Drie bijzondere masterclasses

Op veler verzoek organiseren wij drie bijzondere masterclasses, gegeven door verschillende sprekers die op de Noorderlinkdagen 2016 hoog werden gewaardeerd. Martijn Aslander en Annette Dölle verzorgen een masterclass 'Easycratisch organiseren', Jitske Kramer een masterclass onder de titel 'De kracht van rituelen' en Aart Bontekoning de masterclass 'Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties'.

Easycratisch organiseren - Martijn Aslander en Annette Dölle
Deze masterclass richt zich op veldverkenning, analoge en digitale tools en casuïstiek, maar boven alles kun je in deze Masterclass concreet aan de slag met Martijn Aslander en Annette Dölle. In de sessie Easycratisch Organiseren kijken we naar ons huidige werk in relatie tot een meer Easycratische werkwijze. Dit wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden, tendensen en trends in de maatschappij, met praktische tools waarmee je de dag erna meteen aan de slag kan.

11 april: 14.00 - 17.00 uur > aanmelden voor deze masterclass kan al.

Corporate Tribes: De kracht van rituelen - Jitske Kramer
Overal op de wereld worden rituelen gevierd. Wat dat met organisaties te maken heeft? Alles. Ook organisaties staan bol van rituelen.
In deze masterclass reizen we met je over de wereld. Met prachtige beelden, verhalen en films vertelt Jitske wat de functie van rituelen is, hoe je een goed ritueel ontwerpt en hoe je functionele- en disfunctionele rituelen kun herkennen en duiden.

4 mei: 09.00 - 12.00 uur

Nieuwe generaties in vergrijzende organisaties - Aart Bontekoning
In deze interactieve masterclass komen alle generaties (op video) voorbij. We verkennen waar iedere generatie, van de oudste tot de jongste, de meeste werkenergie van krijgt. Daar zit de potentie om zelf vitaal en de eigen organisatie bij de tijd te houden. Mythes, zoals ‘senioren willen niet meer vernieuwen’ en ‘de jongeren van nu zijn egoïstisch en bijdehand en hebben ons senioren niet nodig’ worden doorgeprikt. We eindigen met videobeelden van de aankomende generatie junioren, de authentieke generatie Z (2000-2015). De sociaal economische en ecologische toekomst van Nederlandse organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle generaties.

24 mei: 09.30 - 12.00 uur

Save the date

Zet de datum alvast in je agenda en hou je mailbox en de website www.noorderlink.nl in de gaten voor de officiële uitnodigingen (incl. het definitieve programma per onderdeel). Opgeven kan via de betreffende uitnodiging of via de agenda op de website. 

De kosten voor een Masterclass zijn € 140,-.