel traject dat we in onze eigen Noorderlink Academy aanbieden. Soms moet je als slager immers ook je eigen vlees keuren. 

Van de oriënterende gesprekken met Eric, werd ik al enthousiast, maar het deelnemen aan dit programma maakt dat ik het iedereen gun! Het is zo mooi andersom gedacht. Niet vanuit iets wat je moet verbeteren, maar vanuit alles wat je al hebt en bent! Om je inzichten te verschaffen en na te denken over je kernwaarden en je individuele ambities. Niet om te vertrekken, maar juist om te blijven!

Het Persoonlijk Impact Programma is ontstaan vanuit de filosofie dat een bloeiend werkklimaat begint met het duurzaam binden van medewerkers die hun waarde al hebben bewezen. En dus: ik doe het Persoonlijk Impact Programma en het is als een cadeau van mijn werkgever, ik voel me gewaardeerd.

Na een paar sessies kom ik tot mijn persoonlijke (werk)missie: Ik sta voor gelijkheid en onafhankelijkheid. Ik maak het verschil met liefde en humor. Mijn gezin staat altijd op de eerste plaats.

Want naast mijn werk ben ik ook in mijn privéleven behoorlijk ambitieus. Daar moet het goed gaan, dat is mijn basis van waaruit ik werk. Dit betekent niet dat ik elke middag om 15 uur thuis zit met de thee en de koekjes, integendeel. Het betekent wel dat ik, als één van mijn dochters belt, altijd opneem. Dat ik, als het moet, de belangrijkste vergadering uitren om naar huis te gaan (tenminste als mijn man niet al thuis is want die wordt als eerste gebeld). En gelukkig kan dat bij Noorderlink, daar ervaar ik ruimte om dat te doen én, daar kijkt niemand er raar van op. 

Acht jaar zit ik alweer bij dit grootste netwerk van het Noorden op het gebied van HR en leiderschap, waar we verbinden, ontwikkelen en uitwisselen. Begonnen als gedetacheerde vanuit de Veiligheidsregio Groningen als projectleider voor de Noorderlinkdagen en nu als Programmamanager verantwoordelijk voor de communicatie en de Noorderlink Academy. Mooie klussen, veel autonomie, werk dat het verschil maakt en waarde toevoegt aan mensen en organisaties. Ik heb het naar mijn zin en ik voel me gewaardeerd om wie ik ben. Dat is goud! 

Toch kriebelt het soms. Men noemt het wel eens de 7-Years-itch (bij mij 8…). Maar dat wil niet zeggen dat je meteen moet scheiden van je werk en moet vertrekken naar een nieuwe liefde. Je kunt ook goed onderbouwd het gesprek over je ambities aangaan bij je huidige werk. En je weet dat daar naar geluisterd wordt, anders was dit traject je niet aangeboden.  

Tot dat inzicht ben ik gekomen tijdens de gesprekken met Eric in het Persoonlijk Impact Programma. Want ik heb mijn persoonlijk missie weer helder, ik weet weer wat ik heb, waar ik voor sta, wat ik graag wil en wie ik ben. En dat, dat gun ik dus iedereen!


Meer weten? https://noorderlink.nl/events/persoonlijk-impact-programma 

door Henniëlle Dam